Ji Djing Heksagram 25 Wu Wang Iznenadjenje


Ji Djing heksagram 25 Wu Wang Iznenadjenje

25 WU WANG IZNENADJENJE
Delujte u skladu sa vašom unurašnjom prirodom – stvarnim željama vašeg tajnog Ja. Ako tako učinite, ako istrajete u naporima da dobijete ono što je pravo za vas, uslediće dosta sreće. Ako prihvatite suprotan kurs (uporno nastojeći da udovoljite drugima više nego sebi) rezultati će biti nepovoljni.

25 Vu vang, Nevinost, Neočekivano
Gore: ĆIEN – nebo, muškarac
Dole: DŽEN – grom, pokret

Nevinost. Najveći uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Oni koji se suprotstavljaju ispravnosti idu u nesreću. Nije povoljno imati određeni cilj.

 

ČESTITA JEDNOSTAVNOST
Ovaj period traži da se čovek prepusti kosmičkim strujanjima. To treba učiniti pre nego što se preduzme bilo kakva akcija, jer se, u protivnom, ne mogu izbeći greške.
Akcije koje se izvode sa savršeno razumnim i dobro pripremeljenim planom, završiće u neprilikama i pometnji. Da biste uskladili svoje akcije sa kosmičkim, neophodno je da se držite ČESTITE JEDNOSTAVNOSTI. Preispitajte svoje motive. Biće da je u njima uzrok vašim nevoljama. U ovo vreme treba delati bez svesnog cilja, bez nečistih motiva i sa potpunom čestitošću. Nemojte težiti nagradama za svoja dela niti lukavo usmeravati svoje akcije da bi iz njih izvukli ličnu korist. Neka vaše akcije budu detinje nevine i jednostavne, a reakcije spontane.
Vaši impulse treba da razvijate i modifikujete u pravcu prirodne čistote. Vaša  osnovna briga treba da je očuvanje dobrog zdravlja, pružanje pomoći drugima, i prikupljanje vrednih informacija. I ne zaboravite: bez karakterne postojanosti i etičnosti, sada ne smete imati poverenja i pratiti svoje instinkte, jer bi vas to sigurno odvelo u opasnost. Put do vašeg cilja je indirektan. Oslonite se više na svoje unutrašnje vrednosti
nego na lukave strategije. To vas neće skrenuti sa puta uspeha – baš naprotiv.
ČESTITA JEDNOSTAVNOST će spontanom kreativnošću obogatiti mnoge oblasti vašeg života. Svojoj okolini ćete delovati nadahnuto i briljantno, i tako sebi obezbediti veliki uticaj. Iako ste učitelj, vođa ili glava porodice, iskoristite uvide koji se javljaju tokom perioda ČESTITE JEDNOSTAVNOSTI da bi zadovoljili potrebe onih koji se na vas oslanjaju. Učinite to bez ikakve primisli, odnosno bez prikrivene želje da time
dobijete na statusu.
Važno je stalno imati na umu da su kosmički zakoni božanski i da ne prate nužno čovekove želje i ljudsku pravdu. Zato, ako delate ČESTITO i JEDNOSTAVNO, doživećete stvari neočekivane, izuzetne, nepredviđene. Budite spremni na iznenadne obrte događaja. Oživeće nove ideje, ali imajte u vidu da su počeci uvek praćeni mnogobrojnim komplikacijama.
Faza ČESTITE JEDNOSTAVNOSTI bi sada mogla da označava osvežavajući predah u vašim ličnim odnosima. Spontanost će doneti veliko zadovoljstvo i otkriti vam prava osećanja i motive, dok bi spletkarenje samo iskomplikovalo stvari i odvelo u moguću propast. Samo ČESTITA JEDNOSTAVNOST u odnosu može oboje uvesti u neistražene, nove, neočekivane sfere od obostranog interesovanja. One koji su zastali pred nekim posebnim pitanjem će spontana akcija dovesti do vrlo kreativnih i originalnih rešenja. Budite jednostavni u pristupu i sa problemom se
ne konfrontirajte direktno. Spontana kreativnost u gornjem trigramu, ĆIEN, probudena je i pojačana snažnim pokretom donjeg trigrama, DZEN. Kada nema promenljivih linija, pojačana je mogućnost neočekivanog obrta. Možete biti sigurni da ono što će se dogoditi, nije ni u kakvoj
vezi s onim što ste očekivali. Jedan prilagodljiv stav će vam pomoći da ne učinite grešku.

