Ji Djing Heksagram 24 Fu Povratak


Ji Djing 24. Fu Povratak

24. FU (Prekretnica, Povratak)
“Ostavite staro, prihvatite novo” je korektno drzanje prema onom sto se dešava ili će se desiti. Vreme je za promenu, za napuštanje starih navika, istrošenih emocija, ponašanja koje vas je odvelo na pogrešan put. Ne plašite se da se zaputite na nepoznatu teritoriju.

Posle dužeg perioda stagnacije vi se ponovo VRAĆATE na početak novog životnog ciklusa. Progres je do sada bivao sprečavan na svakom koraku, a napredovanje se činilo nemogućim. Ali, otvaraju se novi putevi. Verovatno ste prilično nestrpljivi da nastavite dalje sa svojim planovima. Treba da imate na umu da su stvari tek na početku.
Nemojte siliti napred. Poboljšanje će doći postepeno. Preokret na bolje je siguran i prirodan kao i prvi znaci proleća nakon duge, ledene zime. A kao što se godišnja doba ne mogu požurivati, tako je i sa svim ciklusima u životu. Zato čuvajte snagu. Ona
će vam biti potrebna u budućnosti, kada se budete suočavali s neumitnim komplikacijama koje se javljaju sa svakom novom fazom. POVRATAK će se sam po sebi stabilizovati.
Prilagodite se novonastaloj situaciji i zauzmite u njoj udobnu poziciju. Vreme je povoljno za okupljanje grupe istomišljenika koji bi radili na zajedničkom cilju. Uspeh je osiguran jer će se javiti kao rezultat budućeg nesputanog napredovanja, kome se neće suprotstavljati ni spoljašnje prepreke ni skrivene nesvesne barijere.
U društvenom životu možda je u toku mrtva sezona, ili vas je neka bolest sprečavala da se družite. Poboljšanje će nastupiti, ali se suzdržite od preterano žustre akcije.
Nemojte odmah kretati u energičnu akciju da nadoknadite izgubljeno. Da biste ponovo ušli u centar zbivanja, morate se prvo dobro odmoriti i pripremiti. Doba POVRATKA može da ukazuje i na jedan nov pristup važnim odnosima. I opet, čuvajte se od brzopletosti! Treba prvo da postanete svesni šta možete očekivati od odnosa koji nisu započeli na dobroj osnovi. Važno je, pre svega, da svi vaši odnosi budu u skladu
sa vašom pravom prirodom. Ako ste po tom pitanju nesigurni, ova faza je idealna za samospoznaju. POVRATAK označava nov početak, podrazumeva se da smo završili sa starim ciklusom. Razlozi zbog kojih su neke stvari do sada izgledale neprihvatljive ili zamršene, sada postaju vidljivi. Kada čovek posmatra večitu promenu ciklusa, on stiže do duboke spoznaje. Kinezi kažu da je u ovom heksagramu dat obrazac ispeljavanja inteligencije Neba i Zemlje.
U nepromenljivom obliku, POVRATAK može da označava početak jednog od vaših uobičajnih ciklusa ili oblika ponašanja. Trigram DZEN, pokret, odozdo nagoni trigram KUN, prijemčivost, da ponovi jedan ciklus. Primetićete da vam se kroz čitav život provlače pojave koje nisu puka slučajnost, već deo neke posebne šeme. Možda ćete u ovoj posebnoj, vama dobro poznatoj šemi, sada sagledati neurotičnu smetnju, ili
izgovor da ostanete onakvi kakvi ste. Bilo kako bilo, pozitivniji stav prema odredenim sudbinskim datostima lične prirode, donosi više zadovoljstava u životu.

LINIJA NA VRHU
Na početku ciklusa niste iskoristili priliku da izvršite promenu na bolje. To je zaista nesrećno, jer ste na vreme uočili potrebu za promenom. Medutim, tvrdoglavo Ste se držali nekonstruktivnih stavova. Sada morate da sačekate da se čitav krug obrne pre nego što vam bude data sledeća šansa za promenu.

