Ji Djing Heksagram 42 I Porast


Ji Djing heksagram 42 I Porast42 I PORAST
ÔÇťVladati zna─Źi slu┼żitiÔÇŁ – jedan je od temeljnih aksioma mudraca koji su sastavili ÔÇťI chingÔÇŁ. Trenutak je da vam ovo pravilo bude stalno na umu. Ako ste svesni potrebe da razmotrite zahteve drugih, mo┼żete se uspje┼íno anga┼żovati u hrabrim poduhvatima i kreirati zna─Źajnije promene u ┼żivotu.

42 Ji / Dobitak
Gore: SUN – vetar, drvo
Dole: D┼ŻEN- grom, pokret

Dobitak. Povoljno je imati odre─Ĺeni cilj i pre─çi veliku vodu.

DOBROBIT,┬áUVE─ćANJE
Izuzetno velika koli─Źina energije struji postoje─çom situacijom. Tako mnoge stvari┬ápostaju mogu─çe, ─Źak i vrlo te┼íki poduhvati. Sada je va┼żno da dobro iskoristite ovo┬ávreme, jer ─çe se uslovi promeniti. Sledite svoje svakodnevne ciljeve i budite istrajni u┬átome. Da bi ostvarili uspeh nagove┼íten ovim heksagramom, imajte na umu da va┼íi ciljevi┬átreba da donesu DOBROBIT ─Źitavoj zajednici. Energija koja vam je dostupna┬ámo┼że se korisno primeniti samo na plemenita nastojanja.
Ako ste vo─Ĺa, poslodavac, direktor ili neka druga uticajna figura u zajednici, sada┬áje povoljno vreme da poka┼żete velikodu┼ínost prema podre─Ĺenima. Mo┼żda ─çe se od┬ávas zahtevati da ┼żrtvujete ne┼íto od svog li─Źnog imetka za tu─Ĺu dobit. Ovakvim gestovima┬áse ostvaruje izuzetna DOBROBIT za ─Źitavo dru┼ítvo. Ljudi, dirnuti va┼íim pona┼íanjem,┬áodano i po┼żrtvovano posveti─çe se zajednici. Kinezi za ovaj heksagram ka┼żu:┬á“Ispravno vladati zna─Źi slu┼żiti”.
Oni koji se bave politi─Źkim i poslovnim stvarima ─çe sada mo─çi uspe┼íno da iskoriste┬átaj moto za sopstvenu DOBROBIT, pod uslovom da su im ciljevi ─Źasni. Vreme┬áje, izme─Ĺu ostalog, idealno za dobrotvorni rad. Ono ─çe vam otvoriti puteve ka jo┼í neistra┼żenim┬ápodru─Źjima potencijalnog napretka. Plemenite akcije ─çe obogatiti i dru┼ítvene,┬áporodi─Źne i li─Źne odnose.
A mo┼żda su vam ciljevi sada okrenuti ka unutra, ka li─Źnom razvoju? Zbog obilja┬ádobronamernih uticaja koji vas okru┼żuju, pru┼ża vam se izvanredna ┼íansa za samorazvi─çe.
Bilo da ┼żelite da prekinete sa starim navikama ili da zapo─Źnete nove aktivnosti,┬ásada su snage pravilno raspore─Ĺene. Ovo je posebno povoljno vreme da prekinete sa┬ásamopovla─Ĺuju─çim navikama i u─Źvrstite u sebi zdrav temelj kroz crtu su┼ítinske dobrote,┬áose─çaj za egzistencijalni smisao i perspektivu ┼żivljenja. Kada odbacite lo┼íe navike,┬ávide─çete da u vama mogu uhvatiti korena bolji i napredniji oblici pona┼íanja. Samosvest┬ái samodisciplina su klju─Źevi ovakvog preobra┼żaja. A ljudska dobrota – njegov rezultat.

DOBROBIT u stati─Źnom obliku sugeri┼íe potrebu za jednom finijom percepcijom┬ástvarnosti. Donji trigram, DZEN, pokret i rast, poja─Źava svoje dejstvo usled blagotvornog┬áuticaja SUN-a, istrajnih napora, gore. Spremite se da usvojite savet ili informaciju┬áo tome ┼íta se o─Źekuje od vas! Jedan jedini napor ne─çe biti dovoljan; situacija zahteva┬áneprekidnu velikodu┼ínost. Dokazuju─çi svoju predanost u svakodnevnom ┼żivotu,┬ána kraju ─çete do┼żiveti uspeh.

