Ji Djing Heksagram 29 K’an Voda


Ji Djing Heksagram 29 K’an Voda29 K’an Voda
Ne kompromitujte vaše ideale i principe ma koliko bili u iskušenju zbog teškoća vaše sadašnje situacije. Ako ostanete verni svojim principima, iskrenosti i odlučnosti, dostići ćete cilj i prevazići barijere koje vam sprečavaju progres.

29 Kan Ponor
Gore: KAN – voda, ponor
Dole: KAN – voda, ponor

Ponor nad ponorom – ozbiljna opasnost. Uz iskrenost i obazrivost sve će biti dobro. Uspeh u svim poduhvatima.

OPASNOST
Na vas vreba stvarna OPASNOST, ona koja proističe iz konkretne, opipljive realnosti. Opasnost ne dolazi od nevidljivih kosmičkih sila, niti ima veze sa unutrašnjim konfliktima. Opipljiva opasnost s kojom ćete se uskoro suočiti, dolazi od neposredne okoline. Biće potrebna velika umešnost da se ona prebrodi, ali uz ispravno postupanje, njen izazov može iz vas da izvuče ono najbolje. Kineski tekst ističe da, ako se samopouzdano
oslonite na vrlinu, uspeh će krasiti sve što preduzmete.
Nemojte izbegavati suočavanje sa teškim ili pretečim okolnostima, kakve god da su; morate stajati čvrsto pred njima i savladati ih ispravnim ponašanjem. Budite istrajni i odlučni. Držite se svoje etike i načela i ni za jedan tren ne pomišljajte da činite kompromis sa onim što smatrate pravednim. Poštenje i etičnost su ključevi za prevazilaženje OPASNOSTI.
U političkim ili poslovnim odnosima, držite se prihvaćenih pravila. Ako donosite neku odluku, ne trgujte svojim načelima i ne pokušavajte da ih izvrdate, jer bi takva akcija obesmislila sve što ste do sada postigli. U međuljudskim odnosima ostanite verni svojoj pravoj prirodi. Ako iskrsne povoljna prilika, pokušajte da ubedite druge u razumnost svojih ideja na primeru svojih dosadašnjih uspeha. Oni koji vam ne pružaju podršku, nisu vam ni potrebni. Ne zastajkujte. Ne zadržavajte se u OPASNOSTI.
U ličnim odnosima ne dopustite da vas vuku pogibeljne strasti. Ako ne možete rešiti svoje probleme sa partnerom bez žrtvovanja svojih principa, onda je odnos neizlečiv, i treba ga prekinuti.
Period OPASNOSTI može da bude posebno važan za lični razvoj. Otvoreno se pridržavajući etike i vrline, braneći svoje snove i ideale, vi omogućavate stvarima da legnu kako treba, i tako poprime jasan i opipljiv oblik. Možete postići svoje ciljeve tako što ćete razumeti svoje odnose sa okolinom. Iako subjektivan, ovakav pristup sada je u skladu sa prirodom problema sa kojim se suočavate.
Dalje, istrajavajući u jednom plemenitom ponašanju, polako postajete živi primer vrline za svoju porodicu i prijatelje. Kroz postojano delanje vi nevidljivo usmeravate druge, podučavajući ih, na svom primeru, kako da regulišu svoje odnose. Tako se uspostavlja red i uklanja OPASNOST iz okoline. Onda ćete bili na sigurnom.
Česti susreti s OPASNOŠĆU su deo života. Vladanje OPASNOŠĆU,kao i suočavanje sa smrću, ne samo da vas čini snažnim iznutra, nego vam uliva duboko razumevanje života i misteriozne prirode kosmosa. Ovakva povišena svesnost može vaš život obogatiti novim smislom.
Sastavni trigram je udvostručen. Trigram KAN, opasnost i dubina, ponavlja se gore i dole. U statičnom obliku OPASNOST se, u odnosu na vaše pitanje, primereno uvećava.
Vaše želje vas uvek iznova dovode u OPASNOST. Svaki put joj izmičete za dlaku, samo da biste se ponovo suočili sa sledećom opasnom situacijom. Ispravno ponašanje ne samo da će ojačati vaš karakter, nego će vam i pomoći da prevaziđete celokupnu situaciju.

