Ji Djing Heksagram 10 Lu Etika, moral


Ji Djing Heksagram 10 Lu Etika, moral10 LU ETIKA MORAL
Sadašnja situacija nije laka i suočeni ste sa mnogim problemima i sa onim što vam se ponekad čini kao teškoca koja se ne može prevazići. Ipak, ako ste hrabri i preduzimljivi sve teškoće će biti prevazidjene i uspeh postignut.

10 Li / Nastupanje
Gore: TIEN – nebo, muškarac
Dole: DUEl – jezero, močvara

Iako stupa na rep tigra, tigar ga ne ujeda. Uspeh.

PONAŠANJE
Ovo može da bude sjajan i nadahnut period. Takodje i period opasnosti. Sve zavisi od vašeg PONAŠANJA. Mogućnost napredovanja i uspeha postoji ukoliko se ponašate dostojanstveno i staloženo. Nered i haos vas ne mogu uzdrmati ukoliko vam je ponašanje prikladno i učtivo.
Obratite posebnu pažnju na svoje PONAŠANJE u društvu. Kada ste u nedoumici, najbolje je da se držite dostojanstveno. Možda se iznenada suočite sa potrebom da izvršite jednu novu preraspodelu u svom krugu poznanika. Proces društvenog previranja i preraspodele oseća se u vazduhu. Neki se penju. Neki otpadaju. To je prirodno.
Niko neće biti povredjen. Kroz cikluse uravnotežavanja i uspostavljanja novog poretka zasnovanog na unutrašnjim vrednostima pojedinca, ostvaruje se društveni red i napredak.
Kada su u pitanju poslovi, treba pažljivo da doterujete svoje PONAŠANJE.
Osobe ispod vas mogu iznenaditi drskim nastupom ili neočekivanim potezom. Neka se vaše reakcije zasnivaju na unutrašnjoj vrednosti tih ljudi, pa vaš autoritet neće biti doveden u pitanje. Na taj način ćete izbeći da vas proglase nemerodavnim zbog predrasuda ili nastranih ćefova. Ali ako se sami prihvatite ambicioznih poduhvata, možete
doživeti uspeh. Bez obzira na svoju smelost, držite se tradicionalnih modela ponašanja.
Vreme je istinski teško u ličnim odnosima. Razmotrite sada ciljeve i želje vama bliskih ljudi. Sačuvajte unutrašnji mir ako se pojave pometnja i nerazumevanje. Sreća sada dolazi kroz promišljeno i učtivo ponašanje. Ako se vi ili vaši bližnji spremate na neki nagli emocionalni korak, sada se to ne preporučuje. Unošenjem malo više dostojanstvenosti u odnose ostvariće se uslovi za emocionalni rast i napredak. Što se tiče opšteg držanja, vi treba da ostanete staloženi po svaku cenu. PONAŠANJE će sada odrediti ishod bilo koje spoljašnje situacije. Izbeći ćete loše zdravlje prouzrokovano stresom, ako prihvatite jedan dobronameran stav i izgled. Iznad svega, iskoristite ovo vreme da poboljšate mišljenje o sebi i svojim vrednostima. Izdvojite svoje najvrednije crte ličnosti i krenite da usmeravate svoj unutrašnji razvoj u pravcu tih vrlina.
Interesi sastavnih trigrama su različiti. ĆIEN, čvrstina i kreativna snaga, gore, bavi se kosmičkim uzorima, dok je trigram DUEl, zadovoljstvo i otvorenost, dole, prvenstveno usredsređen na ljudske odnose. Kada se dobije PONAŠANJE bez pokretnih, postavlja se pitanje vaših vrednosti. Moguće da ste u pogledu svog pitanja previše ograničeni i izgubljeni u decorumu, ili previše popustljivi i ne pravite razliku medju stvarima kojima
dopuštate da na vas utiču. Da biste napredovali morate postati uravnoteženiji.