LINIJE

9 na dnu: Vreme je povoljno za velike poslove – najvi┼ía sre─ça. Nema┬ágre┼íke.
6 na drugom mestu: On dobija dvadeset kornja─Źinih oklopa koje┬áne mo┼że da odbije. Nepokolebljiva istrajnost na pravom putu donosi┬ásre─çu. Kralj prinosi ┼żrtvu Gospodaru Neba. Sre─ça.
6 na tre─çem mestu: Obogatio se zahvaljuju─çi nesre─çnim okolnostima,┬áali po┼íto je iskreno delao – nema gre┼íke. On hoda srednjim┬áputem i predstavlja se princu sa obele┼żjima svoga polo┼żaja.
6 na ─Źetvrtom mestu: On hoda srednjim putem i princ prihvata┬ánjegove savete. Sve je povoljno ako dobije zadatak da preseli┬áglavni grad.
9 na petommestu: Budi iskren, suzdr┼żi se od pitanja, i u┼żiva─çe┼í u┬ánajvi┼íi sre─çi. Poverenje i iskrenost su vrline koje svi priznaju.
9 na vrhu: On nikome ne donosi dobitak i zato ga napadaju. Nepostojano srce donosi nesreću.

TUAN D┼ŻUAN

U ovom heksagramu” (JI: Dobitak) dobitak je gore, gubitak┬áje dole. Tada je radost ljudi bezgrani─Źna. Kada oni koji su┬ágore dose┼żu do svih koji su dole, njihova vrlina zra─Źi blje┼ítavim┬ásjajem.
“Povoljno je imati odre─Ĺeni cilj”, jer sredi┼ínji i ispravan put┬ávodi do velike sre─çe.
“Povoljno je pre─çi veliku vodu,” jer put drveta donosi uspeh.”
(Ovaj heksagram je sastavljen od) kretanja koje je ne┼żno i┬áblago; tako svakodnevni napredak mo┼że svakodnevno da se odvija.┬áNebo deli svoje darove, zemlja ra─Ĺa svoje plodove; tako stvari┬áneograni─Źeno rastu. Dobitak se uvek ostvaruje u skladu sa vremenom.

U komentarima tri heksagrama: ovom, 59. i 61. pominje se drvo u vezi sa re─Źenicom┬á“Korisno je pre─çi veliku vodu.” Drvo je atribut trigrama SUN i, po┼íto se od njega┬áprave ─Źamci, omogu─çava nesmetan prelaz preko vode.

 

SJANG D┼ŻUAN
Vetar i grom stvaraju sliku dobitka. Tako i pravi ─Źovek: kada vidi┬áono ┼íto je dobro, sledi ga; kada ima mane, osloba─Ĺa ih se.

1. “Najvi┼ía sre─ça. Nema gre┼íke.” Iako se na tako niskom polo┼żaju┬áne treba upu┼ítati u velike poslove.
2. Onaj ko mu donosi dobitak dolazi izvana.
3. “Obogatio se zahvaljuju─çi nesre─çnim okolnostima.” To je┬áne┼íto ┼íto svakako zaslu┼żuje.
4. “Princ prihvata njegove savete,” jer vode u dobitak.
5. “Budite iskreni, suzdr┼żite se od pitanja.” Iskrenost omogu─çava┬ápotpuno ostvarenje onoga ┼íto je ┼żeljeno.
6. “On nikome ne donosi dobitak”: to pokazuje jednostranost.┬á“Zato ga napadaju,” ali to dolazi izvana.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 17.09.2015.

Thu Sep 17 , 2015
Na Aktivnoj karti dana mo┼żete pratiti iz ─Źasa u ─Źas kretanje planeta i svetala. ─îETVRTAK 17. SEPTEMBAR ─çe biti vrlo benefi─Źan dan, a obele┼żi─çe ga 1 planetarni i 3 lunarna aspekta, po─Źetak Merkurove retrogradnosti. Mesec se kre─çe od 3┬░ do 15┬░ ┼ákorpiona. JUPITER OPOZICIJA NEPTUN *tranzit 8:54 Aspekti koje ─Źine […]
Astrološki dogadjaji