Ji Djing Heksagram 44 KOU Kontakt


Ji Djing heksagram 44 KOU Kontakt

44 KOU Kontakt
Ovo je trenutak kada ste posebno spremni da prihvatate savete i velika je verovatnoća da ćete dobiti savet koji neće biti dobar – ako ga usvojite, otrkićete da nije u vašem interesu. Oslonite se na vlastiti instikt. Budite ono što jeste.

44 Gou  Susret
Gore: ĆIEN – nebo, muškarac
Dole: SUN- vetar, drvo

Susret. Žena je moćna. Ne treba je ženiti.

 

ISKUŠENJE, SUSRET
Jedno naizgled bezazleno, ali potencijalno opasno ISKUŠENJE je na vidiku. Kako može jedan sporedan činilac da ugrozi situaciju koja je u toku? Kako može ta beznačajnost da preuzme kontrolu i unese haos u jednu uređenu sredinu? Treba samo da se prepustite ISKUŠENJU i saznaćete. Pridajući značaj zlu, vi mu poklanjate moć  nad svojim životom. Mada se ovakvi susreti se ne mogu izbeći, vi sada možete sprečiti da dobiju na snazi.
Čak i u ustaljenoj i opuštenoj društvenoj kolotečini, treba se sada čuvati od podržavanja sumnjivih ideja ili osoba. Neka vaši stavovi i osećanja budu javni i svima poznati. Upravo u političkim sferama ovakva iskušenja predstavljaju najveću opasnost.
Kakve god da su okolnosti, nemojte nikada davati podršku ljudima koji gaje inferiorne ideje. Ne podržavajte odluke koje vam se čine manje vrednim, i javno se suprotstavite osobama koje ih zastupaju. Vaše će reči sada imati težinu.
U poslovnim stvarima, ono što nameravate da učinite ili što vam je predloženo je, sve u svemu, jalovo. Ne samo što ćete izgubiti dragoceno vreme nego ćete i zapasti u opasne probleme. Bez obzira da li se radi o brzom obrtu novca ili o kakvoj atraktivnoj ali neproverenoj ponudi, najverovatnije ćete na kraju imati više gubitaka nego profita. Izrazite glasno svoje mišljenje po pitanju ISKUŠENJA i vaš primer će postati uzor jedne uspešne poslovne politike.
Ne očekujte sada mnogo od ličnih odnosa, pogotovo ako se radi o osobama koje skoro upoznali. Neizbežni sukobi izneće na videlo nedolične stvari. Originalni tekst posebno ističe “ne ženi se – žene poseduju moć”, što se odnosi na osobu sumnjivih načela koja eksploatiše situaciju. Posledice nisu predvidive. Otvoreno izrazite svoja uverenja i želje u vezi svojih odnosa, i rasteraćete iskušenja koja vam prete. Sopstvo se sada po prvi put susreće sa jednim novim, nepoznatim, naizgled bezopasnim samopovlađivanjern. Unutrašnje ISKUŠENJE je najteže savladati. Čovek na osnovu mnogih samopovlađivanja razvija naglašeno loše i tvrdokorne karakterne osobine, ili žestoki unutrašnji konflikt. Zato je najbolje da primenite samodisciplinu: povremene susrete sa ovakvim slabostima treba strogo kontrolisati.  SUN, prodomi uticaji iz donjeg trigrama ljudskih odnosa, deluju u sprezi sa velikom kreativnom snagom trigrama ĆIEN, gore. U statičnom obliku, ISKUŠENJEM je predstavljen jedan dinamični međuodnos, koji se najbolje ogleda u plodonosnom susretu između pozitivnog i negativnog. Iz ovakvog susreta se rađaju velike stvari i uspostavlja se red. On može da se ispolji kroz unutrašnju obnovu, iznenadno prosvetljenje ili uvid o pravom značenju spoljašnjeg sveta. Ukoliko ponašanje ostane ispravno i čestito i nikakvim se obmanama ili lukavstvima ne izaziva neravnoteža, onda ISKUŠENJE može da označava početak jednog potpuno novog razdoblja.

