Ji Djing Heksagram 22 Pi Dražesnost


Ji Djing heksagram 22 Pi Dražesnost22 PI Dražesnost
Postoji vreme kada se krše pravila i vreme da se držite pravila. Trenutno treba da sledite ispravan kurs. Budite potpuno konvencionalni u vašim akcijama i stavovima. U svakoj situaciji, bilo da ona proizilazi iz rada, spiritualnih aktivnosti ili emocionalnih tema ponašajte se na opšte prihvaćen način. 

22 Bi Ukrašavanje
Gore: GEN – planina, čvrstina
Dole: LI – vatra, lepota

Ukrašavanje. Uspeh. Dobitak u malim stvarima.

 

OČARANOST
Sada je trenutak savršene skladnosti i estetske prefinjenosti. Sva raznovrsnost vaših dosadašnjih iskustava je predstavljena u jednoj jedinstvenoj, neporničnoj, svetlucavoj slici. Sveprožimajuća otmenost i skladnost donose radost srcu, jasnost umu i spokoj duši. Vi ste u stanju OČARANOSTI. Dok posmatra okolinu kroz neuobičajnu prizmu, kakva postoji u ovom izuzetnom času, čovek stiče predstavu o mogućem savršenstvu sveta. Ali svaka ambicija da se ovakvo savršenstvo i konkretno postigne, vodi u grešku i beznadežni idealizam. Iskoristite ovaj kratki trenutak OČARANOSTI samo za posmatranje i oplemenjivanje svog neposrednog okruženja. I ne donosite nikakve važne odluke.
Društveni odnosi rascvetaće se u luksuznim ceremonijalima, i obogatiti se tradicionalnim okupljanjima. Imajte na umu da je sada naglasak najpre na formi. Nemojte je brkati sa sadržajem. Savršena ravnoteža i fantastični uvidi koji proističu iz bajkovite atmosfere OČARANOSTI, vremenom će izbledeti. Ovakvi uvidi služe samo da nam ulepšaju sadašnjost. Ne treba na osnovu njih planirati i oblikovati budućnost. Jer, ideali lepo te i OČARANOSTI, sadrže i svoje poslovične opasnosti i zamke.
U vođenju poslova, nastavite da se pridržavate svojih proverenih, dugogodišnjih načela i prioriteta. Stanje OČARANOSTI oplemeniće poslovne poduhvate, i vreme je pogodno za stizanje na bolji položaj. Bez obzira na sve, ne preporučuje se donošenje važnih i dalekosežnih odluka. Period OČARANOSTI pogodan je jedino za napredovanje u poslovima vezanim za estradu, odnose sa javnošću i javni imidž.
U svojim ličnim odnosima vinuli ste se u idealističke visine. Estetsko u ljubavi nijansiraće vaša opažanja u svim drugim oblastima života. Nema ničeg lošeg u tome. Shvatite, međutim, da sada plovite kroz ljubavne ideale i nebeske vidove ljubavi, i da će svakodnevne brige doneti razočaranje. Mada je malo emocionalne OČARANOSTI dobro za svaki odnos, to nije osnov ni za brak ni za razvod.
OČARANOST je vreme bogaćenja u duhovnom razvoju i umetničkom izražavanju. Oni koji su uključeni u kreativne ili umetničke poduhvate sada će biti vrlo zadovoljni svojim radom. Jer izgleda kao da je svakodnevni svet stao, a mi izašli iz njega i kročili u svet ideja. Dela koja sada nastanu biće božanski nadahnuta. OČARANOST treba uživati kroz zadovoljstvo i sreću, a ne činiti od nje odskočnu dasku za radikalnu promenu. Bolje se prepustiti savršenosti trenutka i obogatiti Sopstvo dragocenim spokojem OČARANOSTI.
Mirovanje, GEN, u gornjem trigramu kosmičkih uzora potpomaže svetlost i jasnoću, LI, u donjem trigramu ljudskih delatnosti.
OČARANOST u nepokretnom obliku opisuje trenutak izolovan u vremenu. Mada u situaciji vezanoj za pitanje uživate istinsku perfekciju, to ne znači istovremeno da je to u skladu s realnošću. U pitanju su idealizmi. Nema spasa u iluzijama, koliko god to žarko želeli. Savršenost nebesa zasenila vam je vid.

LINIJE

9 na dnu: Ukrašenih stopala, ostavlja kočije i nastavlja peške. Oslonjeni na sopstvene snage idite napred, i izbegavajte lažna predstavljanja, sumnjive prečice i razmetljivo ponašanje. Sada se treba osloniti na unutrašnju vrlinu.

