Ji Djing Heksagram 39 Chien Prepreka


Ji Djing Heksagram 39 Chien Prepreka

39 CHIEN PREPREKA
U ovom trenutku suviše prepreka da biste mogli da idete dalje putem kojim želite. Ne bi bilo dobro za vas da se gurate napred. Treba da se povučete u nadi da ćete napredovati u budućnosti i da izbegavate sve direktne konfrontacije. Vaša snaga neće biti dovoljna da se prevazidju teškoće koje vam koče napredak. Tražite pomoć od prijatelja i onih koji su raspoloženi prema vama. Situacija je slična onoj prikazanoj u heksagramu 33 i bilo bi dobro da pročitate tumačenje i tog heksagrama.

39 Đien Prepreka
Gore: KAN – voda, ponor
Dole: GEN – planina, čvrstina

Prepreka. Jug i zapad su povoljni, sever i istok nisu. Korisno je videti velikog čoveka. Istrajnost na pravom putu donosi sreću.

PREPREKE
Kada se tekuća voda, simbol za tao, susretne sa nekom preprekom, barijerom na svom putu, ona zastane. Raste pred preprekom, uvećava svoju zapreminu, buja, da bi je na kraju preplavila. Ove PREPREKE ne nastaju iznenada, već su deo izabranog puta.
Takva je i priroda prepreke sa kojom se sada suočavate. Ona je deo vašeg puta i morate je prevazići pre nego što nastavite dalje. Ne osvrćite se i ne bežite, jer nemate kud. Nemojte pokušavati silom da prokrčite sebi put jer bi to vodilo u opasnost. Da imate snagu potrebnu za to, ne bi ni konsultovali proročište. Ugledajte se, umesto toga, na vodu: stanite i prikupljajte snagu do trenutka kada prepreka više ne bude predstavljala blokadu. A da bi prikupili snagu, morate se osloniti na druge. U originalnom tekstu se kaže: “Bilo bi korisno posetiti velikog čoveka”. Okupite oko sebe ljude koji vam mogu pomoći, prikupite potrebne informacije iz odgovarajućih izvora, ili uspostavite vezu sa svojom božanskom prirodom. Kada kasnije, istrajno i ispravno kao i do tada, uđete u završnicu, ostvarićete uspeh i zamašan napredak.
Na svim putevima ovog sveta, PREPREKE se prirodno javljaju. U vođenju politike ili poslova, prepreke se moraju ukloniti čim iskrsnu. Pravilno pristupanje sada podrazumeva određenu vrstu prepredenosti, pošto je vaš zadatak da organizujete sledbenike, odnosno, da se podredite postojećoj upravi sa ciljem da uspešno pripremite proboj. U poslovnim stvarima, sada je odlično vreme za upošljavanje saradnika. Razmislite dobro s kim ćete udružiti snage. Neka to budu ljudi sa probojnim kvalitetima, koji neće ustuknuti pred PREPREKAMA na putu ostvarenja dalekosežnih planova.
U društvu se sada traži jedan savesniji nastup. Sposobnost da se bude na pravom mestu u pravo vreme, nikada nije bila značajnija. Ako vam okolnosti idu na ruku da se udružite sa onima koji vas inspirišu ili vam pomažu u vašim zamislima, učinite to. U društvu obratite pažnju na svoje ponašanje, i uočite PREPREKE koje sami sebi postavljate.
Mnoge spoljašnje PREPREKE zapravo potiču iznutra. Bilo da one izbijaju kao odraz unutrašnjih konflikata, ili čovek instinktivno bira puteve opterećene teškoćama, u svakom slučaju, one se moraju savladati. U ovo vreme će se u Sopstvu takođe rasplamsati unutrašnja borba. PREPREKE, koje zovemo inhibicijama, blokiraće dalji napredak. Ne gubeći pažnju, zadržite konstruktivne i pozitivne misli, i doživećete uzvišenu sreću.
Gornji trigram, KAN, teškoća, blokira napredak donjeg trigrama GEN, mirovanje.
GEN kao da meditira o suštini ove prepreke. U svom statičnom obliku, heksagram predstavlja jednu blokiranu situaciju. I, pošto su PREPREKE na putu nepopustljive, očigledno je da ste ih sami sebi postavili. Iz bilo kog razloga, vi blokirate sopstveni napredak. Nemojte grešiti svaljujući krivicu na druge. Radije iskoristite situaciju da bi spoznali Sebe. Nastojte da otkrijete zbog čega to radite, zašto ste odabrali baš takav
put. Razlog postoji.