LINIJE

6 na dnu: Ponor nad ponorom. U jednom od njih on upada u pukotinu. Nesreća. Navikli ste se na zle uticaje i više se ne borite protiv njih. Ovo bi mogla da bude posledica nekog nedostatka u ličnosti. U svakom Slučaju, izgubili ste se. Što više toga preduzimate, to ste dalje od rešenja. Pokušajte ponovo drugi put.

9 na drugom mestu: Opasnost vreba u ponoru. Uspeh samo u malim stvarima. OPASNOST je ogromna i ne možete je ukloniti jednim jedinim potezom. Mali, neprekidni napori da se ostane za krmom u moru teškoća, za sada su jedino moguće rešenje.

6 na trećem mestu: Napred-nazad: ponor nad ponorom. Opasnost. On upada u pukotinu. Najbolje je ne delati. Okruženi ste opasnošću, ali to još ne razumete. Akcija u bilo kom pravcu bi još više pogoršala stvari. Držeći se svojih principa, sačekajte da se rešenje samo ukaže.

6 na četvrtom mestu: Krčag s vinom, kotarica od bambusa sa pirinčem, zemljane činije. Sve mu je to pruženo kroz rupu (u steni). U tome nema greške. Rešavanju problema pristupite jednostavno i direktno. Trudite se da na stvari gledate bistra uma. Ne opterećujte svoje delanje beskorisnom pozom, jer će to samo da zamrsi situaciju.

9 na petom mestu: Ponor se nije prepunio. Voda se smiruje. Nema greške. Uložite samo toliko napora da uklonite probleme. Preterano ambiciozne osobe, u svojim pokušajima da urade više nego što treba, stvoriće za sebe dalje teškoće. Predskazuje se da će OPASNOST proći sama od sebe.

6 na vrhu: Vezan debelim konopcem i zatočen usred trnja, tri godine ne uspeva da pronađe put. Nesreća. Nijedno rešenje nije bilo prikladno i napori nisu urodili plodom. Put koji vodi izvan OPASNOSTI je blokiran. Predstoji vam dug period nereda. Sve što možete da učinite jeste da čekate.

TUAN DŽUAN

Ponor nad ponorom predstavlja ozbiljnu opasnost. Takva je priroda vode – ona teče, nikada se ne presipa, i prolazi kroz opasne ponore ne gubeći svoju pouzdanost.

“Uz iskrenost i obazrivost sve će biti dobro.” Jer jaka linija zauzima središnji položaj. “Uspeh u svim poduhvatima” znači da napredovanje donosi korist.
Opasnost neba ne može da se nadvlada. Opasnosti zemlje su planine i reke, brda i litice. Kraljevi i prinčevi pomoću opasnosti štite svoja carstva.
Veliko je doista značenje vremena u heksagramu KAN (Ponor).

SJANG DŽUAN

Voda neprekidno teče i uliva se u ponor: slika ponora nad ponorom. Tako i pravi čovek nastoji da dela u skladu sa svojom nepromenljivom
vrlinom i neprekidno poučava druge.

1. “Ponor nad ponorom.” On upada zato što je zalutao i to donosi nesreću.
2. “Uspeh samo u malim stvarima,” ali on i dalje ostajeu ponoru.
3. “Napred-nazad: ponor nad ponorom.” Očekuje nas neuspeh bez obzira šta poduzmemo.
4. “Krčag s vinom, kotarica od bambusa sa pirinčem, zemljane činije.” Ova linija predstavlja granicu između čvrstog i propustljivog.
5. “Ponor se nije prepunio,” jer središnja linija još nije dovoljno velika.
6. 6 na vrhu znači da smo zalutali i da ćemo tri godine biti nesrećni.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 15.11.2015.

Sun Nov 15 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. NEDELJA 15. NOVEMBAR će biti veoma spokojan dan, a obeležiće ga lunarna promena znaka i 2 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 00° do 12° Jarca. Mesec okončava fazu […]
Astrološki dogadjaji