Ji Djing Heksagram 14 Ta Yu Veliko bogatstvo


Ji Djing 14 Ta Yu Veliko bogatstvo

14 TA YU VELIKO BOGATSTVO
Pomoć onih koji su na važnom položaju i savet – čak i inspiracija – onih koji su jači od vas mogu vam pomoći u rešavanju situacije ili problema za koji se raspitujete. Verovatno je da će vas ta pomoc ili inspiracija, dovesti do razumevanja stvari koje zbunjuju vas i druge. Saznaćete nešto više što će vas prilično iznenaditi.

14 Da ju Veliko posedooanje
Gore: LI – vatra, lepota
Dole: ĆIEN – nebo, muškarac

Veliko posedovanje. Najveći uspeh.

VRHOVNA VLAST, VELIKA POSEDOVANJA
Pošto vas je zadesila neočekivana sreća, uživećete ogroman uspeh. Retko kad ste imali toliko mnogo, jer retko kada ste bili u stanju da ovoliko primite. Popeli ste na položaj autoriteta, a opet nastavili da se ponašate nenametljivo i skromno. Sa ovakvim držanjem vi ne predstavljate pretnju za svoju okolinu i ona vam se zato spremno pokorava. I dodeljuje vam VRHOVNU VLAST. Ovakvu moć treba obuzdavati s umerenošću i skromnošću i ona će odvesti do ogromnog napretka i velikog ličnog potencijala.
Nalazite se u centru pažnje, izloženi pogledima kako svojih sledbenika, tako i svojih nadređenih. Da biste mogli da nastavite u pravcu ostvarenja svojih zamisli, neophodno je da se ispravno ponašate, vodite računa o reakcijama svog ega. Nikada nemojte zaboraviti da promena uzima maha već sa pojavom prvih znakova neravnoteže. Procene treba da su vam realističke. Eliminišite u sebi crtu taštine koja nije primerena nekome na položaju VRHOVNE VLASTI. Morate se sada boriti da ugušite svako zlo u sebi i opredelite se, bez ikakvog zadržaja, za dobro. Vaša snaga sada proističe iz usklađivanja sa kosmičkim poretkom u kome su i dobro i zlo postavljeni na svoja prikladna mesta.
Vaše zemaljske delatnosti će biti uspešne. Ovo može da znači da ćete možda steći i materijalno bogatstvo. Kada uspešno vodite poslove, čak i vaši nadređeni mudro prihvataju vašu VRHOVNU VLAST. Sa jednim nesebičnim držanjem, i ciljevima čiji je naglasak na kulturnim dostignućima, ostvarićete najveća priznanja.
U društvenoj sferi i najmoćniji članovi vaše zajednice će vam se prikloniti. Osvojićete njihova srca blagošću i dobrotom. Kroz saosećanje i poistovećivanjem sa patnjama i slabostima ljudi, zadobićete njihovu odanost. Ako ste umetnik, onda je vaše stvaralačko nadahnuće sada direktno povezano sa vašom kulturnom sredinom, i vi ćete doživeti veliki uspeh.
U privatnoj sferi, vaši su lični odnosi, iako u njima nema strastvenosti, dobro uređeni. Ovde vam je takođe data VRHOVNA VLAST i ukoliko ostanete dobrostivi i nesebični, vaše će veze cvetati.
U okviru Sopstva, VRHOVNA VLAST može da predstavlja i teret i blagoslov. Kada čovek doživljava materijalni uspeh, on lako postaje žrtva poroka kao što su ponos, gramzivost i neskromnost. Sada treba da uložite posebne napore da obuzdate unutrašnje težnje koje bi vam nanele sramotu i donele kajanje i uopšte oslabile vaš karakter. Umesto toga, usredsredite se na one osobine kroz koje ćete istaći svoju dobrotu.

ĆIEN, moć, u donjem trigramu ljudskih delatnosti, se oslanja na U, jasnost, u gornjem trigramu kosmičkih uzora, i time sebi obezbeđuje pravilno napredovanje. U statičnom obliku, heksagram VRHOVNA VLAST traži čvrsto oslanjenje na principijelni stav u odnosu na predmet vašeg pitanja. Ne treba da bude ni trunke dogmatičnosti ili visokoparnosti u onome što govorite i u šta verujete. Potpuna jasnoća misli kombinovana sa snagom karaktera, pružiće vam unutrašnju celovitost koja je neophodna da se zadatak izvrši. Jer, kada VRHOVNA VLAST postane institucionalizovana, ona gubi smisao.

