Ji Djing Heksagram 3 Chun Početne teškoće


Ji Djing Heksagram 3 Chun Pocetne teskoce3 CHUN POČETNE TEŠKOĆE
Počeci novih veza, novih poduhvata i novih situacija nikad nisu bez teškoća i ponekad se možete osećati obeshrabreni. Metaforički – ponekad se osećate kao da će mraz ubiti mladice koje ste tek posadili. I pored ovoga, sve teškoće na koje ćete naići mogu biti prevazidjene upornošću i “ako žurite polako”. Nemojte da budete suviše samopuzdani i samostalni i da se plašite da zatražite pomoć i savet od drugih. Pomoć drugih može osigurati uspeh novih projekata.


3 Džun Početne teškoće

Gore: KAN – voda, ponor
Dole: DŽEN – grom, pokret

Početne teškoće. Najveći uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Ništa ne treba započinjati; bolje je učvrstiti sadašnji položaj i potražiti pomoć.

 

POČETNE TEŠKOĆE
Početak svakog novog poduhvata praćen je izvesnom konfuzijom jer stupamo u oblast nepoznatog. Iz tog razloga, pogrešan korak na početku može da učini da se čitava situacija preokrene na loše. Mada ovaj heksagram ne sugeriše ni manje ni više nego potpuni haos, on proriče da će nastupiti period reda i efikasnosti. Kao što iza napetosti i grmljavine dolazi plodonosna kiša i bujanje života, tako u ljudskim odnosima i delatnostima visoko organizovanim periodima, prethode periodi nereda. Uspeh postižu oni koji prebrode oluju držeći se čvrsto svojih načela.
POČETNE TEŠKOĆE nastaju kada obilje elemenata upinje da se uobličio Vi ste suočeni baš sa takvom situacijom. Pošto se nove okolnosti nisu do kraja materijalizovale, svaki pokušaj da se njima vlada je propračen sa dosta konfuzije. Usredsredite se sada na tekuće probleme, posebno kada su u pitanju zemaljske stvari. Osnova sa koje ćete preduzimati dalje poduhvate mora se prvo konsolidovati. U međuvremenu ne pokušavajte osvajanje novih teritorija. Ionako su vam ruke prepune raznih detalja koje treba raščistiti pre daljeg napredovanja. U periodu POČETNIH TEŠKOĆA mudro je uposliti sposobne službenike koji će vam pomoći u ostvarenju tekućih poslovnih ciljeva. Ako kasnije nastavite samostalno, zagarantovan vam je izuzetan uspeh. Ovo je vreme kada stvari upinju da se uobliče i u granicama Sopstva. POČETNE TEŠKOĆE mogu da označavaju početak krize identiteta koji se ogleda u konfuziji, neodlučnosti, ili prianjanju za nove·ukuse i želje. Prihvatite promenu u Sebi i ne suprotstavljajte joj se. U međuvremenu na tuđem primeru proučite svoje rezultate svojih želja i namera, da biste znali kuda se upućujete. Slobodno tražite savet, ali ne preduzimajte nove projekte ili neisprobane poduhvate. Držite se svog duhovnog stožera i dopustite sudbini da sama određuje spoljašnje događaje. Biće vam potrebna sva energija i celokupna moć koncentracije samo da uspostavite red u obilju informacija koje će pristizati na vašu adresu.
Konfuzija i nered zavladali se u ličnim odnosima i tu se ne može ništa učiniti. Sačuvajte unutrašnji mir i spokoj dok prolazite kroz ovu novu fazu u svom emotivnom životu. Savet zatražite izvan odnosa. Kakav god da je savet, profesionalni ili samo prijateljski, sama činjenica da ste neprilike preselili na neko drugo mesto, pomoći će vam da ih uspešno rešite, Ne zaboravite, POČETNE TEŠKOĆE je jedna faza u sazrevanju,
a muke sazrevanja su ogromne. Ipak, prebroditi ovo vreme uz istrajnost, znači i doživeti odgovarajući uspeh.
Kada se nijedna linija ne menja, to govori da ste pred nesavladivim preprekama.
Donji trigram DŽEN, rast, napreduje u pravcu gornjeg, a to je KAN, poteškoća. Neprekidna teškoća, prisutna u početnim fazama napredovanja, još nije razrešena. Možda je ne prepoznajete kao svoju barijeru ili čak ne vidite nikakav problem. Kakav god bio razlog, situacija je, u odnosu na vaše pitanje, blokirana. Jedino uspostavljanjem novih vrednosnih kriterijuma, moći ćete da je prevaziđete.

LINIJE

9 na dnu: Nesigurnost preovladava. Najbolje je ostati istrajan i potražiti pomoć. Izgleda da ste uspeli da savladate jednu zapletenu prepreku na samom početku svog puta. Najbolji način da privučete pomagače jeste da zadržite svoje skromno držanje. Nemojte pokušavati junačke prodore bez pomoći. Medutim, nemojte ni gubiti viziju cilja pred sobom.