LINIJE

6 na dnu: Točak na kočijama zaustavljen je metalnom kočnicom. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Oni koji imaju određeni  cilj doživeće nesreću. Ali, čak i mršava svinja može da se razbesni. Pruža vam se šansa da obuzdate neki inferiorni element i sprečite širenje njegovog uticaja. Nemojte podleći iskušenju i dozvoliti da se stvari spontano razvijaju. Ako ga ignorišete, problem neće nestati, nego će dobiti na ozbiljnosti. Delajte odmah.

9 na drugom mestu: Riba u korpi – nema greške. Ali to ne koristi gostima. Držite situaciju na oku. Obazrivo kontrolišite slabe tačke i nemojte dopustiti da postanu vidljive. Ako postanu vidljive, izgubićete svoju nit.

9 na trećem mestu: Bedra su mu odrana i mukotrpno hoda – nevolja, ali bez velike greške. Mada ste u iskušenju da upadnete u jednu inferiornu situaciju, nešto vas ipak u tome sprečava. Sada morate da rešite taj unutrašnji sukob. Uložite u to mnogo razmišljanja, steknite neke uvide i tako ćete izbeći grešku.

9 na četvrtom mestu: Nerna ribe u korpi – to vodi u nesreću.  Nemojte postati blazirani i izgubiti kontakt sa osobama na nižim položajima. Možda će vam jednom njihova pomoć i podrška biti potrebni. Ako ne komunicirate sa njima danas, oni neće moći da vam pruže pomoć sutra. Pa će uslediti nesreća.

9 na petom mestu: Listovi mušmule skrivaju lepotu dinje. Potom nešto stiže s neba. Da bi postigla željeni rezultat, uzvišena osoba se sada oslanja na ispravnost svojih načela i snagu svog karaktera. Ona dela tiho i mirno iz svoje unutrašnjosti. Njena volja je u skladu da kosmosom i ona pogađa svoj cilj.

9 na vrhu: On dočekuje druge rogovima – kajanje, ali bez greške. Čak i ako se ogradite od nečeg nedostojnog i javno ga odbacite, ono se neće povući. Ljudi će misliti da ste tašti i blazirani. Bilo bi praktičnije i manje ponižavajuće da se mirno povučete. Bez obzira na sve, ne mogu vas kriviti za vaše postupke.

TUAN DŽUAN 

U ovom heksogramu (GOU: Susret) slaba linija susreće jake linije.
“Ne treba se ženiti.” Jer takav brak ne bi dugo trajao. Kada se nebo i zemlja susretnu, sve stvari se u potpunosti pokazuju.
Kada se jaka linija nađe na središnjem i ispravnom položaju, sve pod nebom dobro napreduje.
Veliko je doista značenje vremena u heksagramu GOU.

SJANG DŽUAN

Vetar pod nebom: slika susreta. Kada vladar izdaje zapovesti, one se objavljuju na sve četiri strane carstva.
1. “Zaustavljanje metalnom kočnicom”pokazuje da slabe treba voditi.
2. “Riba u korpi.” Ali, ona ne treba ni da dođe do gostiju (odnosno, ova linija sprečava prvu, slabu iin liniju – “ribu” – da se pomeša sa “gostima”, ostalim jakim jang linijama).
3. “Mukotrpno hoda,” ali ga ipak ne vode.
4. Nesreća zbog toga što se drži daleko od naroda.
5. Skriva se zato što se nalazi na središnjem i prikladnom mestu. “Potom nešto stiže sa neba”: njegova volja je usklađena sa odredbama neba.
6. “On dočekujedruge rogovima.” Potpuno je iscrpljen i imaće zašto da se kaje.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Kako prepoznati Strelca

Thu Dec 3 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Mogao bih videti vrt mnogo bolje…kada bih dospeo do vrha onog brda:a, evo puta koji vodi pravo do njega –ne, ne ide tamo…Ali pretpostavljam da ću ipak stići, na kraju.Ali, kako čudno zaokrcće! …Pa dobro, onda ću probati drugim putem.” Rekla bih […]