Ji Djing Heksagram 33 Tun Povlačenje


Ji Djing Heksagram 33 Tun Povlacenje 33 TUN POVLAČENJE
Ovo je vreme za neaktivnost. Ne treba da preduzimate nikakve aktivne korake u stvarima koje se tiču vas, niti treba da se aktivno branite od udaraca sudbine. Naprotiv, pazljivo povlačenje je naredjenje dana. Ovakvo povlačenje nije znak slabosti. To je znak buduće snage i nudi potrebnu mogućnost za mobilizaciju svih vaših snaga – vaše vlastite kapaciete – koje će vam omogućiti da napadnete u jednom budućem trenutku.

33 Dun Povlačenje
Gore: ĆIEN – nebo, muškarac
Dole: GEN – planina, čvrstina

Povlačenje. Uspeh. Istrajnost u malim stvarima donosi dobit.

POVLAČENJE
Mesečev sjaj počinje da tamni onog trenutka kada dosegne svoju punoču, a dolazak zime može se naslutiti čak i leti. Prirodni obrazac napredovanja i opadanja sada se reflektuje i u ljudskim odnosima. Kao što se život priprema za dugotrajno povlačenje pred mračnom beživotnošču zime, tako i vi treba da pripremite na POVLAČENJE pred tamom koja se širi i sprečava vas da postignete svoje ciljeve.
Kao i zima, i ova naizgled neprijateljska i opaka sila, u stvari je u skladu s kosmičkim namerama. POVLAČENJE u pravom trenutku je najbolji oblik delanja.
Odaberite pažljivo taj trenutak. Ako izvršite prerano POVLAČENJE, nećete imati vremena da dobro pripremite teren za povratak; ako predugo oklevate, bićete uhvaćeni u zamku. Vaše POVLAČENJE treba da je samopouzdano i moćno. Vi ništa ne napuštate, nego činite jedan mudar i pravovremen uzmak. Sve dok ne kucne čas za protivpotez, jedino se. male stvari mogu uspešno rešiti. Jednostavne, ali solidne pripreme u odlasku, mogle bi vam u povratku omogućiti da nastavite, bez ikakvih smetnji, tamo gde ste stali.
Od izuzetne je važnosti da se ne sukobljavate sa neprijateljskim silama i tako emocionalno upletete u jednu, zapravo, beznadežnu situaciju. Mržnja i osveta pomutiće vašu moć rasuđivanja i onemogućiti neodložno POVLAĆENJE. Ako već ne možete pobediti, možete makar zaustaviti protivnikovo napredovanje. To se najbolje čini odlučnim povlačenjem: prekinite komunikaciju, postanite samodovoljni, povucite se i intelektualno i emotivno.
Teškoće i neprijateljstva jačaju i u sferi političkih i poslovnih interesa. Nemojte pokušavati da im se suprotstavite. Umesto toga se usredsredite na mala unutrašnja poboljšanja, Globalne okolnosti se sada ne daju izmeniti, ali će vam jedno potpuno POVLAČENJE pružiti mogućnost za kasnije napredovanje.  U svojim odnosima moraćete da se POVUČETE iz svoje okoline. Ako postoji neslaganje između vas i vaših prijatelja, najbolje je prihvatiti ga kao fazu u razvoju odnosa. Trudite se da budete mirni i hladnokrvni. Vaši ideali sada ne odslikavaju stvarne odnose. Umesto da se uzaludno borite, potražite zadovoljstvo iznutra.
Možda, usled nepodudaranja stvarnosti i ideala, patite od nekog unutarnjeg konflikta. Ako je to u pitanju, vreme je da izvršite POVLAČENJE i sagledate situaciju dublje. Nemojte odbacivati svoja shvatanja, već se povucite iz okolnosti koje stvaraju konflikte. Istrajavanje u jednom unutrašnjem konfliktu je preveliki stres za dušu i telo.
Gornji trigram, ĆIEN, čvrstina, odvaja se od nefleksibilnog, nepokretnog trigrama GEN, ispod.
POVLAČENJE u statičnom obliku sugeriše da je predmet vašeg pitanja tvrdokoran, nedodirljiv, te da njegova veličina nadilazi vaše moći. Treba da se uklonite iz situacije smireno i bez emocija.

