Ji Djing Heksagram 35 Chin, Napredak


Ji Djing Heksagram 35 Chin, Napredak

35 CHIN NAPREDAK
Imate znatan uticaj na aktuelni dogadjaj. Nemojte dopustiti sebi da pokvarite taj uticaj koristeći ga samo u svoju korist. Ako koristite svoj uticaj i za svoje dobro i za dobro onih koji žele da vam pomognu, otkrićete da ćete još više vladati situacijom.

35 Djin, Napredak
Gore: LI – vatra, lepota
Dole: KUN – zemlja, žena

Napredak. Moćan Princ dobija mnogo konja u znak počasti i Kralj ga prima tri puta u toku jednog dana.

NAPREDAK
Ovaj heksagram opisuje vreme brzog NAPRETKA čitavog društva, koji pokreće jedna izuzetno sjajna i prosvetljena individua. Njoj će, zauzvrat, biti dodeljena priznanja i visok i uticajan položaj. Njene će vrhunske vrednosti priznati i osobe od autoriteta i njeni sledbenici.
Najbolje je sada staviti sebe i svoje ideje u službu opšteg dobra. Ako ste vođa i imate mogućnost da realizujete progresivnu akciju ostvaričete ogroman uspeh. Nalazite se u središtu velikih društvenih i političkih promena. Ugled koji sada steknete gurnuće vas na položaj od izuzetnog značaja. Ako sve vreme održavate jedan savestan i plemenit odnos prema društvenom NAPRETKU, vaša okolina će vas podržati i slediti vaš primer. Savesno delanje će vas sada sigurno približiti osobama na visokim položajima.
Možete im pristupiti bez ikakve bojazni. Vaša inteligencija i svesnost biće odmah uočeni i vi ćete napredovati. Vaše sugestije ostaviće veliki utisak na sve.
U vreme brzog NAPRETKA komunikacija je od ogromnog značaja. Bilo bi mudro da ostanete u bliskom kontaktu sa svim društvenim nivoima. Postarajte se za potrebe drugih, i istrajno podržavajte progresivna kretanja. Potvrdite sebe tako što ćete uzeti aktivno učešće u društvenim zbivanjima.
U ličnim i porodičnim odnosima na pomolu je sjajna prilika za dobru komunikaciju i međusobno slaganje. Najvredniji aspekti porodičnog života izlaze na videlo kada svi članovi pružaju podršku individualnim nastojanjima, a individualna postignuća doprinose ugledu i NAPRETKU porodice. Ovde nema mesta za ljubomoru i ona je nepoželjna. Jer, vi i vaši bližnji možete sada da istupite kao udružena snaga i tako svojoj zajednici donesete ugled i moć.
Negovanjem altruističkih motiva, čovek postaje neodoljivo privlačan za ljude. Negovanjem iskrenih i odanih odnosa, on dobija na snazi karaktera. U svom unutrašnjem razvoju on postiže NAPREDAK tek pošto duboko pronikne u svoj odnos prema ljudima. zato, zapazite kakvo je vaše ponašanje prema onima iznad vas, kao i prema vama ravnima. Ako uočite put kako da svojim ponašanjem doprinesete NAPRETKU i jednih i drugih, onda taj put neminovno vodi ka prosvetljenju.
Jasnost u gornjem trigramu, LI, uzdiže se iznad trigrama KUN, iskrene devocije, u nižoj sferi, sferi ljudskih delatnosti. Kada se dogodi da dobijete NAPREDAK bez promenljivih to označava čvrstu i trajnu poziciju. Trajni sklad je temelj na kome možete sagraditi vaš filozofski pogled i moral. Buduća nastojanja sada mogu da započnu sa jednog višeg nivoa razumevanja. Ciljevi su vam plemeniti i istinski vredni.

LINIJE

6 na dnu: Kada se napredak suoči sa preprekom, pravična istrajnost donosi sreću. Odgovoriti plemenitošću na nedostatak poverenja ne vodi u grešku. zaustavljeni ste u napredovanju jer ostali nemaju poverenja u vas. Ne pokušavajte da ljutito terate po svome. Ostanite mirni i ponašajte se plemenito i srdačno. Usredsredite se na izvršavanje svog posla i izbeći ćete greške zbog kojih biste se kasnije kajali.

