Ji Djing Heksagram 17 Sui Sledbeništvo


Ji Djing Heksagram 17 Sui Sledbenistvo17 SUI SLEDBENIŠTVO
Ne pokušavajte da igrate vodeću ulogu. Budite zadovoljni da svirate i drugu violinu i drugim dopustite da preduzmu prve, odlučne korake. Ako zanemarite ovaj savet i insistirate da idete napred, verovatno ćete se naći u stresnoj, zamornoj i rizičnoj situaciji.

17 Suei Praćenje
Gore: DUEl – jezero, močvara
Dole: DŽEN – grom, pokret

Praćenje. Najveći uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Nema greške.

PRILAGOĐAVANJE, PRAĆENJE
Kad dođe jesen, sve što nastavlja da živi počinje da se prilagođava godišnjem dobu. U iščekivanju zime, krzna životinja postaju gušća, a semena biljaka jesenji vetar raznosi na udaljena mesta da tu sačekaju proleće. Kora drveta deblja da bi ga zaštitila od hladnoće, a insekti se ukopavaju duboko i hiberniraju. Prilagođavajuči se neumitnoj sili opadanja, život se umiruje i priprema za buduću aktivnost, a tako ujedno biva i zaštićen.
PRILAGOĐAVANJE znači znati kada treba delati a kada mirovati, kada govoriti a kada ćutati. Priroda ovog heksagrama može se uporediti sa jesenjim dobom kada se aktivnost smanjuje i sve kreće na počinak. Ne radi se o sputavanju – jer ovde nije uključen nikakav napor. Radi se o jednom mirnom prihvatanju i voljnom prilagodavanju postojećim silama. Vi treba sada da izvučete najviše iz okolnosti. Prepustite drugima kontrolu nad situacijom. ćak i ako se osećate sposobnim da izmenite tok zbivanja, u vašem najboljem interesu je da ostanete gde ste. Istinska snaga leži u služenju, i sa takvim postupanjem sada se postiže napredak i uspeh.
Narod će sada slediti samo one vođe koji prilagode svoju viziju društvenom sentimentu. Ako su ideali vođe daleko od glavnih tokova realnosti koje je prihvatila većina, ako kroz njegova dela i službu ne odzvanja PRILAGOĐAVANJE interesima ljudi, onda bi se praćenje takvog vođe sada pokazalo kao opasno. Međutim, ukoliko su ciljevi koje sledi usklađeni sa pulsom vremena, možete mu se prikloniti. Jer sledeći nekog drugog, vi se opuštate i obnavljate svoje snage.
Gledajte da budete prilagodljivi u društvenim i ličnim odnosima i, ako je neophodno, podredite se. Ispravno je sada prilagoditi se situaciji, jer to je jedini način da se ostvari povoljan napredak. Nemojte gubiti energiju boreći se sa nadmoćnim snagama.
Bolje je da PRILAGOĐAVANJEM izvučete iz svojih odnosa najveću moguću dobit.
Oslobodite se starih predrasuda i mišljenja koji sputavaju vaše ponašanje i napredak.
Ako vam ciljevi i načela nisu usklađeni sa društvenim ciljevima i načelima, morate promeniti sebe. Vaš napredak sada počiva na realnostima vaše okoline. U svojoj kući vi možete da živite po sopstvenim pravilima, ali kada izađete napolje treba da se prilagodite! PRILAGOĐAVANJEM na realnosti koje vas sada okružuju vi ostvarujete unutrašnji mir, pa stoga i uspeh.
DŽEN, rast, ulazeći u višu sferu, nalazi zadovoljstvo, DUEl. Kada se PRILAGOĐAVANJE pojavi u statičnoj formi ono podrazumeva, bez ikakve sumnje, da nikakav rast niti napredak ne mogu započeti dok se ne udovolji zahtevima vremena. Nijedna situacija ne može postati povoljna dok ne uzmete udela u njoj. Priroda ovog perioda je takva da vam sugeriše kako ne možete vladati okolnostima ukoliko im na prvom mestu ne služite. Nemojte se boriti. Opustite se i prilagodite.