LINIJE:
9 nadnu: Jednostavno ponašanje – napredak bez greške. Dok napredujete ka svom cilju, oslonite se na svoje suštinske vrline u PONAŠANJU. Ne pokušavajte da izvučete korist iz odnosa sa drugima, nego nastavite da održavate prijateljske odnose. Ako ste preduzeli nešto, nastojte da se ne obavezujete. Vaš položaj nije visok. Jednostavnost u ponašanju sprečiće greške i omogućiti vam napredak.

9 na drugom mestu: Pustinjak mirno stupa svojom stazom. Istrajnost na pravom putu donosi sreću.  Trudite se da o sebi ostavite utisak skromnosti i umerenosti. Ne očekujte mnogo i ne zahtevajte ništa. Ne uplićite se u tuđe planove i ne gajite ambiciozne ciljeve. Tako će vam se sve posrećiti.

6 na trećem mestu: Jednooki čovek ipak može da vidi. Hromi čovek ipak može da korača. On stupa na rep tigra, koji ga ujeda. Propast. Tako ratnik nastupa za svog gospodara. Niste na visini svojih ambicija. Samovolja sa vaše strane mogla bi odvesti u propast. Ovakvo PONAŠANJE je prikladno samo za nekoga ko je spreman da se žrtvuje za nadređenog.

9 na čevrtom mestu: On stupa na rep tigra obazrivo i bez straha. Na kraju – sreća.  Ukoliko budete napredovali s velikom opreznošću, sada možete preduzeti i opasne poduhvate.

9 na petom mestu: Odlučno nastupanje. Istrajnost može da odvede u nevolju. Ono što nameravate da učinite je opasno, ali sama svest o opasnosti daće vam snagu da uspete. Vreme zahteva čvrstu predanost. Ukoliko ne gajite pravu predanost u svom srcu, treba da ponovo preispitate svoj put.

9 na vrhu: Ako pazi kako nastupa i vodi računa o predskazanjima, ostvariče najvišu sreću. Dobro razmotrite šta ste do sada postigli svojim PONAŠANJEM u ovoj situaciji. Ako ste na pravom putu, videćete to po dobrome koje je ono proizvelo. Vreme je za ponovno preispitivanje svojih ciljeva. Posmatranjem prošlosti možete sada zaviriti u budućnost.

TUAN DŽUAN 

U ovom heksagramu (LI: Nastupanje) slabo stupa na jako. “Iako stupa na rep tigra, tigar ga ne ujeda.” Jer je tigar radostan i odgovara na volju neba. Otuda “uspeh”.
Jaka središnja linija (u gornjem trigramu) zauzima ispravan položaj. Ona zauzima mesto najvišeg vladara i ostaje bez greške: njena dela zrače blještavu svetlost.

SJANG DŽUAN

Nebo gore, jezero dole: slika nastupanja. Tako i pravi čovek pravi razliku između visokog i niskog, i time usmerava mišljenje ljudi.
l. Napredovanje uz jednostavno ponašanje pokazuje sposobnost da se krećemo vlastitim putem.
2. Istrajnost donosi sreću pustinjaku zato što se kreće središnjim putem i ne dopušta sebi da se zbuni.
3. “Jednooki čovek može da vidi,” ali ne jasno. “Hromi čovek može da korača,” ali ne može da drži korak sa ostalima. Nesreća ujedenog čoveka proističe iz činjenice da se linija ne nalazi na prikladnom mestu. “Tako ratnik nastupa za svog gospodara,” koji ima jaku volju.
4. “Obazrivost i neustrašivost vode na kraju do sreće,” zato što se ostvaruje ono što je željeno.
S. “Odlučno nastupanje. Istrajnst može da odvede u nevolju.” Položaj linije je ispravan i prikladan.
6. “Najviša sreća” na vrhu dolazi u obliku velikog blagostanja.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 29.11.2015.

Sat Nov 28 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. NEDELJA 29. NOVEMBAR će biti spokojan dan, a obeležiće ga samo 3 lunarna i 1 planetarni aspekt, početak faze praznog hoda. Mesec se kreće od 15° do 29° Raka. […]
Astrološki dogadjaji