 

LINIJE

9 na dnu: Nevino ponašanje donosi sreću. Postojano i spontano delanje donosi uspeh. Pošto delate čista srca, možete verovati svojim instinktima. Sreća vam se smeši.

6 na drugom mestu: Ne računaj obim žetve dok oreš i ne misli na rod u trećoj godini dok sadiš na devičanskom tlu. Korisno je imati određeni cilj. Nemojte maštati o rezultatima ili postignućima. Bolje krenite u akciju zbog nje same, te poklonite punu pažnju onome što činite u sadašnjem trenutku. Samo na taj način ćete postići svoj cilj.

6 na trećem mestu: Neočekivana propast. Bik je sputan i odveden – dobitak za namernika, ali gubitak za vlasnika.  Može vas sada sustići neočekivana i nezaslužena nesreća. Proći će. ČESTITA JEDNOSTAVNOSTI ne isključuje lošu sreću, jer takvi su sudbinski preokreti neumitni. Ipak, ne treba odbaciti jednostavnost i čestitost jer je to put do kreativnog rešavanja problema.

9 na četvrtom mestu: Nerna greške za onoga ko je pravično istrajan. Nemojte dozvoliti da na vas utiču tuđe ideje. Sada je veoma važno da verujete svojoj unutrašnjoj viziji. Poslušajte svoju intuiciju.

9 na petom mestu: Neočekivanu bolest ne treba lečiti. Proći će sama i doneti radost. To što vam izgleda kao jedan nesretan obrt događaja zapravo vuče koren iz unutrašnjih duševnih stvari. Pomoć spolja neće rešiti problem. U pitanju je unutrašnji proces. Neka priroda učini svoje. Rešenje će doći samo po sebi.

9 na vrhu: Nevino ponašanje donosi nesreću. Ništa ne uspeva. Napredovanje je sada nemoguće. čak i jednostavna i čestita akcija bi sada izazvala haos. Ne pokušavajte ništa novo i ne trudite se da ispravite stvari. Ne činite ništa.

 

TUAN DŽUAN
U ovom heksagramu (VU VANG: Nevinost) jaka linija (na dnu) dolazi izvana i postaje vladar iznutra. Kretanje i snaga. Jaka linija zauzima središnji položaj (u gornjem trigramu) i sve linije joj odgovaraju.
“Najveći uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu.” To je volja neba. “Oni koji se suprotstavljaju ispravnosti idu u nesreću. Nije  povoljno imati određeni cilj.” Bez nevinosti, kuda da se krene? Kada volja neba ne obećava zaštitu, šta da se radi?

 

SJANG DŽUAN
Grom tutnji ispod neba i sve stvari stiču prirodno stanje nevinosti. Tako su i drevni kraljevi, bogati vrlinom i usklađeni s vremenom, negovali sva bića.

1. Nevinim ponašanjem dobija se ono što je željeno.
2. Ne žanji dok oreš: odnosno, ne misli na sticanje bogatstva.
3. Ako namernik dobije bika, vlasnik mora da prepati gubitak.
4. “Onaj ko je pravično istrajan ne greši,” jer je čvrst u svojoj istrajnosti.
S. Drugim rečima, neočekivanu bolest ne treba lečiti neproverenim lekovima.
6. “Nevino ponašanje donosi nesreću,” zato što je vreme za delanje iscrpljeno.

Izvor: Ji DjingDavid Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Srećni dani za Novembar 2015.

Mon Nov 30 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email 30.11. 仏滅 BUTSUMETSU BU ~ Dan Budine Smrti Prema Japanskim verovanjima ovo je jedan od nejnesrećnijih dana u ciklusu koji bi trebalo provesti posvetivši se manje značajnim delatnostima. Izbegavajte da danas započinjete važne poslovne razgovore jer postoji opasnost da se oni ne […]
Srećni dani za Mart 2017.