Ji Djing Heksagram 32 Hieng Izdržljivost


Ji Djing Heksagram 32 Hieng Izdrzljivost32 HIENG IZDRŽLJIVOST
Ovo je vreme kada svi vaši kapaciteti za istrajnost i upornost moraju da igraju glavnu ulogu u vašem životu. Bitno je da hrabro i strpljivo pokažete svu vašu moć da se oduprete olujama koje prete da vas obore. Čvrsto ostanite na zemlji šta god da se desi. To ne znači da treba da se protivite svim promenama u životu: moguće je prilagoditi se situaciji.

32 Heng Dugotrajnost
Gore: DŽEN – grom, pokret
Dole: SUN – vetar, drvo

Dugotrajnost. Uspeh bez greške. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Povoljno je imati određeni cilj.

NASTAVLJANJE, ISTRAJNOST
Posmatrajte postojani razvoj biljke: njeni se listovi otvaraju i pružaju ka životvornom Suncu; njeno korenje prodire duboko u zemlju, usisavajući u sebe hranjive materije. Kao podstaknuta nevidljivom naredbom, ona oblikuje cvet i razvija plod. Vremenom se cvet magično rascvetava i mami senzualnim vatrometom boja i mirisa. Priroda, zauzvrat, potpomaže osemenjavanju i doprinosi nastanku čudesnog semena sakrivenog u plodu. Ubrzo posle ovog zajedničkog slavlja života, biljka koncentriše celokupnu snagu na zrenje ploda i sazrevanje semena. A kada biljka na posletku klone i stane, i poništi samu sebe, seme otpada i pada na zemlju, NASTAVLJAJUĆl neprekidnu misteriju postojanja. Kinezi za ovaj heksagram kažu: “Kada proučimo stvari koje se dugo nastavljaju, mi sagledavamo prirodu božanskih i zemaljskih tendencija. Tu počiva tajna večnosti”.
Vreme zahteva jedno poštovanje tradicija koje se dugo nastavljaju i trajnih vrednosti. Potražite u sebi crte koje se uvek iznova same obnavljaju i nastavljaju. Ciljevi se mogu slediti oslanjanjem na ličnu istrajnost i postojanost. Kada se bavite poslovima, delajte po zakonima svog unutrašnjeg Bića, i imajte poverenje u prirođenu ispravnost svojih instinkata. Tako ćete postiti uspeh.
Društveni običaji nude sigurnost i podršku upravo zbog svoje trajnosti. U ovom trenutku, NASTAVLJANJE u duhu tradicija koje su u osnovi društvenih odnosa, vama i vašoj zajednici uliće dubok osećaj jedinstva i sigurnosti. Ovo ne znači slepu privrženost nestalnim društvenim institucijama, nego pre prihvatanje temelja na kojima je sagrađen jedan smislen i delotvoran sistem života.
U poslovnim i političkim odnosima, budite pažljivi da podržite samo ona pravila koja su dokazano korisna. Ovo nije vreme da se menjaju metode rada promene radi. Pre je vreme obogaćivanja ovih metoda novim načinom razmišljanja. Uspeh se sada postiže kroz NASTAVLJANJE u pravcu dugoročnih ciljeva – ciljeva koji doprinose organizaciji života.
Lični odnosi će se sada najlakše razvijati u okviru postojanih društvenih institucija kao što su brak i porodica. Obredi i običaji koji potiču iz tradicije uneće u vaš život zadovoljstvo i sigurnost. Istovremeno, vaši odnosi treba da su svrsishodni i da se, razvijajući se, prilagođavaju vremenima. Sa tradicijama koje se NASTAVLJAJU stvara se nadgradnja za uspešan odnos, slično drvenoj rešetki koja pridržava lozu. Nikada ih ne treba uzimati kao krute šablone.
U statičnom obliku NASTAVLJANJE sugeriše potrebu da se razvije stalnost i postojanost i jedinstvo unutar Sopstva. Donji trigram, SUN, sa svojim postojanim, prodirućim dejstvom, usmerava DZEN, pokret, gore. Taj pravac određuje celokupno ponašanje koje treba da je postojano i čvrsto. Nedisciplinovano kretanje sada bi vas odvelo na stanputicu. Oslušnite svoj unutrašnji glas. Tragajte za postojanim vrednostima.

