Ji Djing Heksagram 18 Ku Podizanje iz pepela


Ji Djing Heksagram 18 Ku Podizanje iz pepela

18 KU PODIZANJE IZ PEPELA
Situacija o kojoj se raspitujete, ili problem zbog kojeg ste zabrinuti, veoma je zamršena, a teškoća nije slučajna već rezultat ljudske greške – nepravilnih odluka i nepromišljenih akcija. Ipak, čovek je u stanju da raščisti gužvu isto onako kao što je u stanju da je napravi. Šteta koja je učinjena može biti popravljena. Zadatak neće biti lak, ali promišljenje odluke i mudri potezi mogu popraviti situaciju i osigurati sretan završetak.

18 Gu Ispravljanje
Gore: GEN – planina, čvrstina
Dole: SUN – vetar, drvo

Ispravljanje. Najveći uspeh. Korisno je preći veliku vodu. Tri dana pre početka; tri dana posle početka.

ISPRAVLJANJE, RASPADANJE
Predmet vašeg pitanja je u zapuštenom stanju. To može da bude neka urođena smetnja ili teškoća koja je iskrsla jer niste bili svesni potrebe da neprekidno kontrolišete i analizirate situaciju, vodeći računa o svakoj pojedinosti. Ne možete zanemariti, niti odbaciti kao nebitnu, ni najmanju pojedinost bilo koje situacije nad kojom želite da uspostavite i održite kontrolu. Sve stvari imaju svoje urođene slabe tačke, mesta gde propadaju i konačno se slamaju. Ovo je posebno vidljivo u ljudskim odnosima i delatnostima.
Sada stanite malo i razmislite. Izgleda da su vas problemi pritisli sa svih strana; stvari izmiču kontroli. A opet, heksagram ISPRAVLJANJE predviđa veliki uspeh. Kroz rad vam se pruža mogućnost da potpuno eliminišete posledice ranije ravnodušnosti koja je prouzrokovala sadašnju neprijatnu situaciju. Radite svom snagom. Vi vidite probleme jasno. Vreme je izuzetno povoljno za ispravljanje stvari. Nemojte se plašiti da preduzmete energičnu akciju. Spoljašnje snage ne utiču na okolnosti. Vaš prethodni stav prouzrokovao je štetu i zato ste jedino vi sposobni da je ISPRAVITE.
Pre nego što preduzmete akciju, važno je razmotriti kojim putem ste došli do ovakvog stanja. Jedino ukoliko stvarima pristupite inteligentno i promišljeno, možete biti sigurni u ispravnost svoje akcije. Pažljivo razmislite o svemu. Kineski originalni tekst preporučuje tri dana razmišljanja pre nego što se učini korak, ali vi ćete, već prema prirodi svog cilja, oceniti kada treba da počnete sa delanjem. Ispravne akcije sada treba da su pre konstruktivne nego destruktivne, jer se tako gradi temelj kontinuiranog napredovanja ka dobru. Nije vreme za radikalne reforme. Radije potražite, i to odmah, područje konstruktivne akcije i pozitivnog mišljenja. Budite energični pošto pronađete svoj put. Nemojte, zbog straha pred veličinom zadatka, dozvoliti da vas uspava inercija. Pošto se otklone problemi, razviće se nova energija. Takođe zapamtite da morate stvari držati čvrsto u svojim rukama, jednom kada se promena već ostvari. Nemojte ponovo upasti u samozadovoljno uljuljkivanje. Vaši bi se problemi mogli lako povratiti.
Heksagram u statičnom obliku ukazuje na potrebu za promenom odnosa prema čitavoj okolini. Planina u trigramu GEN, nepokretnost, nalegla je svom težinom na SUN, trigram nežnih izdanaka, i onesposobila ga. Suviše ste elemenata u svom životu zanemarili, zapustili i umrtvili. Ne možete se nadati da ćete zauzdati svoju sudbinu ukoliko nemate autoritet i kontrolu nad svakodnevnim situacijama. Vaša šansa leži u jednom nepokolebljivom, energičnom i savesnom stavu.