6 na drugom mestu: Kada je napredak praćen tugom, pravična istrajnost donosi sreću. Uspeh zahvaljujući Kraljici Majci. Vaš NAPREDAK nije tako potpun kao što zamišljate. Sprečio vas je jedan značajan razgovor sa osobom od autoriteta. Ipak, predstoji vam neočekivana sreća ako ustrajete u vašim naporima i ostanete besprekorni u svojim načelima.

6 na trećem mestu: Sve je u skladu – kajanje nestaje. Vaš NAPREDAK zavisi od saradnje s drugim ljudima. Uzajamno poverenje otkloniće uzroke za kajanje.

9 na četvrtom mestu: Veveričji napredak. Istrajnost može da izazove ozbiljne posledice. NAPREDAK se ostvaruje posredstvom inferiornih ličnosti ili sumnjivih sredstava. Iako je moguće napredovati na ovaj način, istina će kad-tad izbiti na videlo. Sve ovo je vrlo rizično i možete dos peti u opasnu situaciju.

6 na petom mestu: Kajanje nestaje. Ne treba brinuti za gubitak ili dobitak. Napredovanje vodi u sreću. Sve je povoljno. Bez obzira na činjenicu da se nalazite na veoma uticajnom položaju, sada je mudro delati blago, odmereno, uzdržano. Ne razmišljajte o mogućim dobicima, niti o uzmaku. Nastavite u maniru ispravnog NAPRETKA i bićete nagrađeni dobrom srećom.

9 na vrhu: Napredovanje sa spuštenim rogovima dopušteno je samo ako neko želi da kazni svoj grad. Bez obzira na opasnost, greške neće biti. Ali ako tako nastavi, doživeće sramotu. Preduzimajte oštre i agresivne mere samo kada težite da disciplinujete sebe. Stroga predostrožnost će vam pomoći da izbegnete greške zbog kojih biste kasnije zažalili. Ne pokušavajte, međutim, da istim merama utičete na druge, jer ćete patiti, poniženi u svojoj otuđenosti od ljudi.

Ovo je, po svemu sudeći, putokaz koji usmerava prema petoj, vladajućoj, liniji heksagrama, koja je u skladu sa drugom. Najverovatnije je da ćemo dobiti pomoćod neke blage osobe na vlasti ili položaju, možda žene, ili kako Leg predlaže, “materinskog kralja”.

TUAN DŽUAN

Napredak označava napredovanje.
Zemlja zrači blještavi sjaj. Voljno pokorna, zavisna od sjaja, slaba linija napreduje i uspinje se (na mesto vladara). Otuda se kaže: “Moćan princ dobija mnogo konja u znak počasti i kralj ga prima tri puta u toku jednog dana.”

SJANG DŽUAN

Sunce se podiže iznad zemlje: slika napretka. Tako i pravi čovek rasvetljava svoju vrlinu.
1. “Kada se napredak suoči sa preprekom”: usamljen, on pokušava da hoda pravim putem. Plemenitost nije pogrešna ako još nismo dobili zvaničnu zapovest.
2. Sreća proističe iz središnjeg i prikladnog položaja linije (u donjem trigramu).
3. “Sve je u skladu,” jer žele da napreduju nagore.
4. “Veveričji napredak. Istrajnost može da izazove ozbiljne posledice,” zato što se linija ne nalazi na prikladnom mestu.
5. “Ne treba brinuti za gubitak ili dobitak.” Delanje donosi blagostanje.
6. “Samo ako neko želi da kazni svoj grad?” Put nije čist.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 10.11.2015

Tue Nov 10 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. UTORAK 10. NOVEMBAR će biti spokojan dan, a obeležiće ga lunarna promena znaka, 1 planetarni i 1 lunarni aspekt. Mesec se kreće od 27° Vage do 9° Škorpiona. U […]
Astrološki dogadjaji