Ji Djing Heksagram 28 Ta Kuo Spokoj


Ji Djing Heksagram 28 Ta Kuo Spokoj28 TA KUO SPOKOJ
Proživljavate izuzetan period vašeg života i biće potreban ogroman napor ako želite da se u potpunosti uhvatite u koštac sa situacijom u kojoj se nalazite. Potrebno je da vaši napori da budu paljivo isplanirani kako bi pružili maksimalan efekat uz minimalan napor. Situacija zahteva uporan, stalan pritisak, neisprekidane talase. Suzdržan napor sa vaše strane donijeće željene rezltate.

28 Da guo Nadmoć velikog
Gore: DUEl – jezero, močvara
Dole: SUN – vetar, drvo

Nadmoć velikog. Slemenjača se ugiba. Povoljno je imati određeni cilj. Uspeh.

KRITIČNA MASA, PREMOĆ VELIKOG
U jednom atomu, kada se dostigne KRITIČNA MASA, to je tačka gde nekoliko teških čestica zauzima isti prostor, izazivajući tako senzacionalne pojave i katastrofalne lančane reakcije. Na sličan način je vaša sadašnja situacija opterećena mnogim obzirima.
U vazduhu vise brojne nerešene odluke, mnoštvo ideja sa svojim nebrojenim mogućnostima, a goruća pitanja ljudi koji vas okružuju izbijaju u prvi plan. Sve važne, ozbiljne i značajne stvari sada vas sustižu.
Vaša okolina je iznenada postala sastajalište mnogih bitnih stvari. To će vam oduzeti mnogo vremena, prostora i energije. Moraćete ovim, neodložnim potrebama, posvetiti punu pažnju. Mnogo toga se događa, situacija je ozbiljna i može ubrzo da dostigne KRITIČNU MASU.
Potražite skrovište. Pripremite se da donesete odluku o svom sledećem potezu. Pažljivo procenite sve stvari koje na vas utiču. Biće vam potrebna domišljatost da uspešno pripremite odlazak. Imajte na umu neki cilj ili odredište.
Brzo procenite svoju društvenu ili poslovnu situaciju. Zbrinite svoja blaga. Radi se o stvarima koje ćete poneti sa sobom, a koje bi trebalo da vam služe kao osnov za dalji život. I budite spremni da učinite brz prelaz u jedan sasvim nov način života.
Kada doživljavate KRITIČNU MASU u ličnim odnosima i unutrašnjem razvoju, shvatite da je to vreme krize. Naravno, ne može se odgoditi sve ono što čoveka odjednom sustigne, ali treba sabrati svoje snage i ući u suštinu zbivanja. Povucite se u svoje
najunutarnije Biće, i pokušajte da razumete svoj položaj. Pošto vam se sada nameće više značajnih stvari istovremeno, morate biti spremni da se oslonite na čvrstinu svog karaktera i izdržite dok se situacija sasvim ne razreši. Možda ćete morati sa svime
sami da se suočite, i tako prekinete odnos sa čitavom okolinom. Učinite to hrabro i samopouzdano. Vremena kao što su ova izvlače na videlo istinsku prirodu Sopstva.
Osoba koja spremno prihvati krizu, preživeće je bez većih ozleda i postače još snažnija.
Nadasve je važno, kada se KRITIČNA MASA preteći približi, da se preduzme brza akcija. Bilo da je to unapred isplanirano povlačenje, ili odluka da se suočimo sa svime što što nas u budućnosti očekuje, uspeh će krunisati samo čvrsto i sigurno delanje.
U nepromenijivom obliku, KRITIČNA MASA sugeriše da ćete pod udarom ovih teških vremena morati da delate čvrsto, samostalno. Postojani napori, u donjem trigramu, SUN, podupiru DUEl, neumerenost, koja preteže odozgo. Ne treba preterivati
– čak ni u prijatnim i dobrim stvarima.