LINIJE

6 na dnu: Deca ispravljaju greške svojih očeva. Ako je sin sposoban, otac se oslobađa krivice. Nevolja u početku, sreća na kraju. Da bi izbegli propadanje, neophodno je da izmenite neku tradicionalnu i okoštalu strukturu koja vrši jak uticaj na vaš život. Možda osećate da bi takav preobražaj bio previše korenit. Tačno je da ovakva vrsta promene nije bezopasna, ali ako budete oprezni, čeka vas uspeh i nagrada.

9 na drugom mestu: Kada se ispravljaju greške majke, ne sme se preterivati. Postali ste svesni ranijih grešaka koje treba ispraviti. Od sada pa nadalje morate napredovati s velikom pažnjom i osetljivošću, pošto bi promene u vašem životu mogle da povrede one koji su vam dragi.

9 na trećem mestu: Kada se ispravljaju greške oca, može doći do kajanja, ali to ne podrazumeva previše krivice. Vi previše žurite da ispravite greške iz prošlosti i poletno zakoračite u budućnost. Vaše akcije biće brzoplete i ljudi će vas smatrati neuviđavnim, ali na kraju nećete ispaštati zbog toga.

6 na četvrtom mestu: Ako tolerišemo greške oca, kajaćemo se. Situacija je već neko vreme više nego neskladna, ali se stanje razdora i neslaganja toleriše, Pod ovakvim okolnostima će stvari nastaviti da propadaju.

6 na petom mestu: Ispravljanje očevih grešaka donosi pohvale. U položaju ste da preuzmete odgovornost za jednu dugo priželjkivanu reformu. Učinite to. Vaša okolina će podržati vaše napore i bićete nagrađeni i slavljeni.

9 na vrhu: On ne služi kralju ili plemićima- ono što on radi uzvišenije je od toga. Postoji mogućnost da se čitava situacija prevaziđe, Ne morate ulaziti u detalje specifičnih društvenih problema. Umesto toga se usredsredite na univerzalne ciljeve i lični, odnosno, duhovni razvoj. Oprez: nadmeno, ili pak snishodljivo posmatranje sveta, svakako će poremetiti vaš razvoj, zato vodite računa o tome!

TUAN DŽUAN

U ovom heksagramu (GU: Ispravljanje pokvarenog) jak trigram je gore, a slab dole; nežnost je povezana sa mirovanjem – to je GU.
“Ispravljanje donosi najveći uspeh,” i red vlada nad svim stvarima pod nebom. Korisno je preći veliku vodu.” Napredovanje donosi dobre rezultate.

“Tri dana pre početka; tri dana posle početka.”!’ Posle svakog kraja dolazi nov početak. To je put neba.

Doslovno, prevod ovog dela presude glasi: “Tri dana pre dia, tri dana posle dia.”Dia je jedan od tzv. cikličnih znakova, i označava istok i proleće; otuda ovde ima značenje početka. To je vreme kada nered ustupa mesto redu: zima se okončava i prošlost dolazi do svog kraja; tokom proletnjih dana uspostavlja se novi red, novo vreme, nova budućnost.
Vreme je, kako su ga stari Kinezi shvatali, ciklično, a ne linearno, stoga će svaki kraj neminovno biti praćen novim početkom.

SJANG DŽUAN

Vetar duva u podnožju planine: slika ispravljanja. Tako i pravi čovek pomaže ljudima da neguju vrlinu.

1. “Deca ispravljaju greške svojih očeva.” Ona razumevaju njihove postupke i prihvataju odgovornost za njihove greške.
2. “Ispravljanje majčinih grešaka”: treba se držati središnjeg puta.
3. “Ispravljanje očevih grešaka”: oslobađa nas, na kraju, svake krivice.
4. “Ako tolerišemo greške oca,” nema napretka.
S. “Ispravljanje očevih grešaka donosi pohvale,” zato što je to vrlina.
6. “On ne služi kralju ili plemićima”: takvo ponašanje može da služi kao uzor.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 02.12.2015.

Wed Dec 2 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SREDA 2. DECEMBAR će biti izuzetno spokojan dan, a obeležiće ga samo 1 lunarni aspekt i lunarna promena znaka. Mesec se kreće od 25° Lava do 6° Device. Jedini […]
Astrološki dogadjaji