LINIJE

6 na dnu: Povlačenje na najdalje mesto – nevolja. U takvo vreme ne treba tražiti nikakav cilj. Vaš položaj je vrlo blizu neprijateljevom. Bilo bi dobro da ste se POVUKLI ranije. Sada ne preduzimajte nikakvu akciju, jer bi ova samo privukla opasnost.

6 na drugom mestu: Pričvrstio se remenima od žute volujske kože i niko ne može da ga odvoji. Nedostaje vam snage da izvršite potpuno povlačenje, Ako vas ne napusti čvrsta želja za POVLAČENJEM ili se, pak, udružite sa nekim ko bi vas vodio, uspećete.

9 na trećem mestu: Povlačenje pod pritiskom donosi boleštine i nevolje. Sreća za one koji podržavaju sluge i služavke. Pošto POVLAČENJE nije bilo moguće, sada se nalazite u centru jedne problematične situacije. Okružuju vas neprilične osobe i ideje. Oni vas naizgled štite od daljih nedaća ali, sputani njima, ne možete postići ništa značajno.

9 na četvrtom mestu: Voljno povlačenje – sreća za pravog čoveka, nesreća za običnog.  Ako prepoznate pravi trenutak za POVLAČENJE, budite načisto da to činite sa pravilnim stavom, drugim rečima, voljno. Na taj način ćete se bez problema prilagoditi novim uslovima i tako ćete napredovati. Oni koji nisu sredili svoja osećanja đoživeće veliku patnju.

9 na petom mestu: Povlačenje vredno hvale. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Izršite jedno nepokolebljivo, ali uglađeno POVLAČENJE. Nemojte u vezi s vašom odlukom, ulaziti u beznačajne rasprave i razmatranja. Istrajno povlačenje će doneti sreću.

9 na vrhu: Vedro povlačenje. Sve je povoljno. Dovoljno ste izvan situacije da biste mogli da izvršite POVLAČENJE bez krivice i sumnje. Smeši vam se velika sreta. Uspečete i postići zavidan uspeh.

TUAN DŽUAN

“Povlačenje. Uspeh.” To jednostavno znači da uspeh leži u povlačenju.
Jaka linija je na vladajućem (petom) mestu, a ostale linije joj odgovaraju. To znači da je u skladu sa vremenom.
“Istrajnost u malim stvarima donosi dobit.” To označava postepeno napredovanje.
Veliko je doista značenje vremena u heksagramu DUN (Povlačenje).


SJANG DŽUAN

Planina ispod neba: slika povlačenja.Tako i pravi čovek drži obične ljude na odstojanju, ne gnevno već dostojanstveno.
1. “Povlačenje na najdalje mesto donosi nevolju,” ali ako čovek ništa ne poduzme, kakva ga nesreća može spopasti?
2. “Pričvrstio se remenima od žute volujske kože”: to označava čvrstu volju.
3. Zla ovakvog povlačenja prouzrokuju krajnju malaksalost. Iako “podržavanje sluga i služavki donosi sreću”, tako se ne ostvaruju veliki poduhvati.
4. Kada se pravi čovek voljno povlači, običan čovek mora da strada.
5. “Povlačenje vredno hvale. Istrajnost na pravom putu donosi sreću,” jer su naši ciljevi prilagođeni.
6. “Vedro povlačenje. Sve je povoljno,” jer više nema ni najmanje sumnje.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mitologija o Prometeju

Wed Dec 9 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Prometej (grč. Προμηθεύς) (lat. Prometheus) je, po grčkoj mitologiji bio sin Japeta i boginje Temide ili okeanide Klimene i brat Atlasa.Prometej je stvorio čoveka od gline. Ukrao je vatru sa Olimpa i predao je ljudima, a za kaznu je prikovan na Kavkaz […]