Ji Djing Heksagram 41 Sun Minimiziranje


Ji Djing heksagram 41 Sun Minimiziranje41 SUN MINIMIZIRANJE
Suzdržanost i kontrola potrebni su u svakom aspektu vašeg života. Budite mudri. Krećite se krajnje oprezno i oslanjajte se na unutrašnje snage koje ćete naći u samoj srži vaše ličnosti. Ako poslušate ovaj savet očekuje vas sreća.

41 Sun Gubitak
Gore: GEN- planina, čvrstina
Dole: DUEl – jezero, močvara

Gubitak. Iskrenost donosi najvišu sreću. Nema greške. Povoljno je biti istrajan i imati određen cilj. Ako je čovek iskren kada prinosi žrtve, neće mu zameriti što donosi samo dve male zdele.

OPADANJE, SMANJIVANJE
Klatno se opet pomerilo, ovoga puta u smeru opšteg OPADANJA. A pošto se u OPADANJU nazire početak jednog budućeg rasta, način kako se sada vladate je od najveće važnosti. Imajte u vidu da je ovo opadanje u skladu sa kosmičkim namerama, i stoga savršeno prirodno i nezaobilazno. Na kraju ćete ipak imati koristi od žrtvi koje
budete prineli.
Prihvatite OPADANJE i prilagodite mu se. Pojednostavite način života. To će vas sprečiti da počinite ozbiljnije greške i pomoći vam da razvijete jedan osećaj za pravovremeno delanje. Ako držite da je OPADANJE neprihvatljivo, i nastavite da se ponašate kao u vreme izobilja, počinićete ozbiljnu grešku i izgubiti dodir s realnošću. Jednostavno ponašanje je sada od jedinstvenog značaja za vaš unutrašnji razvoj.
Treba da izmenite neke stavove i prigušite instinktivne i strastvene porive, čak i u najintimnijem Sopstvu moraćete da ekonomišete u skladu sa postojećim OPADANJEM životne snage. Ukoliko normalno funkcionišete uz veliku napetost, sada je čas da to promenite. Postanite svesni preteranih emotivnih reakcija. Ako se odreknete samopovlađivanja na instinktivnom nivou, viši aspekti vaše prirode dobiće na snazi.
Ovakav rad na Sopstvu leži u osnovi svih svetovnih stvari. OPADANJE je postalo očigledno već onda kada su se proredili društveni kontakti, zato sada nemojte da forsirate događaje i gurate napred kao da se ništa nije promenilo. Umesto toga, usmerite svoje energije ka unutra i iskoristite ih za postizanje ličnih ciljeva. Uspeh dolazi kroz iskrenu predanost i jednostavnost.
U poslovima se ovaj period najizrazitije očituje kroz materijalni gubitak; gubitak novca ili stvari. A opet, i u tim oblastima se predviđa uspeh ako ostanete samouvereni, otvoreni i posvećeni tekućim poslovima. Upamtite, vreme žrtvovanja će proći.
Klatno će opet zamahnuti u pozitivnom smeru. Lični odnosi će vam u budućnosti donositi manje uzbuđenja i zadovoljstava nego u prošlosti. Komunikacija između vas i vaših bližnjih postaće površnija, a biće vam i uskraćene i neke informacije. Ako već niste u stanju da razgorite stari plam, nemojte se zbog toga postati ljutiti ili provokativni. Samo pojednostavite svoje odnose prikladno periodu OPADANJA. Budite što prijazniji prema bližnjima i radite na oplemenjivanju svog karaktera.
Donji trigram, DUEl, razuzdanost, pritisnut je strahovitom težinom GEN-a, planine, gore. U statičnom obliku heksagram OPADANJE implicira da vaša osećanja i reakcije nisu u skladu sa vremenima. Bez obzira na vaše pitanje i vaše ciljeve uopšte, moraćete da prihvatite realnost OPADANJA i prilagodite svoje ponašanje. Pre nego što se stvari promene na bolje, treba štedeti u ispoljavanju jakih emocija.