6 na drugom mestu: On ukrašava svoju bradu. OČARANOST sama po sebi za vas nema nikakav značaj. Ona je puko ukrašavanje života. Ako pažnju poklonite sudu umesto njegovom sadržaju, u potpunosti ćete promašitt smisao trenutka.

9 na trećem mestu: Bogato ukrašen, on blista. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Sasvim ste obuzeti trenutkom OČARANOSTIi živite jednim čarobnim životom. Nemojte dozvoliti da vas to uljuljka, jer ćete doživeti nesreću. Budite istrajni u disciplini i načelima.

6 na četvrtom mestu: Potpuno ukrašen, izgleda kao krilati beli konj. Nije razbojnik, već je došao da se udvara. Možete birati između dva puta. Jedan je put društvenog ugleda i spoljašnjeg sjaja; drugi je put jednostavnosti i unutrašnje vrline. Put kontemplacije daje jednu dublju povezanost sa Sopstvom. Putem jednostavnosti ostvarićete značajnije veze sa drugima i dublju samospoznaju.

6 na petom mestu: Ukrašen šeta kroz baštu s brežuljcima, ali svila mu je lošeg kvaliteta – nemilost praćena srećom. Možda želite da ojačate vezu sa osobom kojoj se divite, ali niste sigurni da ono, što biste mogli da joj ponudite, zavređuje njenu pažnju. Međutim, vaša želja i iskreno prijateljstvo su jedino bitni. Vašoj će se vrlini odati priznanje i doživećete sreću.

9 na vrhu: Jednostavna ukrašenost – nema greške. Možete biti sigurni da čistota istinskog bića podaruje i spoljašnji sjaj. Pretvaranja, formalnosti i ukrašavanja nisu vam neophodni. Jedostavnost je vaš put. Tako nećete pogrešiti.

TUAN DŽUAN

“Ukrašavanje. Uspeh.” Slaba linija dolazi i ukrašava jake linije; otuda “uspeh”. S druge strane, jaka linija (na vrhu donjeg trigrama)
ukrašava slabe linije; otuda “dobitak u malim stvarima”. To je obrazac neba. Dostizanje (duhovnog) sjaja i potom mirovanje: to je obrazac čoveka. Razmatrajući obrazac neba, možemo da otkrijemo promenu vremena. Razmatrajući obrazac čoveka, možemo da preobrazirno ceo svet.”
Richard Vilheim tumači ovaj odeljak na sledeći način: “Obrazac neba simbolično predstavljaju četiri trigrama koji sačinjavaju ovaj heksagram. Donji osnovni trigram LI je Sunce, donji jezgreni trigrem KAN je Mesec; gornji jezgreni trigram DŽEN svojim kretanjem predstavlja Velikog medveda, dok gornji osnovni trigram GEN svojim mirovanjem predstavlja sazvežđa. Ako pratimo kretanje Velikog medveda, saznajemo rok godine; razmatrajući putanju Sunca i faze Meseca, doznajemo doba dana i delova kalendarskog meseca. Obrazac čovekovog života proističe iz jasno određenih (Li) i čvrsto utvrđenih (Gen) pravila ponašanja unutar kojih ljubav (svetli princip) i pravda (tamni princip) grade kombinacije sadržaja i forme. I ovde, ljubav je sadržaj a pravda je forma.

 

SJANG DŽUAN

Svetlost u podnožju planine: slika ukrašavanja. Tako se i pravi čovek ponaša kada razjašnjava tekuće poslove, ali ne i onda kada
su u pitanju zakonske odredbe.
“Ostavlja kočije i nastavlja peške,” jer ispravnost zahteva da se ne vozi.
“On ukrašava svoju bradu,” odnosno, uzdiže se sa višima od sebe.
Sreću koja potiče od istrajnosti na pravom putu niko ne može da pobije.
6 na četvrtom mestu označavapostojanje sumnje, što proističe iz njenog nesigurnog položaja. “Nije razbojnik, već je došao da se udvara”: neće mu se, na kraju, pripisati nikakva krivica.
Sreća ovde dolazi u obliku neočekivane radosti.
“Jednostavna ukrašenost nema greške.” Naša volja je u potpunosti ispunjena.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 04.12.2015.

Thu Dec 3 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. ČETVRTAK 3. DECEMBAR će obeležiti 1 planetarni i 2 lunarna aspekta, celodnevna faza Mesečevog praznog hoda i kasna večernja lunarna promena znaka. Mesec se kreće od 6° do 18° […]
Astrološki dogadjaji