Ji Djing Heksagram 2 K’un Poželjan


Ji Djing heksagram 2 K’un Pozeljan2 K’UN POŽELJAN
Upornost i izdržljivost su devize ovog trenutka, posebno kada je reč o finansijskim i drugim praktičnim situacijama. Vaši napori će doneti uspeh na svim nivoima ako budete imali srca i ako se ne obeshrabrite. Ne opuštajte se, potreban vam je intenzivan i strpljiv napor. Ovaj heksagram, koji je nosilac snažne ženske energije, ponekad znači da će prefinjena i moguće misteriozna osoba pomoći u rešavanju problema.

2 Kun Uzvraćanje
Gore: KUN – zemlja, žena
Dole: KUN – zemlja, žena

Uzvraćanje. Najveći uspeh. Sve uspeva kroz istrajnost kobile: Ako pravi čovek pokuša da vodi, zalutaće. Ako prati, pronalazi vođu. Povoljno je zadobiti prijatelje na jugu i zapadu. Međutlm, prijatelji na severu i istoku biće izgubljeni. Mirna istrajnost na pravom putu donosi sreću.

 

PRIRODNO PRIHVATANJE, PRIJEMČIVOST
Sada u centru pažnje treba da bude popustljivo i prepuštajuće svojstvo prirode. Priroda nepokolebljivo prati zahteve godišnjih doba. Ona reprodukuje, prilagođava se i razvija na odgovarajući način; kada je povređena leči se, i uopšte, vešto održava skladan odnos između davanja i štednje. Priroda je prihvatajuća, popustljiva pozadina svih zemaljskih zbivanja. U ovom trenutku moć leži u PRIRODNOM PRIHVATANJU, odnosno, u prihvatanju usklađenom s prirodnim zakonima.
Sve što se sada događa tiče se konkretne realnosti, a ne apstraktnih mogućnosti. Međutim, nevolja je što su, baš usled toga, vama poznate samo spoljašnje prilike, a ne i delatne snage koje stoje iza njih. Zato ne treba da težite nezavisnom delanju ili vođenju drugih. Ako prihvatite samostalnu, vodeću ulogu, izgubićete se i nećete naći put nazad. Vi niste u kontaktu sa delatnim snagama i potrebni su vam prijatelji i pomagači.
Prihvatite li to, pronaći ćete pravi put. Ako ste u stanju da se spontano prepustite vodstvu drugih, moći ćete da dosegnete čak i najveće ciljeve. PRIRODNIM PRIHVATANJEM, čak i u najsloženijim pitanjima poslovanja ili politike, sigurno postižete sklad sa unutrašnjim, nevidljivim zakonima prirode. Ovo je sada od ogromnog značaja za sve svetovne stvari. Uz pomoć prijatelja i kolega, sigurno ćete đospeti na najbolji mogući položaj. Iznad svega je važno da se sada uzdržite od iskušenja da samouvereno preuzmete vođstvo.
Ukoliko krenete previše da se oslanjate na sopstvene snage, može da se dogodi da zaboravite da snaga može biti opasna ako se ne primenjuje pravilno. Sračunata pasivnost je formula po kojoj se u ovom trenutku ostvaruje pravi životni smisao. Vaši odnosi će biti njena najbolja provera. Treba da budete posebno saosećajni i otvoreni prema dragim osobama. Dopustite im da preuzmu inicijativu i vođstvo. Držite se, za sada, tradicionalnih vrednosti u međuljudskim odnosima, izbegavajte agresivno nametanje svoje volje, i tako nećete pogrešiti. Ako je, pak, Sopstvo predmet vašeg pitanja, razmotrite pravac svog života objektivno, u strogoj samoći. Meditirajte na temu kako priroda podržava sve na planeti, i dobro i zlo. Proširite svoja gledišta i stavove i posmatrajte svet otvorena uma. Objektivnost i PRIRODNO PRIHVATANJE vašu će unutrašnju prirodu ostaviti netaknutom i čistom, dok će istrovremeno doprineti čvrstini vašeg karaktera i jednom smirenom držanju u odnosu na spoljašnji svet.
Trigram KUN je ovde udvostručen. Prijemčivost je gore i dole, iznutra i spolja; nema silovitosti, samo potpuna prijemčivost. U nepromenijivom obliku, PRIRODNO PRIHVATANJE traži prema okolini u najširem smislu, odnos jedne suptilne prijemčivesti. Subjektivna mišljenja će sada određivati tok razvoju i promeni. Stoga otvorite um, razmaknite svoje granice da obgrlite svet. Tako ćete naći pomagače i ispravan put.
Kada su sve linije promenljive, to znači da vaša unutrašnja snaga i lična moć direktno zavise od istrajnosti kojom sprovodite svoje vizije u delo. Svoj cilj ćete postići istrajnošću. Nova situacija imaće trajan karakter.

LINIJE

6 na dnu: Kada je inje pod nogama, led nije daleko. Ukoliko se dobro pogleda, već sada se mogu nazreti prvi znaci truljenja i opadanja. Potpuni raspad nije daleko. Pripremite se za predstojeću promenu.