DRUGA LINIJA
Mnogo je lakše učiniti pravu stvar ako se nalazite u dobrom društvu. Učenje na izvrsnim primerima vodi do uspeha. Na početku ciklusa niste iskoristili priliku da izvršite promenu na bolje. To je zaista nesrećno, jer ste na vreme uočili potrebu za promenom. Medutim, tvrdoglavo ste se držali nekonstruktivnih stavova. Sada morate da sačekate da se čitav krug obrne pre nego što vam bude data sledeća šansa za promenu.

TREĆA LINIJA
Ovaj položaj ukazuje na osobu koja se neprekidno koleba izmedu različitih prednosti koje nude različIti putevi. Ovakva eksperimentacija može biti opasna i često i neprijatna za sve prisutne. Bez obzira na sve situacija će se popraviti.

ČETVRTA LINIJA
Vaša sadašnja sredina je na nižem stupnju svesti od vas. Postali ste svesni mogućnosti jedne promene na bolje, i poželeli da se uputite u tom pravcu. Budite svesni da vas prijatelji možda neće pratiti. Možda ćete ostati usamljeni na tom putu.

PETA LINIJA
Svesni ste da se pojavila potreba za novim početkom i dovoljno ste hrabri da ga sprovedete u delo. Karakter će vam se poboljšati ukoliko budete objektivno posmatrali svoje greške i tako ih prevazilazili.

LINIJA NA DNU
Vi razmatrate neku ideju čija je priroda u suprotnosti sa vašim načelima. Budite samodisciplinovani i držite se staze ispravnosti. Tako ćete ojačati svoj karakter i postići velike stvari.

Gore: KUN – zemlja, žena
Dole: DŽEN – grom, pokret
24. Fu / Povratak

PRESUDA
Povratak. Uspeh. Odlasci i dolasci su bezbedni. Prijatelji dolaze – nema greške. Nakon sedam dana vraćaju se odakle su došli. Korisno
je imati neki cilj.

LINIJE
9 na dnu: Povratak sa nevelike daljine. Nema kajanja. Najviša sreća.
6 na drugom mestu: Pohvalan povratak – sreća.
6 na trećem mestu: Učestalo vraćanje – nevolja, ali nema greške.
6 na četvrtom mestu: Odlazi u društvu, vraća se sam.
6 na petom mestu: Plemeniti povratak – nema kajanja.
6 na vrhu: Nesiguran povratak – nesreća. Prete nepogode i boleštine. Vojska kreće u pohod, ali doživljava užasan poraz. Bolest spopada vladara koji najmanje deset godina neće moći ponovo da napadne.

TUAN DŽUAN
“Povratak. Uspeh.” Jaka linija se vraća (na dno, tj. na početak heksagrama). Kretanje i voljno prihvatanje. Otuda (se kaže): “Odlasci i dolasci su bezbedni.”

“Prijatelji pristižu. Nema greške. Nakon sedam dana, vraćaju se odakle su došli.” Takav je put neba. “Korisno je imati neki cilj.” Jer jake linije rastu i uvećavaju se. U heksagramu FU (Povratak) sagledavamo samu suštinu neba i zemlje.

SJANG DŽUAN
Grom usred zemlje: slika povratka. Tako su i drevni kraljevi zatvarali (pogranične) kapije u vreme kratkodnevnice. Trgovci i namernici nisu mogli da putuju, pa čak ni kraljevi nisu obilazili svoje oblasti.

1. “Povratak sa nevelike daljine”: tako se vaspitava vlastiti karakter.
2. Sreća pohvalnog povratka proističe iz našeg ljubaznog odnosa prema drugima.
3. Za nevolju usled čestih povrataka nismo mi krivi.
4. “Odlazi u društvu, vraća se sam,” i tako sledi pravi put.
5. “Plemeniti povratak – nema kajanja.” Središnja linija (gornjeg trigrama) podrazumeva sposobnost samoispitivanja.
6. Nesreća nesigurnog povatka proističe iz skretanja sa puta pravog čoveka.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mesečevi čvorovi u znacima

Sat Dec 5 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Prilikom tumačenja mesečevih čvorova svakako je najvažniji njihov položaj u znacima horoskopa. On predstavlja osnovne automatizme, skrivene motivacije, kao i lekcije koje se moraju naučiti u sadašnjem životu. Imaju trajno duhovno dejstvo i njihovi principi važiće i u narednim inkarnacijama. Dok Južni […]