Ji Djing Heksagram 10 Lu Etika, moral


Ji Djing Heksagram 10 Lu Etika, moral10 LU ETIKA MORAL
Sada┼ínja situacija nije laka i suo─Źeni ste sa mnogim problemima i sa onim ┼íto vam se ponekad ─Źini kao te┼íkoca koja se ne mo┼że prevazi─çi. Ipak, ako ste hrabri i preduzimljivi sve te┼íko─çe ─çe biti prevazidjene i uspeh postignut.

10 Li / Nastupanje
Gore: TIEN – nebo, mu┼íkarac
Dole: DUEl – jezero, mo─Źvara

Iako stupa na rep tigra, tigar ga ne ujeda. Uspeh.

PONAŠANJE
Ovo mo┼że da bude sjajan i nadahnut period. Takodje i period opasnosti. Sve zavisi od┬áva┼íeg PONA┼áANJA. Mogu─çnost napredovanja i uspeha postoji ukoliko se pona┼íate┬ádostojanstveno i stalo┼żeno. Nered i haos vas ne mogu uzdrmati ukoliko vam je pona┼íanje┬áprikladno i u─Źtivo.
Obratite posebnu pa┼żnju na svoje PONA┼áANJE u dru┼ítvu. Kada ste u nedoumici,┬ánajbolje je da se dr┼żite dostojanstveno. Mo┼żda se iznenada suo─Źite sa potrebom da┬áizvr┼íite jednu novu preraspodelu u svom krugu poznanika. Proces dru┼ítvenog previranja┬ái preraspodele ose─ça se u vazduhu. Neki se penju. Neki otpadaju. To je prirodno.
Niko ne─çe biti povredjen. Kroz cikluse uravnote┼żavanja i uspostavljanja novog┬áporetka zasnovanog na unutra┼ínjim vrednostima pojedinca, ostvaruje se dru┼ítveni┬áred i napredak.
Kada su u pitanju poslovi, treba pa┼żljivo da doterujete svoje PONA┼áANJE.
Osobe ispod vas mogu iznenaditi drskim nastupom ili neo─Źekivanim potezom. Neka┬áse va┼íe reakcije zasnivaju na unutra┼ínjoj vrednosti tih ljudi, pa va┼í autoritet ne─çe biti┬ádoveden u pitanje. Na taj na─Źin ─çete izbe─çi da vas proglase nemerodavnim zbog predrasuda┬áili nastranih ─çefova. Ali ako se sami prihvatite ambicioznih poduhvata, mo┼żete
do┼żiveti uspeh. Bez obzira na svoju smelost, dr┼żite se tradicionalnih modela pona┼íanja.
Vreme je istinski te┼íko u li─Źnim odnosima. Razmotrite sada ciljeve i ┼żelje vama┬ábliskih ljudi. Sa─Źuvajte unutra┼ínji mir ako se pojave pometnja i nerazumevanje. Sre─ça┬ásada dolazi kroz promi┼íljeno i u─Źtivo pona┼íanje. Ako se vi ili va┼íi bli┼żnji spremate na┬áneki nagli emocionalni korak, sada se to ne preporu─Źuje. Uno┼íenjem malo vi┼íe dostojanstvenosti┬áu odnose ostvari─çe se uslovi za emocionalni rast i napredak. ┼áto se ti─Źe┬áop┼íteg dr┼żanja, vi treba da ostanete stalo┼żeni po svaku cenu. PONA┼áANJE ─çe sada┬áodrediti ishod bilo koje spolja┼ínje situacije. Izbe─çi ─çete lo┼íe zdravlje prouzrokovano┬ástresom, ako prihvatite jedan dobronameran stav i izgled. Iznad svega, iskoristite ovo┬ávreme da pobolj┼íate mi┼íljenje o sebi i svojim vrednostima. Izdvojite svoje najvrednije┬ácrte li─Źnosti i krenite da usmeravate svoj unutra┼ínji razvoj u pravcu tih vrlina.
Interesi sastavnih trigrama su razli─Źiti. ─ćIEN, ─Źvrstina i kreativna snaga, gore, bavi┬áse kosmi─Źkim uzorima, dok je trigram DUEl, zadovoljstvo i otvorenost, dole, prvenstveno┬áusredsre─Ĺen na ljudske odnose. Kada se dobije PONA┼áANJE bez pokretnih, postavlja┬áse pitanje va┼íih vrednosti. Mogu─çe da ste u pogledu svog pitanja previ┼íe ograni─Źeni i┬áizgubljeni u decorumu, ili previ┼íe popustljivi i ne pravite razliku medju stvarima kojima
dopu┼ítate da na vas uti─Źu. Da biste napredovali morate postati uravnote┼żeniji.