LINIJE

6 na dnu: On žuri sebi da osigura dugotrajnost. Takva odlučnost donosi nesreću. Ništa ne uspeva. Ne pokušavajte da odjednom usvojite neki nov metod ili sistem. Stil života ne može se preko noći menjati. Ne postoji prečica do reforme. Stvari se dugo kultivišu i razvijaju da bi donele željene rezultate.

9 na drugom mestu: Kajanje nestaje. Upotrebite samo onoliko postojane snage koliko je potrebno. Previše energije, ili premalo, izazvaće haos. Izbegavajte ekstremne akcije.

9 na trećem mestu: Nepostojan u svojim vrlinama, on pada u nemilost. Ako tako nastavi, kajaće se.  Vaše su reakcije i raspoloženja na spoljne okolnosti nepredvidive kao i nestalne okolnosti koje ih uzrokuju. Ovakva nepostojanost u Sopstvu izaziva kajanje. I tako se začinje kolo problema. Usredsredite se.

9 na četvrtom mestu: Polje bez divljači.  Proverite da li su vam ciljevi realni. Ako pokušavate nemoguće, bez obzira koliko usrdno želeli, nećete postići apsolutno ništa. Možda bi trebalo da ponovo preispitate svoje želje.

6 na petom mestu: Postojana istrajnost donosi sreću ženama, ali je štetna za muškarce. Kada težite zemaljskim stvarima, primenite zemaljske metode. Kada su vam ciljevi uzvišeni i ambiciozni, metodi treba da su inventivni i smeli. Naučite se da primenjujete odgovarajući postupak za željeni efekat.

6 na vrhu: Trajna uznemirenost – nesreća. Ako svoje poslove obavljate u neprestanoj napetosti, uskoro ćete pokleknuti. Dalo bi se više ostvariti kroz mirno i staloženo ponašanje. Pokušajte da razumete svoj položaj i prilagodite mu se, pre nego što za sebe stvorite ozbiljne probleme.

TUAN DŽUAN

Naziv ovog heksagrama označava ono što dugo traje. Jak trigram je gore, slab trigram je dole; grom i vetar zajedno deluju – nežnost sjedinjena sa pokretljivošću. Jake i slabe linije su usklađene: to je oznaka dugotrajnosti.
“Uspeh bez greške. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu.”
To označava dugotrajnost na čovekovom putu. Put neba i zemlje je dugotrajan i nikada se ne završava.

“Povoljno je imati određeni cilj.” To znači da posle svakog kraja sledi nov početak.
Podržavani nebom, Sunce i Mesec mogu večno da sijaju. Četiri godišnja doba se menjaju i preobražavaju, i mogu večno da dovode stvari do dovršenja. Sveti mudraci ostaju čvrsto na svom putu, tako da uspevaju da preobraze i usavrše sve pod nebom. Ako razmotrimo ono što daje dugotrajnost, doznaćemo istinsku prirodu svih bića na nebu i zemlji.

 

SJANG DŽUAN

Grom i vetar stvaraju sliku dugotrajnosti. Tako i pravi čovek stoji čvrsto i ne menja svoje usmerenje.

1. Nesreća proističe iz toga što pokušava da osigura dugotrajnost na samom početku.
2. “Kajanje nestaje” za 9 na drugom mestu zato što je sposobna da dugo ostane na središnjem putu.
3. “Onoga ko je nepostojan u svojim vrlinama” niko ne može da podnosi.
4. Kako može onaj ko se dugo ne nalazi na svom mestu uopšte da očekuje nekakav plen?
5. Istrajnost donosi sreću ženama, jer one celog života prate  jednog muškarca. Muškarac, međutim, mora da se drži svojih javnih dužnosti; ukoliko se potčini ženi, posledice moraju da budu rđave.
6. “Trajna uznemirenost” na vrhu ne može da donese nikakve rezultate.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 17.12.2015.

Thu Dec 17 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. ČETVRTAK 17. DECEMBAR će biti dinamičan dan, a obeležiće ga 1 planetarni i 5 lunarnih aspekata. Mesec se kreće od 3° do 16° Riba. U jutarnjim satima (7:20 do […]
Astrološki dogadjaji