Ji Djing Heksagram 38 Kuei Protivrečnost


Ji Djing Heksagram 38 Kuei Protivrecnost38 KUEI PREPIRKA
Nalazite se, ili ćete se uskoro naći u situaciji u kojoj će vam pozicija i opstrukcija drugih doneti odredjenen teškoće. Ali protivljenje na koje nailazite nema zlobe. To je izraz iskrenog stanovišta – vaš protivnik je iskren koliko i vi. Najbolje je da pokušate kompromisom da dodjete do neke vrste sporazma.

38 Kuei Suprotnost
Gore: LI- vatra, lepota
Dole: DUEl- jezero, močvara

Suprotnost. Sreća u malim stvarima.

 

PROTIVREČNOST, OPOZICIJA
Ovom situacijom vlada jaka PROTIVREČNOST. Možda su u pitanju suprotna gledišta kakva se inače javljaju među osobama sa suprotnim interesima, ili neodlučnost koja se razvija iz unutrašnje podvojenosti u samom čoveku. Vi sada treba da dokučite suštinu razilaženja, i na toj osnovi se prilagodite vremenima. Velika postignuća ne dolaze u obzir, pošto se ova ne mogu ostvariti bez potpune saradnje i usklađenosti.
Posrećiće se samo mali poduhvati, kao i postepeni, blagi uticaji. Uprkos nadmoćne PROTIVREČNOSTI, koja se u političkim stvarima odražava kao sukob suprotstavljenih ideologija, ipak se, u jednom drugom smislu, otvara mogućnost za uspostavljanje vrhunskog jedinstva. Zapravo je oblik jedinstva koji nastaje kao rezultat saradnje suprotstavljenih sila, često značajniji od uzgrednih udruživanja koja se ostvaruju bez mnogo premišljanja. Zato postojeća polarnost može da stvori idealne uslove za vrhunsko jedinstvo. Ne budite nestrpljivi i impulsivni.
Postepenim koracima pokušajte da prevaziđe te političke razlike. Malo diplomatije može sada učiniti čudo.
Neutralizovane suprotnim snagama podjednake jačine, političke ili društvene strategije sada ne donose rezultate. Ambiciozni ciljevi moraju sačekati povoljniju atmosferu. Gajenje prijateljskih odnosa je trenutno najbolji oblik ponašanja. Nemojte dozvoliti da vas uvuku u poslove sa sumnjivim ishodom. Ne grabite se za položaj.
Iskoristite postojeću polarnost da javno ukažete na potrebu za saradnjom, i širokogrudo se odnosite prema razlikama u mišljenjima. Takav pristup će vam biti od naročite koristi ako budete organizovali neki grupni rad.
PROTIVREČNOST kakva postoji u porodičnom životu i ličnim odnosima, ima klasičan oblik. Suprotne težnje rođene braće, na primer, tako se ispoljavaju. Naravno, u jednom širem kontekstu, krvne veze postaju osnov vrhunskog jedinstva, ali za sada, na ovom stupnju, su u suprotnosti. Okolnosti takođe idu na ruku udaljavanju i nesporazumima među muškaracima i ženama. Njihove urođene razlike dostižu vrhunac, i oni se povlače u ograde sopstvene individualne prirode. Premošćavanje tih razlika je prelomni trenutak u svakom odnosu. To je večna igra polova, predigra vrhunskom sjedinjenju. U suštini, sve navedene protivurečnosti samo iznose na videlo svetle perspektive uzajamne razmene. Neznatnim, nežnim uticajima može se ostvariti obostrani sklad.
A možda se u ovom periodu susrećete sa problemom dualizma u sopstvenoj prirodi?
I drugima izgledate nesigurno i neodlučno dok vagate kontradiktorna gledišta?
Ali, vama se nikada ranije obe strane nisu ukazivale tako jasno! Kada se sagledaju sa jednog višeg stanovišta, predubeđenja vezana za patriotizam, klanove, kao i svi kruti principijelni stavovi ili klasne predrasude, gube na značaju. Za mudriji i pravedniji um, borba između dobra i zla, života i smrti i slične suprotnosti, samo su prirodne interakcije velikih kosmičkih sila. Ovakav osećaj jedinstva u svetu sačinjenom od PROTIVREČNOSTI, produbljuje i usložnjava čovekovu ličnost i smiruje njegov um.
Gornji trigram, LI, svetlost, traga za jasnoćom, dok donji trigram, DUEl, zadovoljstvo, zadovoljstvo nalazi dole. U statičnom obliku, udaljavanje ta dva trigrama označava suprotna stanovišta. PROTIVREČNOSTI bez promene sugeriše otuđenje, jer elementi koji poseduju različite prirode rade jedni protiv drugih. Nemojte dozvoliti da PROTIVREČNOSTI zatruje vaš prvobitni cilj. Držite se svoje individualnosti, jer će vas jedino ona pokrenuti s mrtve tačke.