Lao Ce, kineski filozof iz 6. veka p.n.e. kaže:
Najuzornijeg vladara narod jedva da poznaje. Na drugo mesto dolazi onaj koga voli i poštuje. Na trećem mestu je onaj od koga se plaši. A na poslednjem – onaj čije ime i rod u narodu izaziva gnušanje. Ako vladar narodu ne veruje, ni narod neče verovati njemu. Veliki vladari strogo vode računa o svojim obećanjima. Oni ostvaruju svoje zamisli i dovršavaju svoje poslove. A opet, narod smatra da su oni samo sledili Prirodu.

LINIJE

9 na dnu: Ako izbegava zlo, on ne greši. Ako je svestan teškoća, takođe ne greši. Mada raspolažete velikim unutrašnjim bogatstvom, do sada niste imali priliku da se iskažete. zato niste načinili nijedan prekršaj. Imajte na umu da je ovo samo početak situacije i možete očekivati neprilike. Ako ste svesni da vam predstoje teškoće, nećete počiniti grešku.

9 na drugom mestu: Velika kola za snabdevanje. Ako postoji određeni cilj, kretanje prema njemu ne vodi u grešku. Ne samo da imate ogromne resurse na raspolaganju, nego posedujete i svo potrebno umeće da ih rasporedite tako da rade za vas. Ovakva ingenioznost omogući će vam da bez straha pristupite izvršenju najambicioznijih poduhvata.

9 na trećem mestu: Princ može da prinese ponude caru, ali ne i običan čovek. Čovek uzvišenog duha će staviti na raspolaganje znanje i imetak svom vodi, odnosno svojoj zajednici. Kroz takvu otvorenu velikodušnost on će imati dobitke, jer će zauzvrat steći sledbenike. Manji ljudi nisu sposobni za to.

9 na četvrtom mestu: Ko ume da razlikuje – ne greši. Ugušite svoju sujetu i zavist, i ne pokušavajte da se takmičite s drugima i imitirate ljude na položajima. Usredsredite svu pažnju na svoje tekuće poslove i izbeći ćete grešku.

6 na petom mestu: Iskrenost donosi poštovanje. Dostojanstveno ponašanje donosi sreću. Vaše sledbenike je privukla vaša iskrenost. To je put do pravih odnosa. Medutim, ako se medu vama razvije prevelika familijarnost, nećete mnogo postići. Vaš pristup treba da je krajnje suzdržan.

9 na vrhu: Oni koje nebo štiti uživaju sreću i uspeh u svemu. Pred vama su veliki blagoslovi i izvrsna sreća. Budite vešti u održavanju ravnoteže medju stvarima; budite predani u svojim nastojanjima i otvoreno zahvalni onima koji vam pomažu. Tako možete očekivati uzvišen uspeh.

TUAN DŽUAN
U ovom heksagramu (DA JU: Veliko posedovanje) slaba linija zauzima počasnomesto (peto, središnje u gornjem trigramu) i ostale linije joj odgovaraju. Otuda potiče naziv DA JU.
Njegove vrline su čvrstina i snaga, red i jasnost. On je u skladu sa nebom i kreće se u skladu sa vremenom; otuda reči “najveći uspeh”.

SJANG DŽUAN
Vatra nad nebom: slika velikog posedovanja. Tako i pravi čovek guši zlo i podržava dobro, u skladu sa dobrotvornom voljom neba.

1. 9 na dnu kazuje da ne treba da se približavamo zlu
2. “Velika kola za snabdevanje.” Gomilanje u sredini: u tom slučaju neće biti greške.
3. “Princ može da prinese ponude caru.” Običan čovek će samo nauditi sebi.
4. “Ko urne da razlikuje – ne greši.” On je mudar čovek.
5. “Iskrenost donosi poštovanje”: tako samo može da se pokrene volja drugih. Sreća koja potiče iz poštovanja omogućuje mu da se menja bez prethodnih priprema.
6. Velika sreća koju predviđa ova linija proističeiz zaštite neba.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 25.11.2015.

Wed Nov 25 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SREDA 25. NOVEMBAR će biti veoma dinamičan dan, a obeležiće ga 2 planetarna i 2 lunarna aspekta, Mesec je tokom većeg dela dana u fazi praznog hoda, i ubrzo […]
Astrološki dogadjaji