LINIJE

9 na dnu: Promene u sistemu vrednosti. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Izlazak iz kuće, među ljude, donosi uspeh. Dešava se promena vezi ciljeva ili okolnosti. Da bi postigli nešto, morate sada da komunicirate sa osobama raznih ubeđenja i mišljenja. A opet, ne odstupajte od svojih načela i zdravog razuma.

6 na drugom mestu: Ko prati dečaka – gubi odraslog čoveka. Razmotrite svoje ciljeve i standarde. Ako su nevredni, nedolični, slabi ili ih uopšte nemate, vi zaostajete i gubite kontakt sa produktivnijim, kompetentnijim i vrednijim uticajima. Morate se se odlučiti.

6 na trećem mestu: Ko prati odraslog čoveka – gubi dečaka i dobija šta želi. Treba ostati odlučan. Pošto uspostavite kontakt sa značajnim ljudima ili zamislima, počećete da se razilazite sa prethodnim inferiornim elementima u svom životu. Čvrsto se držeći superiornog puta, naći ćete ono što ste tražili, a vaš karakter će postati bolji.

9 na četvrtom mestu: Praćenje (koje se otvoreno pokazuje) donosi uspeh. Istrajnost donosi nesreću. Ali ako na svom putu razvije iskrenost, šta mu može nauditi?  Oni na koje naizgled utičete, zapravo imaju prikrivene motive u odnosu na vas. Pogledajte dublje, iza ove laskave fasade, u svoj prvobitni, osnovni cilj. Trudite se da delate nezavisno.

9 na petom mestu: Poverenje u dobrotu – sreća. Ako iskreno želite za sebe samo najbolje, postoje šanse da to i dobijete. Težite najvišem. Sreća.

6 na vrhu: Narod mu izražava vernost i sledbenici ga prate. Zajedno sa kraljem prinosi žrtvu na Zapadnoj Planini. Pozvani ste, zbog svog vrsnog znanja i mudrosti, da vodite druge. Bićete, bez sumnje, upetljani u mnoge stvari, ali i nagrađeni za svoje nesebično davanje.

TUAN DŽUAN 

U ovom heksagramu (SUEl: Praćenje) jak trigram dolazi i smešta se ispod slabog. Kretanje i radost? – to je SUEI.
Najveći uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Nema greške.” Tako će čoveka pratiti sve pod nebom. Veliko je doista značenje vremena u heksagramu SUEI.

SJANG DŽUAN

Grom usred močvare: slika praćenja. Tako i pravi čovek, kada padne mrak, ulazi u kuću i mirno se odmara.
1. “Promene u sistemu vrednosti.” Praćenje onoga što je ispravno donosi sreću. “Izlazak iz kuće, među ljude, donosi uspeh.” Odnosno, nećemo pretrpeti neuspeh.
2. “Ko prati dečaka” ne može se biti sa obojicom u isto vreme.
3. “Ko prati odraslog čoveka” voljan je da odustane od nižih od sebe.
4. “Praćenje (koje se otvoreno pokazuje) donosi uspeh” Ovo predskazuje nesreću. “Ako na svom putu razvije iskrenost,” ostvariće sjajna dela.
5. “Poverenje u dobrotu – sreća.” Linija se nalazi na ispravnom i središnjem mestu.
6. “Narod mu izražava vernost.” Dospelo se do kraja.

Izvor: Ji DjingDavid Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 16.10.2015.

Fri Oct 16 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. PETAK 16. OKTOBAR će biti dinamičan dan, a obeležiće ga lunarna promena znaka, 1 planetarni i 2 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 24° Škorpiona do 6° Strelca. MARS […]
Astrološki dogadjaji