LINIJE

9 na dnu: Kajanje nestaje. Ne idi za zalutalim konjima, jer će se oni sami vratiti. Iako se viđa sa zlim ljudima, on ne greši. Javila se otuđenost medu elementima koji prirodno pripadaju jedno drugom. Nemojte pokušavati da uspostavite jedinstvo silom. Dopustite stvarima da se prirodno vrate u prvobitan sklad. Ne brinite. Stvari će se rešiti same od sebe. Ako vam neko predloži nešto nedolično, hladan tuš će učiniti čudo.

9 na drugom mestu: On susreće gospodara u tesnom prolazu – nema greške. Neočekivani ili slučajni susret sa nekom važnom idejom ili osobom biće vam od koristi. Ovde će spontana privlačnost umešati prste. Unapred isplaniran pristup bio bi nezamisliv i nemoguć.

6 na trećem mestu: Zaustavljaju mu kola i tuku volove. Njemu odsecaju kosu i nos. Početak loš, ali je kraj dobar. Nedaće će se gomilati, a ljudi vam se suprotstavljati na svakom koraku. Mada je početak loš, nije isključen dobar kraj. Držite se onoga u šta verujete i udružite sa nekim sposobnim pomagačem, pa će se stvar dobro završiti.

9 na četvrtom mestu: Otuđen i usamljen, on sreće velikog čoveka i među njima se razvija poverenje. Opasnost, ali bez greške. Sami i izolovani pred opozicijom, susrešćete nekoga s kim ćete podeliti uzajamnu unutrašnju privlačnost. Među vama će se razviti obostrano poverenje i opasnosti ćete savladati zajedničkim snagama. Iz ove saradnje mogu se roditi značajna postignuća.

6 na petom mestu: Kajanje nestaje. Saputnik progriza meso. Šta ga može sprečiti da napreduje? Usled atmosfere sveopšte PROTIVREČNOSTI i opozicije, vi ne prepoznajete osobu koja bi vam mogla iskreno pomoći. Vama će se ta osoba razotkriti, uprkos nepoverenju koje je zamaglilo vaše viđenje. Saradnja na ostvarenju zajedničkih planova donosi sreću.

9 na vrhu: Otuđen i usamljen, vidi vepra pokrivenog blatom i kola krcata demonima. Prvo nateže luk, potom ga odlaže. Nije razbojnik, već je došao da se udvara. Ako kiša počne da pada tokom napredovanja, uslediće sreća. Nesporazumi i nepoverenje učinili su da izgubite svaku perspektivu. Svoje prave prijatelje vidite kao neprijatelje i branite se od njih. Vremenom ćete, međutim, sagledati svoje greške i napetost će popustiti. Kada PROTIVREČNOST dostigne vrhunac, ona počinje da opada. Sreća.

 

TUAN DŽUAN

Radost i lepota su sjedinjene – kakav sjaj! Slaba linija napreduje i penje se, i zauzima središnji položaj (u gornjem trigramu).
Jaka linija joj odgovara. Otuda “sreća u malim stvarima”.
Nebo i zemlja predstavljaju suprotnosti, ali zato zajednički delaju. Muškarac i žena predstavljaju suprotnosti između svih bića, ali postoje sličnosti u onome što rade.
Veliko je doista značenje vremena u heksagramu KUEI.

 

SJANG DŽUAN

Vatra (koja stremi naviše) i jezero (koje stremi naniže) stvaraju sliku suprotnosti. Tako se i pravi čovek, jednak sa svima, razlikuje od svih.

1. “On se viđa sa zlim ljudima” upravo zato da bi izbegao grešku
2. “On susreće gospodara u tesnom prolazu” ali ne skreće sa pravog puta
3. “Zaustavljaju mu kola” jer se linija ne nalazi na prikladnom mestu. Početak loš, ali je kraj dobar, jer se susreće sa čvrstom linijom (iznad nje).
4. “Uzajamno poverenje, bez greške” znači da je ostvareno ono što je željeno
S. “Njegov saputnik progriza kroz meso” Napredovanje donosi sreću
6. Kiša će razagnati sve sumnje

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 22.12.2015.

Tue Dec 22 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. UTORAK 22. DECEMBAR će biti dinamičan dan, a obeležiće ga Sunčeva promena znaka, i 4 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 15° do 28° Bika. Ponoćni LUNARNI trigon sa […]
Astrološki dogadjaji