LINIJE:
9 nadnu: Jednostavno pona┼íanje – napredak bez gre┼íke. Dok napredujete ka svom cilju, oslonite se na svoje su┼ítinske vrline u PONA┼áANJU. Ne poku┼íavajte da izvu─Źete korist iz odnosa sa drugima, nego nastavite da odr┼żavate prijateljske odnose. Ako ste preduzeli ne┼íto, nastojte da se ne obavezujete. Va┼í polo┼żaj nije visok. Jednostavnost u pona┼íanju spre─Źi─çe gre┼íke i omogu─çiti vam napredak.

9 na drugom mestu: Pustinjak mirno stupa svojom stazom. Istrajnost┬ána pravom putu donosi sre─çu. ┬áTrudite se da o sebi ostavite utisak skromnosti i umerenosti. Ne o─Źekujte mnogo i ne zahtevajte ni┼íta. Ne upli─çite se u tu─Ĺe planove i ne gajite ambiciozne ciljeve. Tako ─çe vam se sve posre─çiti.

6 na tre─çem mestu: Jednooki ─Źovek ipak mo┼że da vidi. Hromi ─Źovek┬áipak mo┼że da kora─Źa. On stupa na rep tigra, koji ga ujeda.┬áPropast. Tako ratnik nastupa za svog gospodara. Niste na visini svojih ambicija. Samovolja sa va┼íe strane mogla bi odvesti u propast. Ovakvo PONA┼áANJE je prikladno samo za nekoga ko je spreman da se ┼żrtvuje za nadre─Ĺenog.

9 na ─Źevrtom mestu: On stupa na rep tigra obazrivo i bez straha.┬áNa kraju – sre─ça. ┬áUkoliko budete napredovali s velikom oprezno┼í─çu, sada mo┼żete preduzeti i opasne poduhvate.

9 na petom mestu: Odlu─Źno nastupanje. Istrajnost mo┼że da odvede┬áu nevolju. Ono ┼íto nameravate da u─Źinite je opasno, ali sama svest o opasnosti da─çe vam snagu da uspete. Vreme zahteva ─Źvrstu predanost. Ukoliko ne gajite pravu predanost u svom srcu, treba da ponovo preispitate svoj put.

9 na vrhu: Ako pazi kako nastupa i vodi ra─Źuna o predskazanjima,┬áostvari─Źe najvi┼íu sre─çu. Dobro razmotrite ┼íta ste do sada postigli svojim PONA┼áANJEM u ovoj situaciji. Ako ste na pravom putu, vide─çete to po dobrome koje je ono proizvelo. Vreme je za ponovno preispitivanje svojih ciljeva. Posmatranjem pro┼ílosti mo┼żete sada zaviriti u budu─çnost.

TUAN D┼ŻUAN┬á

U ovom heksagramu (LI: Nastupanje) slabo stupa na jako. “Iako┬ástupa na rep tigra, tigar ga ne ujeda.” Jer je tigar radostan i odgovara┬ána volju neba. Otuda “uspeh”.
Jaka sredi┼ínja linija (u gornjem trigramu) zauzima ispravan polo┼żaj. Ona zauzima mesto najvi┼íeg vladara i ostaje bez gre┼íke: njena dela zra─Źe blje┼ítavu svetlost.

SJANG D┼ŻUAN

Nebo gore, jezero dole: slika nastupanja. Tako i pravi ─Źovek pravi┬árazliku izme─Ĺu visokog i niskog, i time usmerava mi┼íljenje ljudi.
l. Napredovanje uz jednostavno ponašanje pokazuje sposobnost da se krećemo vlastitim putem.
2. Istrajnost donosi sreću pustinjaku zato što se kreće središnjim putem i ne dopušta sebi da se zbuni.
3. “Jednooki ─Źovek mo┼że da vidi,” ali ne jasno. “Hromi ─Źovek┬ámo┼że da kora─Źa,” ali ne mo┼że da dr┼żi korak sa ostalima. Nesre─ça┬áujedenog ─Źoveka proisti─Źe iz ─Źinjenice da se linija ne┬ánalazi na prikladnom mestu. “Tako ratnik nastupa za svog┬ágospodara,” koji ima jaku volju.
4. “Obazrivost i neustra┼íivost vode na kraju do sre─çe,” zato ┼íto┬áse ostvaruje ono ┼íto je ┼żeljeno.
S. “Odlu─Źno nastupanje. Istrajnst mo┼że da odvede u nevolju.”┬áPolo┼żaj linije je ispravan i prikladan.
6. “Najvi┼ía sre─ça” na vrhu dolazi u obliku velikog blagostanja.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 29.11.2015.

Sat Nov 28 , 2015
Na Aktivnoj karti dana pratite iz ─Źasa u ─Źas kretanje planeta i svetala. NEDELJA 29. NOVEMBAR ─çe biti spokojan dan, a obele┼żi─çe ga samo 3 lunarna i 1 planetarni aspekt, po─Źetak faze praznog hoda. Mesec se kre─çe od 15┬░ do 29┬░ Raka. Dozu nemira tokom no─çi (1:57 do 3:57) unosi […]
Astrološki dogadjaji