Ji Djing Heksagram 19 Lin Moralnost


Ji Djing heksagram 19 Lin Moralnost19 LIN MORALNOST
Stvari počinju da se kreću: komešaju se i dobre i loše sile. Približavaju se i sreća i nesreća. Važno je da negativne sile budu zaustavljene pre nego što postanu suviše jake i zlokobne. Pustite sreći da ona preuzme kormilo. Pazite na nepovoljne uticaje i razvoje i uništite ih prije nego što zaista postanu moćni i opasni. 

19 Lin, Približavanje
Gore: KUN – zemlja, žena
Dole: DUEl – jezero, močvara

Približavanje. Najveći uspeh. istrajnost na pravom putu donosi nagradu. U osmom mesecu – nesreća.
(Osmi mesec lunamog kalendara približno odgovara septembru)

 

NAPREDOVANJE, PRILAŽENJE
Ovo je vreme naglog NAPREDOVANJA Kinezi su upoređivali ovaj heksagram sa krajem zime i samim početkom proleća. Kao kad mladica biljke izbija iz zemlje u prvom naletu stvaralačke snage, tako i vi sada možete učiniti prve korake ka ostvarenju
cilja.
Ako ste usmereni na stvari koje se tiču politike ili moći, ovo je najzahvalniji trenutak za akciju. Zbog sila NAPREDOVANJA, vaše sposobnosti i talenti dospeće u sam centar pažnje. Biće vam dodeljen položaj autoriteta. Moći ćete znalački da utičete na druge i preobratite ih. Da biste utvrdili svoj nov društveni položaj, bilo bi mudro odazvati se potrebama okoline. Ovo izuzetno pozitivno vreme nete trajati beskonačno, pa iz njega morate izvući maksimalnu korist. Originalni tekst heksagrama potvrđuje:
” U osmom mesecu – nesreća!” što se odnosi na jesenji pad koji je neizbežno pred vama. zato, da biste se pripremili za prirodan ciklus opadanja, treba da maksimalno iskoristite ovo “proleće” snage i optimizma.
U vođenju poslova je NAPREDOVANJE na vidiku. Ako ste do sada vrebali pogodan trenutak da sprovedete u delo novu ideju, ili stignete na bolji položaj, taj trenutak je stigao. Ljudi na položajima nikada nisu bili prijemčljiviji za vas. Veliki napredak je realno moguć, a finansijske stvari su takođe pod kontrolom. Iskoristite ove mogućnosti za sticanje, i pripremite se za budućnost.
U društvenom smislu vi ste se “pojavili”. Sa svojom moćnom hari zrnom izvršitete uticaj na druge i naučiti ih kako da i oni doprinesu svom celokupnom, i unutrašnjem i spoljašnjem, izgledu. NAPREDOVANJE na društvenoj lestvici bi trebalo da unese živost u vašu sredinu i podstakne kulturna gibanja.
Odnosi poseduju razvojni potencijal i uskoro tete se naći u ulozi poverIjivog i pouzdanog partnera. Podsticanjem bliske osobe učvrstićete u njoj veru u vaš odnos.
Vreme je posebno povoljno za ljubav pošto su stvari tek na svom početku. Budite tolerantni i pažljivi, pa tete tako sagraditi odnos koji se nete srušiti u burnijim emocionalnim periodima koji predstoje svakoj ljubavi.
Dinamičan naglasak je na unutrašnjem razvoju. Otkrite vam se stvari vezane za vaš identitet i vaše mesto u opštoj šemi stvari. Kako budete NAPREDOVALI u nove svetove samorealizacije, povečavače vam se fizička i duhovna snaga. Pokušajte da samopouzdanje učinite svojom najtrajnijom osobinom, i ono te postati vaš glavni oslonac u budućim pometnjama ili depresijama.

