Ji Djing Heksagram 20 Kuan Promatranje


Ji Djing 20. Kuan Razmišljanje

20. KUAN (RAZMIŠLJANJE) Ovo je vreme za razmišljanje. Pažljivo razmotrite vlastite misli, emocije, želje i moguće poteze. Ne donosite nagle odluke: razmotrite stvari u svim mogućim aspektima.

Razmatranje. Obred je obavljen, ali žrtva nije prinesena. Iskrenost uliva poštovanje.

POSMATRANJE, PROMATRANJE
Godišnja doba se slivaju jedno u drugo po utvrđenom redosledu, odstupajući samo u okviru sebe, ali nikada u međusobnom odnosu. Ta pravilnost je vidljiva u svim pojavama, od kretanja u solarnom sistemu do ustaljenih selidbi životinja. Sva kosmička materija podleže zakonima cikličnog kretanja, pa i sudbine civilizacija i pojedinaca nisu nikakav izuzetak. Zato POSMATRANJEM kosrničkih zakona i njihovih posledica na vaš i na tuđ život, možete steći predstavu o obrascima koji su utkani u zbivanja.
Takav uvid je izuzetno moćan, i darovita priroda ga može upotrebiti da ovlada sobom i svojom okolinom. Kao što je život pojedinca sastavljen od godišnjih doba – proleća inspiracije, leta rada, jeseni upotpunjenja i zime odmora i posmatranja, tako i sve ostale svetovne pojave imaju svoja godišnja doba. Da bi dokučili značenje i tendenciju sadašnje situacije, pristupite joj imajući u vidu koncept jednog predvidljivog rasporeda godišnjih doba.
POSMATRANJEM sadašnje situacije i izdvajanjem onoga što joj je neposredno prethodilo, možemo utvrditi šta će uslediti.
Čovek nerado prihvata činjenicu da poseduje urođenu sposobnost predviđanja skrivenih tendencija, pošto Je čovek retko svestan šta istinski želi. A, u stvari, osoba koja hrabro i objektivno posmatra na ovaj način, može vremenom da ovlada svojim svetom. Kada postane deo kosrničkog zakona, čovek na sve reaguje spontano i prikladno. Istovremeno svi bivaju poneseni snagom njegovog prisustva. Ovakav čovek postaje pravi vođa, jer ne vlada silom, nego božanskom inspiracijom.
Iskoristite vreme POSMATRANJA da se nesputano krećete u društvu. Saslušajte pažljivo nove ideje i onda ponudite svoj savet. Ljudi će upijati vaše reči. U vođenju poslova, vaše će ideje dobiti na težini. Iskoristite sve mogućnosti da istražujete, posmatrate, i menjate praksu ili taktiku koja se čini neprikladnom. Kada slede uzor iskrenog posmatranja bez zadnjih namera, među ljudima se uspostavlja uzajamno poverenje.
Pošto shvatite šta da činite, i pravilno se odazovete na to, u ličnim odnosima se neće javljati problemi. U zajedništvu i saradnji možete svoje odnose podići na jedan viši lični ili društveni stepen.
Imajte na umu da je ovo vreme kada i drugi takođe posmatraju vas. Kada vas podupiru zakoni i ~nage kosmosa, vaš položaj postaje istaknut i očigledan, kao uostalom i vaš uticaj. Sto se – u želji da bolje vidite iposmatrate – većma penjete na viši položaj, to i sami postajete vidljiviji.

LINIJE
6 na dnu: Razmatranje stvari na dečji način nije pogrešno za običnog čoveka; za pravog čoveka to je nesreća. Da li posmatrate situaciju površno i ocenjujete je prema perifernim efektima koje ima? To je onda jedan neprikladan, neprosvetljen način posmatranja. Superiorni um će pokušati da sagleda situaciju kao deo šire celine. Tako on uočava njen pravi, životni značaj.

6 na drugom mestu: Razmatranje kroz odškrinuta vrata koristi ženama. Ako su vam ambicije nadjačale želju za unutrašnjim mirom, i sežu u društvene sfere, onda morate da razvijete šire vidike. Ne možete se dalje razvijati ukoliko svaku stvar posmatrate kroz prizmu sopstvenih uskih standarda i privatnog života.

6 na trećem mestu: Razmatrajući svoj život on uči kada da napreduje, a kada da se povlači. Da biste doneli ispravne životne odluk; morate prvo steći jedno objektivno znanje o sebi. To se ne ostvaruje kroz analizu snova, stavova i mišljenja. Oni su beznačajni za samoistraživanje. Umesto toga, posmatrajte svoj uticaj na svet oko sebe. Tu ćete pronaći sebe.

6 na četvrtom mestu: Razmatranje stanja carstva pokazuje koliko se treba približiti vladaru. Sada možete učiniti korak napred ako POSMATRATE društvo i njegove najvrednije ciljeve, vođe ili organizacije, kojima biste se rado priključili, ili koje bi podržali. Društvena svest ubrzaće vaš razvoj utoliko što ćete, postavši deo mase, postati otvoreniji i tako izvršiti značajniji uticaj.

9 na petom mestu: Pravi čovek razmatra naše živote i ne greši. Ako POSMATRATE kakav uticaj vaš život vrši na druge, steći ćete dublje razumevanje onoga što vam budućnost priprema. Ukoliko drugima pružate dobar primer, bićete oslobođeni svake krivice. Otkrićete da je to samo po sebi dovoljna nagrada.

9 na vrhu: Pravi čovek razmatra svoj život i ne greši. Na neki način ste izvan situacije, u mogućnosti da posmatrate život lišeni mnogih predrasuda. Tako otkrivate visoku vrednost ispravnog ponašanja. Nema kajanja. Posmatranje bez učešća ega ovde je ključ.


TUAN DŽUAN
Veličanstven pogled pruža se sa visine. Voljno prihvatanje sjedinjeno je sa nežnošću. Na središnjem položaju i ispravan, on (vladar na petom mestu) razmatra sve pod nebom. “Razmatranje. Obred je obavljen, ali žrtva nije prineta. Iskrenost uliva poštovanje.” Oni koji su ispod njega gledaju ga i doživljavaju preobražaj.
On razmatra svete delatnosti neba, i primećuje kako se godišnja doba smenjuju, svako u svoje vreme. Tako i sveti mudraci, u skladu sa svetim delatnostima neba, izlažu svoja uputstva i svi im se pod nebom potčinjavaju.


SJANG DŽUAN
Vetar duva preko zemlje: slika razmatranja. Tako su i drevni kraljevi posećivali razne oblasti, razmatrali načine života svoga naroda i brižno ga podučavali.

1. “Razmatranje stvari na detinji način” odgovara ljudima male vrednosti.
2. “Razmatranje kroz odškrinuta vrata koristi ženama,” ali je ipak sramotno.
3. “Razmatrajući svoj život on uči kada da napreduje, a kada da se povlači.” Tako se ne skreće sa pravog puta.
4. “Razmatranjem stanja carstva” postaje se uvaženi gost.
5. On razmatra “naše živote”, odnosno, život naroda.
6. “On razmatra svoj život.” Njegov duh još uvek nije smiren.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 30.11.2015.

Mon Nov 30 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. PONEDELJAK 30. NOVEMBAR će biti dinamičan dan, a obeležiće ga lunarna promena znaka, 1 planetarni i 3 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 29° Raka do 11° Lava. Mesec […]
Astrološki dogadjaji