Ji Djing Heksagram 37 Chia Jen Porodica


Ji Djing heksagram 37 Chia Jen Porodica37 CHIA JEN PORODICA
Lojalnost prema drugima, posebno onima sa kojima ste vezani krvnim vezama i emocijama, važna je u sadašnjim okolnostima. Ovo neće uvek biti lako. Ipak, važno je za vaše dobro da svesno i sa radošću prihvatite obaveze i dužnosti koliko god bile teške.

37 Dia žen Porodica
Gore: SUN- vetar, drvo
Dole: II – vatra, lepota

Porodica. Istrajnost žene donosi nagradu.

 

PORODICA, SRODSTVO
Prilikom zasnivanja porodice, svi njeni članovi se prihvataju svojih prirodnih, utvrđenih uloga. Njihovi odnosi odišu uzajamnom ljubavlju, istinskim osećanjem odgovornosti i međusobnim uvažavanjem, i dobrobit PORODICE kao celine postaje podjednako važna kao i težnje svakog pojedinog člana. Kinezi su visoko cenili ovu najmanju društvenu jednicu. Oni za heksagram kažu: “Uvedite red u porodicu i svi društveni odnosi će se pravilno razvijati”.
Kada se uloge vođe i sledbenika pravilno shvate i ispoštuju, onda politički odnosi napreduju. Vođe, podjednako kao i glave porodica, treba da vladaju sa autoritetom koji proističe iz unutrašnje čvrstine. I da vode računa o svojim rečima, i grade svoj ugled na zdravorazumskim postupcima. Sledbenici koji se takvima povinuju, postići će mnogo.
Poslovnim odnosima sada treba pristupiti kao i PORODIČNIM. Vrline kao što su vernost, poverenje i pokornost nikada nisu bile poželjne kao u ovom trenutku. Dela govore glasnije od reči, zato ne trošite vreme ili novac na praznu retoriku. Budite istrajni u svojim namerama i prepustite postojećem autoritetu kontrolu nad situacijom.
Pokušajte da oplemenite svoje društvene odnose prihvatajući se samo onih uloga koje ćete graditi na spontanoj privlačnosti i poštovanju drugih. Uobraženost, razmetljivost i laktašenje sada bi radili protiv vas. Vaša okolina od vas zahteva trajna i postojana načela. Bićete najuspešniji ako se okrenete izvornim vrednostima i prilagodite im svoje ponašanje. Negovanjem važećih društvenih običaja, vi stičete poverenje i podršku svoje okoline.
Oslonite se na impulse i spontana osećanja u ličnim odnosima. Ako želite tradicionalni PORODIČNI odnos, onda dozvolite da se uspostavi jedinstveni autoritet, a vi zauzmite odgovarajuće mesto. Ukoliko se, prilikom preuzimanja pojedinih uloga, rasplamsa sukob mišljenja, a vi niste spremni da popustite, onda ćete naleteti na ozbiljne probleme. Jer, na vaš život će sada znatno uticati podrška PORODICE.
Trudite se da sagledate sve organizacije, bilo porodične, društvene ili političke, kao PORODICE, i u okviru njih, potražite za sebe najprikladniji položaj. Vodite računa o prirodnim datostima svog ličnog razvoja, i odgovornostima i dužnostima koje su svojstvene vašem putu, i tako ćete lakše postići svoje ciljeve. Ne preuzimajte nikakve nametnute uloge. Takve bi sasvim obesmislile vaš život.
LI, jasnoća, iz donjeg trigrama ljudskih odnosa osvetljava višu oblast trigrama SUN, prodirućeg dejstva. U statičnom obliku, heksagram PORODICA kazuje da je vama vaša uloga vrlo jasna. Vi, u stvari, zavisite od te uloge da biste postali snažni i delotvorni u svetu. I dokle god je vaše ponašanje u skladu s njom, nećete doživljavati nevolje u vezi sa predmetom vašeg pitanja.