KUN, gornji trigram kosmičkih uzora, prijemčiv je prema DUEl, radosti i zadovoljstvu, u donjem trigramu ljudskih delatnosti. NAPREDOVANJE u nepromenijivom obliku predskazuje večno proleče u pogledu vašeg pitanja. Ovo je zbilja srećno znamenje, jer ste u odličnom položaju da uspešno sprovedete svoje planove ili pomognete drugima da ostvare svoje zamisli.

LINIJE

9 na dnu: Uzajamno približavanje. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Svoje poduhvate započinjite u društvu onih koji dele sa vama vaš entuzijazam. To će vam dati snažnu podrška koja je neophodna da bi se postigli značajni ciljevi. Istovremeno morate da budete sigurni da su oni uistinu vredni. Napredovanje u skladu sa ličnim principima donosi sreću.

9 na drugom mestu: Uzajamno približavanje- sreća. Sve je povoljno. Ono što želite da postignete zadobija simpatije i podršku od viših sila. Tako su ispravni vaši ideali da njima uspevate da prevaziđete čak i priređene smetnje. Budućnost je više nego svetla.

6 na trećem mestu: Voljno približavanje, ali za sada ne postoji povoljan cilj. Kajanje ne predstavlja grešku. Sada je moguće NAPREDOVANJE bez prepreka. Čuvajte se nepažljivosti. Preterano samopouzdanje je opasno. Međutim, ako odmah shvatite potrebu za neprekidnom obazrivošću, izbeći ćete greške koje bi vam inače naškodile.

6 na četvrtom mestu: Savršeno približavanje – nema greške. Vaše je NAPREDOVANJE pametno izvedeno. Bez obzira na sve neprilike sa kojima se možda susretnete u preuzimanju nove uloge, vaše je ponašanje toliko prikladno, da možete bezbrižno da nastavite svojim putem.

6 na petom mestu: Mudro približavanje, kakvo odgovara velikom princu. Sreća. Vaš položaj je vladarski. Bilo bi mudro da dopustite drugima da se angažuju na izvršenju vašeg plana. Ako sada izaberete kompetentne pomagače i uzdržite se od mešanja u njihov posao, postići ćete ideal istinskog autoriteta.

6 na vrhu: Velikodušno približavanje – sreća bez greške.  Osoba u ovom položaju dopušta drugima da crpe iz izvora njenog bogatog iskustva. Ovakvom velikodušnošću ostvariće se nesamerljivo veliki napredak za sve.Ovo je stvarno veličanstven trenutak.

TUAN DŽUAN
U ovom heksagramu (LIN: Približavanje) jake linije postepeno rastu i napreduju.
Radost i voljno prihvatanje. Jaka linija zauzima središnji položaj (u donjem trigramu) i ostale joj odgovaraju.
“Najveći uspeh. istrajnost na pravom putu donosi nagradu.” To je put neba.
“U osmom mesecu – nesreća.” Ubrzo će doći do propadanja. 


SJANG DŽUAN
Zemlja iznad močvare: slika približavanja. Tako i pravi čovek poseduje neiscrpnu volju za proučavanje drugih i bezgraničnu brigu prema ljudima.

l. “Uzajamno približavanje. Istrajnost na pravom putu donosi sreću.” Volja je usmerena na pravi put.
2. “Uzajamno približavanje – sreća. Sve je povoljno.” Još uvek postoji izvesna mera nepokornosti.
3. “Voljno približavanje”: linija se ne nalazi na prikladnom položaju. Međutim, ako zažalimo zbog toga, greška neće dugo trajati.
4. “Savršeno približavanje – nema greške,” jer je mesto prikladno.
5. Ono što odgovara velikom princu jeste hodanje središnjim putem.
6. “Velikodušno približavanje” znači da se volja okreće prema unutrašnjem.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 19.12.2015.

Sat Dec 19 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SUBOTA 19. DECEMBAR će biti spokojan dan, a obeležiće ga 1 planetarni i 3 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 2° do 16° Ovna. Prvi današnji aspekt je podnevni […]
Astrološki dogadjaji