Ji Djing Heksagram 26 Ta Ch’u Moć Velikog


Ji Djing heksagram 26 Ta Ch’u Moc Velikog26 TA CH’U POTENCIJALNA SNAGA
Ovo nije vreme za samoanalizu i povlačenje u sebe. Ne sedite u kući razmisljajući o svojim i tudjim brigama. Morate do izvesne mere biti suzdržani i u skladu s tim ići ćete dalje, oduševljeno se bacajuci u posao i društvene aktivnosti. Ako tako učinite, ne samo da će vas očekivati sreća nego ćete ostvariti ambicije koje vam trenutno izgledaju neostvarljive. 

26 Da ču Moć velikog
Gore: GEN – planina, čvrstina
Dole: ĆIEN – nebo, muškarac

Moć velikog. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Ako se ne obeduje kod kuće – sreća. Korisno je preći veliku vodu.

POTENCIJALNA SNAGA, UKROTITELJSKA MOĆ VELIKOG
Pošto posedujete veliku količinu pohranjene ili POTENCIJALNE SNAGE, sada možete preduzeti ambiciozne i dalekosežne poduhvate. Pravovremenost je od ogromne važnosti. Sposohnost da kontrolišete, usmerava te, obuzdavate ili čuvate svoje snage, omogučiće vam veliki uspeh. Takođe, stalno procenjivanje vrednosti i ispravnosti svog plana, sada je od presudnog značaja.
Ako razmatrate pitanja koja se tiču političkih stvari, treba da izaberete put javnog dobra umesto ličnog uspeha. Stavite svoju POTENCIJALNU SNAGU u službu nekom vrsnom vođi. Sada možete sa sigurnim uspehom raditi na ostvarenju neke zamisli ili ideje. Vreme je pogodno za velika ostvarenja. Ako se kolebate, setite se istorijskih doktrina na kojima se zasnivaju tekući politički sistemi.
U vođenju poslova usmerite se na poslove javne službe. Poduhvati kojima se direktno obezbeđuju dobra i usluge, doživeće veliki uspeh. Vama je sada na raspolaganju dovoljno podataka ili sredstava da se možete usuditi da krenete i u neke riskantnije trgovinske poduhvate. Vodite računa, međutim, da vam ciljevi ostanu sveobuhvatni i vredni u opštem smislu. Ovo vreme je previše značajno da bi se protraćilo na sitnice.
Gurajte čak i problematične društvene odnose i negujte korisne veze. Vreme POTENCIJALNE SNAGE može da proširi vaš uticaj u neočekivano nove dimenzije. Sada možete vešto uključivati druge u korisnu mrežu društvene razmene. Umetnici, kao i oni uposleni na kreativnim komunikacijama, sada će biti na velikom dobitku ako pomere i razmaknu svoje granice. Naglasak treba da je na pragmatičnom i korisnim komunikacijama.
Vi posedujete čitavo skladište potencijalne psihološke snage. Nema razloga da je ne pretočite u korisnu razmenu. Lični odnosi bi mogli da procvetaju preko noći. Da biste postigli još veći uspeh, držite se tradicionalnih vrednosti. Svoja osećanja posmatrajte sa stanovišta onog što je prethodilo i što se po tradiciji podrazumeva.
Posebnu pažnju usmerite na lični razvoj. Trebalo bi da se sve odvija bez smetnji. Ukupnost svega što ste proživeli obrazovalo je vrlo jasnu viziju budućnosti. To može da predstavlja veliki skok u procesu sazrevanja. Vi posedujete POTENCIJALNU SNAGU neophodnu za prosvetljeni uvid koji bi mogao da izmeni čitav vaš život.
Veliki teret nepomične meditacije gornjeg trigrama, GEN, sadrži u sebi ogromnu kreativnu snagu trigrama ĆIEN, ispod. POTENCIJALNA SNAGA u statičnom obliku je eksplozivna. Moraćete vrlo pažljivo da popuštate pritisak. Potražite vodiča u nekoj iskusnoj osobi od autoriteta, ili u istorijski proverenim organizacijama ili metodama.
Delajte odmah!

LINIJE

9 na dnu: Nevolja preti. Mudar čovek prestaje da radi. Sve prepreke su sada uklonjene. POTENCIJALNA SNAGA može da posluži za postizanje velikih dela značajnih za svet. Uskladite se sa taom i postići ćete neviđen uspeh.

9 na drugom mestu: Slomljena osovina. Javio se zastoj u napredovanju. Sputavaju vas snage koje su van vašeg domašaja. Ostanite gde ste i čuvajte zalihe svoje POTENCIJALNE SNAGE. Budite zadovoljni sa sadašnjom situacijom. U njoj ne bi trebalo da bude sukoba.

9 na trećem mestu: Dobar konj u galopu. Istrajnost pod teškoćama donosi dobit. Najbolje je ceo dan uvežbavati odbrambene mere.
Povoljno je imati neki cilj. Put će vam se otvoriti i napredovaćete bez zastoja. Ostali će udružiti snage sa vama. Bez obzira na to, morate stalno imati na umu svoje lične ciljeve. Ostanite oprezni.

6 na četvrtom mestu: Jaram za mladog vola – najviša sreća. Ono što vas je do sada naizgled sputavalo, u stvari je nevidljivo doprinelo vašem razvoju. Niste rasipali svoje snage u preranom napredovanju, sačuvali ste ogromnu rezervu POTENCIJALNE SNAGE. Sreća.

6 na petom mestu: Zubi uštrojenog vepra – sreća. Nekontrolisana ogromna snaga može se obuzdati i usmeriti tako što će joj se onemogućiti kontakt sa njenim izvorima. Ovakav indirektan pristup je mnogo bolji od direktnog sučeljavanja. Sreća.

9 na vrhu: U skladu sa putem neba. Uspeh. Sve prepreke su sada uklonjene. POTENCIJALNA SNAGA može da posluži za postizanje velikih dela značajnih za svet. Uskladite se sa taom i postići ćete neviđen uspeh.

TUAN DŽUAN

Ovaj heksagram (DA ČU: Moć velikog) predskazuje čvrstinu i snagu, iskrenost i istinu, slavu i sjaj, i svakodnevnu obnovu naše vrline.
Jaka linija se uspinje i iskazuje poštovanje uzvišenima. Njena sposobnost da ograničava snagu doista je ispravna!
“Sreća – ako se ne obeduje kod kuće.” Jer će dostojnici svugde primiti ponude.
“Korisno je preći veliku vodu,” to je u skladu sa voljom neba.

 

SJANG DŽUAN

Nebo usred planine: slika moći velikog. Tako i pravi čovek izučava reči i dela drevnih mudraca kako bi odgajio svoju vrlinu.
1. “Nevolja preti. Mudar čovek prestaje da radi.” Tako se ne izlaže opasnosti.
2. “Slomljena osovina.” Pošto je linija središnja (u donjem trigramu), krivica nije do nas.
3. “Povoljno je imati neki cilj.” Jer sklad sa gornjom linijom (sa 9 na vrhu) predskazuje ispunjenje volje.
4. Sreća ovde dolazi u obliku radosti.
5. Sreća ovde dolazi u obliku neočekivaneradosti.
6. “U skladu sa putem neba.” Veliki napredak na putu vrline.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 20.12.2015.

Sun Dec 20 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. NEDELJA 20. DECEMBAR će biti spokojan dan, a obeležiće ga samo 3 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 16° do 29° Ovna. Mesec konjunkcija Uran (2:35 do 4:35) donosi […]
Astrološki dogadjaji