LINIJE

6 na dnu: Prostirke od bele site – nema greške. Kada se preduzima neki važan poduhvat, neophodno je još na početku obratiti posebnu pažnju na detalje. Vreme je svakako izuzetno i morate posebno pažljivo da birate pravi put i način. Biti previše pažljiv nije greška.

9 na drugom mestu: Iz sasušene vrbe izbijaju nove mladice. Starac ženi devojku. Sve je povoljno. Potražite ljude sa skromnim nastupom, ili one koji su i sami početnici, i navedite ih da vam pomognu. Tako ćete se naći u društvu osoba koji mogu da razumeju vaše ciljeve i podele s vama vaš entuzijazam. Stvari će se odvijati glatko, a situacija živnuti.

9 na trećem mestu: Slemenjača se opasno ugiba – nesreća.  Skloni ste da na silu idete napred, mada, u stvari, sve vreme nailazite na prepreke koje se na taj način ne mogu otkloniti. Još gore, ne možete ni da prihvatite tudj savet jer to nije ono što biste želeli da čujete. Nesreća će neumitno uslediti.

9 na četvrtom mestu: Slemenjača je poduprta – sreća. Ako se potraži pomoć, kajaćemo se. Vi imate dovoljno snažnu viziju da svoje poduhvate uspešno privedete kraju. U traženju puta nemojte se povoditi za ljudima ili stvarima van Sopstva. Oslanjanje na spoljašnjost sada vodi u poniženje.

9 na petom mestu: Iz sasušene vrbe izbijaju cvetovi. Starica uzima mladića za muža. Nema greške, nema pohvale. U kritičnim ili značajnim vremenima ne treba se iscrpljivati vezivanjem za ideale i ignorisati stvarne činjenice. Jer, upravo te činjenice su nadgradnja koja oblikuje vaš život. Ako u svojim stremljenjima zaboravite na svoje korene, obrvaće vas nesigurnost i nećete ništa postići.

6 na vrhu: Dok je gazio preko reke, voda mu se podigla preko glave. Nesreća, ali nije njegova greška.  Cilj je vredan truda, mada, da bi se postigao, traži strahovito velike žrtve. Nema krivice ako se preduzme akcija, mada treba na vreme da shvatite da su okolnosti vanredne.

TUAN DŽUAN

Ovaj heksagram (DA GUO: Nadmoć velikog) pokazuje preobilje velikog. “Slemenjača se ugiba,” jer su početak i kraj (linije na dnu
i na vrhu) slabi.
Jakih linija ima previše, ali zauzimaju središnji položaj. Nežnost i radost zajedno deluju; otuda (se kaže): “Povoljno je imati određeni cilj.” Uspeh sledi. Veliko je doista značenje vremena u heksagramu DA GUO.

 

SJANG DŽUAN

Stabla potopljena u jezeru stvaraju sliku nadmoći velikog. Tako je i pravi čovek, iako stoji sam, lišen strahovanja; on se ne kaje što se odrekao sveta.

1. “Prostirke od bele site.” Prekinuta linija nalazi se na dnu.
2. “Starac ženi devojku.” Takvo sjedinjavanje je neobično (ali ne i nepovoljno).
3. “Slemenjača se opasno ugiba – nesreća.” Zato što nema odgovarajuću potporu.
4. “Slemenjača je poduprta – sreća.” Zato što se nije ugnula i slomila.
5. “Iz sasušene vrbe izbijaju cvetovi.” Zar ti cvetovi mogu dugo da traju? “Starica uzima mladića za muža.” To je ipak sramotno.
6. “Voda mu se podigla preko glave,” ali krivica nije do nas.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 05.12.2015.

Sat Dec 5 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SUBOTA 5. DECEMBAR će biti veoma spokojan dan, a obeležiće ga samo jedan lunarni aspekt i Venerin prelaza u zodijački znak Škorpiona. Mesec se kreće od 0° do 12° […]
Astrološki dogadjaji