LINIJE

9 na dnu: Porodično boravište je ograđeno – kajanje nestaje. Ukoliko u svojim odnosima ili nastojanjima, još na samom početku uspostavite jasne uloge i dobro definisane sisteme, sve će se glatko odvijati čak će i prilike koje bi inače dale povoda za svađu, proći bez kajanja.

6 na drugom mestu: Žena ne sme da juri za svojim ćudima, već mora da pazi na domaćinske dužnosti. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Nemojte se predavati impulsima. Ne grabite ništa silom. Uzdržite se od akcija koje nemaju veze sa vašim neposrednim poslovima. Sreća sada proizilazi iz zadovoljenja neposrednih potreba PORODICE.

9 na trećem mestu: Kada članovi porodice oštro govore (jedni drugima), dolazi do kajanja. Ozbiljnost donosi sreću. Ako se žena i deca podsmevaju, nesreća je neizbežna. Da bi se uspostavio red u situaciji, treba ići stazom umerenosti. Potrebno je učiniti kompromis između nemarne popustljivosti i stroge discipline. Međutim, ukoliko ste neodlučni, daleko je bolje biti previše strog nego dozvoliti da se uloženi napori rasplinu u haosu popustljivosti.

6 na četvrtom mestu: Žena obogaćuje domaćinstvo – velika sreća. Ako se obrati pažnja na detalje u vezi sa ekonomijom situacije, uslediće sreća. Svaki skroman i ponizan pokušaj da se doprinese blagostanju ljudi, biće nagrađen uspehom.

9 na petom mestu: Kralj se približava svojoj porodici. Nema razloga za brigu. Sreća. Ogromna ljubav struji u odnosu između vođe i njegovih sledbenika. Nema razloga da se izbegava otvorenost. Sreća proističe iz njenog blagotvornog uticaja.

9 na vrhu: Iskrenost i dostojanstvo ulivaju poštovanje i donose sreću. Vi ćete napredovati u ličnom razvoju. Vaš osećaj odgovornosti prema sebi i drugima doneče vam sreću i uspeh. Bićete priznati i poštovani zbog svojih uvida i savesnih dela.

TUAN DŽUAN
U ovom heksagramu (ĐIAŽEN: Porodica) pravo mesto za ženu je unutra, a pravo mesto za muškarca je spolja. Kada muškarac i žena zauzimaju svoja prava mesta, onda su u skladu sa zakonom neba i zemlje.
Među članovima porodice nalaze se strogi vladari; to su roditelji. Kada je otac doista otac a sin doista sin, kada je stariji brat doista stariji brat a mlađi brat doista mlađi brat, kada jemuž doista muž a supruga doista supruga, onda se kuća nalazi na pravom putu. Kada se kuća nalazi na pravom putu, ceo svet je u savršenom redu.

 

SJANG DŽUAN
Vetar se podiže sa vatre: slika porodice. Tako su i reči pravog čoveka prožete suštinom, i on je istrajan u svom ponašanju.

1. “Porodično boravište je ograđeno”: volja je nepokolebljiva.
2. Sreća 6 na drugom mestu zavisi od odanosti i nežnosti.
3. “Kada članoviporodice oštro govore,” jošuvek nije sve izgubljeno. “Kada se žena i deca podsmevaju,” porodični red je uništen.
4. “Žena obogaćuje domaćinstvo – velika sreća.” Jer je odana i nalazi se na prikladnom mestu.
S. “Kralj se približava svojoj porodici”: uduržuju se u uzajamnoj ljubavi.
6. “Dostojanstvo” i “sreća” znače da čovek mora, pre svega, da zahteva od samoga sebe.

Izvor: Ji Djing, David Albahari

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Lunarni kalendar za NOVEMBAR 2015.

Sun Nov 1 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U Lunarnom kalendaru za NOVEMBAR 2015. ćete pronaći sve informacije koje se odnose na kretanje Meseca – Mesečeve mene, solarne i lunarne eklipse, lunarni dani, LUNARNE STANICE, početak i kraj PRAZNOG HODA.Planirajte svoje aktivnosti u skladu sa kretanjem Meseca.MESEČEV PLANER PRAZAN HOD MESECAPeriod između poslednjeg […]