6 na drugom mestu: Pravi, široki, veliki” – iako ništa ne činimo, sve uspeva. Odbacite svaku izveštačenost u onome što činite. Ugledajte se na prirodu: budite tolerantni, direktni i otvoreni u svojim namerama. Nađite sada svoju unutrašnju ravnotežu i uspeh neće izostati.

6 na trećem mestu: Prikri svoje sposobnosti, ali ostani na pravom putu. Ako si u kraljevoj službi, ne očekuj trenutan uspeh. Krajnji ishod biće povoljan. Žeđ za slavom ostavite drugima. Rađe se koncentišite da činite najbolje moguće u datoj situaciji. Ukoliko sada prikrijete svoje talente, razvijačete se prirodno, bez smetnji. Kroz neko vreme moći ćete da iskažete sebe i obelodanite svoja dobra dela.

6 na četvrtom mestu: Vezana vreća. Nema greške, nema pohvale. Vreme je složeno i zahteva obazrivo postupanje. Ostanite rezervisani i suzdržani. Toga se treba pridržavati kako u žiži društvenih zbivanja tako i u najstrožoj samoći. Konfrontacije bi sada vodile u antagonizme ili neželjene obaveze.

6 na petom mestu: Žuta haljina. Najviša sreća. Ne prikazujte otvoreno svoje sposobnosti i vrline nego dozvolite da one prožmu sve što činite. Skromnost i diskrecija u vezi vaših pravih vrednosti dovešče do najviše sreće.

6 na vrhu: Zmajevi se bore u divljini i liju žutu i mrku krv. Učinjen je tašt i ambiciozan napad da se uzurpira neki autoritet. Uslediće žestoka bitka koja će rezultirati gubicima na obe strane.

6 na svih šest mesta: Nepokolebljiva odlučnost donosi korist.

*3 KUN je pasivan ženski princip, ali nije lišen kreativnosti. On ne može samostalno da stvara, kao ĆIEN, već stvaralački uzvraća na svaki podsticaj
*4 Pravo, široko i veliko su simboli Zemlje, koju su stari Kinezi zamišljali u obliku kvadrata.
*5 Žuto je boja zemlje i središnjeg puta, umerenosti i vrline

TUAN DŽUAN 

Doista je savršena uzvišenost heksagrama KUN! Sve stvari duguju mu svoje rođenje, jer on odano prima uticaje neba.
KUN u svom obilju sadrži sve stvari. Njegova priroda je u skladu sa neograničenom moći neba. On je sveobuhvatan i sve osvetljava u svojoj veličini. Kroz njega sve stvari postižu uspeh.
Kobila pripada zemaljskim stvorenjima. Ona nesputano luta zemljom. Blaga je i pokorna, ali uspeva kroz istrajnost: takav je put pravog čoveka.
“Ako (pravi čovek) pokuša da vodi, zalutaće,”odnosno, skrenuće sa pravog puta. “Ako prati,” onda je pokoran i zauzima svoje mesto.
Nalaženje prijatelja na jugu i zapadu znači da će se družiti sa ljudima kao što je on. Gubljenje prijatelja na severu i istoku znači da će krajnji ishod ipak biti srećan.
Sreća koja proističe iz mirne istrajnosti zavisi od usklađenosti sa bezgraničnom prirodom zemlje.

SJANG DŽUAN

Moć zemlje leži u prijemčivoj odanosti. Tako i pravi čovek podržava sve stvari širinom svoje vrline.
1. “Kada je inje pod nogama, led nije daleko.” Mračna moć (zime) počinje da jača. Ako se prepusti njenom prirodnom toku, sve se pretvara u led.
2. 6 na drugom mestu se pravo kreće i zauzima širok prostor. “Iako ništa ne činimo, sve uspeva,” jer tako je sjajna priroda zemlje.
3. “Prikri svoje sposobnosti, ali ostani na pravom putu.” Pokazaćeš ih u pravom trenutku. “Ako si u kraljevoj službi”, pokazaće se veličina tih sposobnosti.
4. “Vezana vreća. Nema greške.” Ako je čovek oprezan, izbeći će svaku nevolju.
5. “Žuta halja. Najviša sreća.” Prava lepota je unutrašnja.
6. “Zmajevi koji se bore u divljini”: jer su dospeli do kraja puta.
7. “Nepokolebljiva odlučnost” omogućava ostvarenje velikih ciljeva.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Ji Djing Heksagram 20 Kuan Promatranje

Sat Nov 28 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email 20. KUAN (RAZMIŠLJANJE) Ovo je vreme za razmišljanje. Pažljivo razmotrite vlastite misli, emocije, želje i moguće poteze. Ne donosite nagle odluke: razmotrite stvari u svim mogućim aspektima. Razmatranje. Obred je obavljen, ali žrtva nije prinesena. Iskrenost uliva poštovanje. POSMATRANJE, PROMATRANJE Godišnja doba se slivaju […]