LINIJE

9 na dnu: Neće pogrešiti onaj ko brzo ode posle obavljenog posla, ali prvo treba da se zapita koliki može da bude gubitak. Kada se nađete u položaju da pomognete drugima ili da vama neko pruži pomoć, vodite računa da ne preterate u davanju ili primanju. Preveliko davanje ili uzimanje može da rezultira neravnotežom. Razmislite dobro o tome pre nego što učinite prvi korak.

9 na drugom mestu: Istrainost na pravom putu donosi nagradu. Novi poduhvati donose nesreću. On doprinosi drugima, a sam ne gubi. Kada pomažete drugima, pazite da ne izgubite svoje dostojanstvo. Ako priroda zadatka umanjuje vašu snagu ili kompromituje vaša načela, ili ako morate da žrtvujete svoju ličnost da bi zadovoljili nadređenog, onda se ponašate sramotno. Samo dela koja ne unižavaju vaše Sopstvo su vredna napora.

6 na trećem mestu: Ako trojica pođu zajedno, jedan će se izgubiti. Ako jedan pođe sam, naći će saputnika. Najprisnije veze su sada moguće samo između dvoje ljudi. Trouglovi rađaju ljubomoru i nepoverenje i na kraju se rasturaju. Onaj ko ostane sam, potražiće prijatelja. Vreme je za uspostavljanje nove ravnoteže.

6 na četvrtom mestu: Kada čovek izgubi svoje mane, drugi rado dolaze da mu pomognu. Nema greške. Ako sada prepoznate svoje nedostatke i loše navike i učinite ozbiljan pokušaj da ih uklonite, pristupiće vam prijatelji i pomagači. Skromnost s vaše strane sada otvara vrata plemenitim odnosima i zadovoljstvu.

6 na petom mestu: On dobija dvadeset kornjačinih oklopa koje ne može da odbije. Najviša sreća. Vi ste izabranik sudbine. Ništa vam ne stoji na putu. Nevidljive više sile su vas dovele u ovu situaciju. Ne plašite se ničeg. Sreća.

9 na vrhu: Dobitak koji ne znači gubitak drugima – nema greške. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Povoljno je imati određeni cilj. On stiče sledbenike, ali gubi porodicu. Svojim ciljevima obuhvatite šire i univerzalnije težnje. Vremenom ćete steći podršku ljudi. Kroz svoje uspehe ćete dospeti u centar pažnje. Prihvatite nov društveni položaj i odgovornost – to će doneti korist mnogima.

TUAN DŽUAN
U ovom heksagramu (SUN: Gubitnik) gubitak je dole, dobitak je gore, ali put vodi nagore.
“Gubitak. Iskrenost donosi najvišu sreću. Nema greške. Povoljno je biti istrajan i imati određeni cilj. Ako je čovek iskren kada prinosi žrtvu, niko mu neće zameriti što donosi samo dve male zdele.”
“Dve male zdele” su u skladu sa vremenom. Postoji vreme kada jako treba da se gubi i vreme kada slabo treba da raste. Dobitak i gubitak, punoća i praznina – sve se događa u skladu s vremenom.

SJANG DŽUAN
Jezero u podnožju planine: slika gubitka. Tako i pravi čovek obuzdava svoj gnev i umeren je u svojim željama.

1. “Brzi odlazak posle obavljenog posla” nije pogrešan, posebno ako je usklađen sa zahtevom pretpostavljenog (6 na četvrtom mestu).
2. Središnji položaj 9 na drugom mestu (u donjem trigramu) pokazuje da će istrajnost biti nagrađena ostvarenjem onoga što je željeno.
3. Kada trojica putuju zajedno, među njima se bude sumnje.
4. “Kada čovek izgubi svoje mane,” stvarno se treba radovati.
5. Najviša sreća za 6 na petom mestu dolazi odozgo(od 9 na vrhu).
6. Dobitak bez gubitka označava potpuno ispunjenje onoga što je željeno.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Privucite bogatstvo

Fri Nov 20 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Umesto da podignete još jedan kredit – razmislite da zapalite sveću! Kinezi su još pre 6.000 godina počeli da koriste feng shui da bi poboljšali životni standard. Feng shui je veština uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem na način da […]