LINIJE

6 na dnu: Kretanje vodi do prepreke. Mirovanje donosi pohvale. Ne pokušavajte da uklonite prepreku na svom putu. Povucite se i sačekajte da nevolja prode. Znaćete da je došao pravi trenutak za akciju onda kada se napredovanje bude glatko odvijalo.

6 na drugom mestu: Kraljev ministar susreće prepreku za preprekom, ali to nije njegova greška. Bilo to vama jasno ili ne, kada služite nekom većem cilju, obavezni”ste da se po svaku cenu susretnete sa PREPREKAMA Mada nije preporučljivo u običnim stvarima, to je dobro u izuzetnim prilikama. Krivica prestaje.

9 na trećem mestu: Kretanje vodi do prepreke. Treba se vratiti.  Ako zanemarite svoje trenutne potrebe da biste se uhvatili u koštac sa nekom spoljašnjom preprekom, u opasnosti ste da ugrozite sigurnost svojih bližnjih i možda čak podrijete temelj vašeg života. Bilo bi dobro da se vratite u svoje središte i nanovo razmotrite svoj položaj.

6 na četvrtom mestu: Kretanje vodi do prepreke. Povratak donosi korisno jedinstvo. Da biste prihvatili izazov i slomili PREPREKE sa kojima ste suočeni, morate se osloniti na nekoga ko vam može pomoći. Neophodno je zajedničko delanje uz pomoć druge osobe ili neke organizacije. Usamljeni manevri doživeli bi siguran poraz. Uzdržite se od pojedinačnog istupa.

9 na petom mestu: Prijatelji dolaze kada su prepreke najveće. Čak će i u najbeznadežnijim bitkama vaša duhovna snaga privući pomagače. Ta saradnja će učiniti da vam poduhvati budu uspešni. PREPREKE će popustiti.

6 na vrhu: Kretanje vodi do prepreke. Mirovanje donosi veliku sreću. Korisno je videti velikog čoveka.  Iako vam se čini da možete da izbegnete gužvu oko vas i usredsredite se na svoje poslove, nećete biti u stanju da učinite tako. Svakako ćete biti uvučeni u borbu. Ugledajte se na puteve mudrih. To će svima doneti sreću.


TUAN DŽUAN

Prepreka znači nevolja. Opasnost preti. Opaziti opasnost i umeti je izbeći, to je doista mudrost.
U ovom heksagramu (DIEN: Prepreka) “jug i zapad su povoljni”, jer ćemo moći da zauzmemo središnji položaj.
“Sever i istok nisu povoljni”, jer se put tamo okončava.
“Korisno je videti velikog čoveka,” jer će napredovanje doneti dobitak.

Kada (jaka linija) zauzima ispravno (peto) mesto, “istrajnost na pravom putu donosi sreću”, kakvom se svako carstvo dovodi u red. Veliko je doista značenje vremena u heksagramu DIEN.


SJANG DŽUAN

Voda na planini: slika prepreke. Tako i pravi čovek preispituje sebe i usavršava svoju vrlinu.
Kada (jaka linija) zauzima ispravno (peto) mesto, “istrajnost na pravom putu donosi sreću”, kakvom se svako carstvo dovodi u red.
Veliko je doista značenje vremena u heksagramu DIEN.

1. “Kretanje vodi do prepreke. Mirovanje donosi pohvale.” Jer čekanje predstavlja pravi put.
2. “Kraljev ministar susreće prepreku za preprekom,” ali na kraju neće biti odgovoran ni za kakvu krivicu.
3. “Kretanje vodi do prepreke. Treba se vratiti.” To donosi sreću onima koji su unutra.
4. “Kretanje vodi do prepreke. Povratak donosi korisno jedinstvo.” Linija se nalazi na prikladnom mestu i poseduje čvrstinu.
S. “Kada su prepreke najveće, prijatelji dolaze.” Jer se linija nalazi na središnjem položaju (u gornjem trigramu).
6. “Kretanje vodi do prepreke. Mirovanje donosi veliku sreću,” jer se volja usmerava prema unutrašnjem. “Korisno je videti velikog čoveka”: odnosno, treba slediti plemenitu osobu.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 27.05.2015.

Tue May 26 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SREDA 27. MAJ biće spokojan dan a obeležiće ga 1 lunarni aspekt, celodnevna faza praznog hoda i 1 lunarni aspekt. Mesec se kreće od 18° Device do 00° Vage.   […]