6 na drugom mestu: Mnoge teškoće. On se pojavljuje na konju, pa nestaje. Nije razbojnik, već je došao da se udvara. Devojka čedno odbija njegova navaljivanja. Pristaće – deset godina kasnije. Konfuzija i teškoće rastu, pa je sada nemoguće doći do važnih odluka. Ako dozvolite nekome da vam ukaže pomoć natovarićete sebi preveliku obavezu, koja će vam kasnije dosta smetati. Zato je najbolje da sačekate da se situacija vrati na normalu pre nego što nastavite sa svojim namerama.

6 na trećem mestu: Ako lovi jelena bez pratnje šumara, lovac će se izgubiti. Pravi čovek zna da mora da ostane na mestu, jer bi ga napredovanje odvelo u kajanje. Intuitivno osečate neprilike koje vam leže na putu. Ukoliko, ne obazirući se na to, zagazite u šumu prepreka bez iskusnog vodiča, sigurno ćete izgubiti put. Ovakvo samoljublje i taština neminovno će dovesti do poniženja. Mudri čovek bi na ovom mestu izmenio svoje ciljeve.

6 na četvrtom mestu: Neodlučan, kao čovek koji se pojavljuje na konju pa nestaje, iščekuje venčanje. Kretanje donosi sreću, jer je sve povoljno.  Uz malu pomoć, možda potezanjem neke veze, ciljevi se mogu postići. Naravno, onda morate priznati da nemate dovoljno snage za samostalno delanje. Ali, ako oklevate, nećete daleko dospeti.

9 na petom mestu: Teškoće u izražavanju dobrote. Istrajnost u malim stvarima donosi sreću; veliki poduhvati donose nesreću. Mada se u ovoj situaciji nalazite na položaju autoriteta, morate još mnogo toga da učinite da potvrdite sebe. Mali napori će se posrečiti. Ali pazite: ne preduzimajte nikakav veliki poduhvat. Mogao bi se lako završiti u porazu.

6 na vrhu: Neodlučan, kao čovek koji se pojavljuje na konju pa nestaje, lije krvave suze. Izgubili ste perspektivu. Više ne vidite svoje početne teškoće realistički, niti možete pronaći izlaz. To je ponižavajuće i doneće mnogo kajanja. Najbolje je da počnete iz početka.

TUAN DŽUAN 

U ovom heksagrarnu (DŽUN: Početne teškoće) jako i slabo ujedinjuju se po prvi put, i rođenje koje sledi praćeno je teškoćama.
Kretanje usred opasnosti” donosi veliku sreću kroz istrajnost na pravom putu.
Delovanjem groma i kiše” ispunjen je ceo prostor (između neba i zemlje). Ako nered i mrak nadvladaju u vreme stvaranja, potrebno je potražiti pomoć i ne dozvoliti da osećanje (uspostavljenog reda i mira) nad nama upravlja.

Ovi primeri dobro pokazuju način na koji su nastajali komentari presuda. Jako i slabo, kretanje i opasnost, grom i kiša: sve su to atributi trigrama DŽEN, odnosno, trigrama KAN. Drugim rečima, čitalac treba uvek da irna na urnu osnovne odlike trigrama od kojih je heksagram sastavljen. Iz njihovog uzajamnog odnosa proističu skoro sva objašnjenja u ovim komentarima.

SJANG DŽUAN

Oblaci i grom stvaraju sliku početne teškoće Tako i pravi čovek dovodi stvari u red.
1. Iako “nesigurnost preovladava”, čovek mora da ostane istrajan na pravom putu. Kada se čovek na visokom položaju potčini nižima od sebe, zadobiće podršku naroda.
2. Teškoće koje predskazuje 6 na drugom mestu proističu zbog toga što se nalazi neposredno iznad cele linije. Čekanje od “deset godina pre nego što da svoj pristanak” označava da se stvari postepeno vraćaju na svoj normalan tok.
3. “On lovi jelena bez pratnje šumara”; to pokazuje koliko žudi da se dočepa plena. “Pravi čovek zna da mora da ostane na mestu, jer bi ga napredovanje odvelo u kajanje.” Ono vodi u grešku.
4. Odazovi se samo kada te pozovu, to je mudrost.
5. “Teškoće u izražavanju dobrote.” Na tome treba i dalje raditi.
6. “On lije krvave suze.” Otkud to može dugo da traje?

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Magija imena

Sat Nov 21 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Prema proučavanjima okultista svaki glas ima svoju numeričku vibraciju, a više spojenih glasova čine odgovarajuću numeričku konstelaciju. Tako gledano, slobodno možemo reći da je samo ime numerološki zapis o čoveku. Jasmina Knezevic 063222539 Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina […]