Ji Djing Heksagram 46 Sheng Uspon


Ji Djing Heksagram 46 Sheng Uspon

46 SHENG USPON
Sadašnja situacija zahteva brzu akciju i korišćenje svih vaših resursa za prilagodljivost. Okolnosti će se verovatno promeniti velikom brzinom i vaši odgovori na ove promene moraju biti dobro promišljeni, ali krajnje brzi. Ne plašite se da koristite savete drugih ili da tražite pomoć onih koji su na položaju. Takav savet ili pomoć mogu biti neprocenjivi u razrešenju teškoća i problema.

46 Šeng, Uspon
Gore: KUN- zemlja, žena
Dole: SUN- vetar, drvo

Uspon. Najveći uspeh. Poseta velikom čoveku oslobađaod strepnje. Odlazak na jug donosi sreću.

USPON
Doživećete USPON snage i ugleda zahvaljujući činjenici da se vaše skromno i postojano delanje vremenski uskladilo sa povoljnim kosmičkim tendencijama. Uspeh koji se približava je ogromnih razmera, jer je plod dugotrajnog požrtvovanog rada, i pošto je sadašnji trenutak naklonjen ciljevima koje sledite. Biblija se prikladno izražava o vremenima kao što su ova, rečima: “U mene je bogatstvo i slava, postojano dobro i pravda. ”
Iskoristite sretne okolnosti i pravovremeno pristupite osobama od autoriteta. Nemojte biti zaplašeni i stidljivi. Jedan samopouzdan i siguran nastup ostaviće dobar utisak. Ne ležite, međutim, na lovorikama slave i uspeha, jer je kontinuirana aktivnost neophodna da bi se iz perioda USPONA izvukli najbolji rezultati. Postojanom snagom volje ostvarićete izuzetnu sreću.
Sada možete očekivati unapređenje, jedan USPON u političkoj ili poslovnoj sferi. Pošto ste do sada pokazivali dobru volju da se prilagodite, vaši dobitci premašiče sva vaša očekivanja. Nadređeni će biti prijemčivi za vaše želje i dodeliti vam priznanja. Heksagram predskazuje priznanja i u društvenim odnosima. Mada to uopšte ne očekujete, vi ćete se popeti na društvenoj lestvici. Udružite se sa drugima na zajedničkim projektima, i ne odustajte sve dok ih ne realizujete. Sada ćete instinktivno birati poduhvate koji su u skladu sa pulsacijama i željama društva, i tako dospeti na ugledan položaj.
Umesto da zatamni i ugrozi vaše odnose, USPON će dočarati uzbudljivu atmosferu na emocionalnom planu. Tek sada možete da učinite istinski prodor u komunikaciji sa bližnjima. Među vama će se razviti još čvršće spone. Rad na Sopstvu se sada odvija na principu volje. Znajte šta hoćete isprovodite to nepokolebljivo. Samodisciplina je osnov jake volje. A iz nje proističe velika postojanost karaktera.

Gornji trigram, KUN, prijemčivost, stvara atmosferu prikladnu da se SUN, postojani napori, dole, ostvare. Bez promenljivih linija, USPON će se ostvariti samo kroz dugotrajno i marljivo ulaganje energije. Ne možete očekivati da ćete učiniti ogroman skok i u jednom jedinom potezu ostvariti cilj.Bolje je da kroz skromne, istrajne napore sagradite široku bazu sa koje ga onda možete dosegnuti.

LINIJE

6 na dnu: Siguran uspon – velika sreća. Mada vaš položaj nije visok, vi ste prirodno usklađeni sa svojim nadređenima. USPON ili unapređenje mogući su kroz istrajan i marljiv rad. Tako ćete nadređene uveriti u svoje sposobnosti. Sreća.

9 na drugom mestu: Kada je čovek iskren, čak je i mala žrtva prihvatljiva. Nema greške. Svoj cilj ćete postići iako raspolažete samo skromnim resursima. Osobe na položajima će pozdraviti vašu iskrenost, bez obzira što ne ispunjavate njihove standarde.

9 na trećem mestu: Uspon kao u prazan grad. Sada možete napredovati sa savršenom lakoćom možda previše lako. Ovo naglo ukidanje ograničenja može da izazove sumnje i nesigurnost. Oprez nije naodmet, ukoliko ne koči napredak.

6 na četvrtom mestu: Kralj prinosi žrtvu na planini Či – sreća bez greške. Vaš progres je ubrzan. Moguće je da se vaše ambicije sada ostvare. Držite se svojih načela i tradicije.

6 na petom mestu: Istrajnost na pravom putu donosi sreću, ali uspon se obavlja korak po korak. Vaša je sudbina da dosegnete svoje ciljeve postojanim metodima, korak po korak. Nemojte dozvoliti da vas opiju visine uspeha. Nastavite sa temeljitošću koja vam je i donela sreću.

6 na vrhu: Uspon po mraku traži nepokolebljivu istrajnost. USPON bez neprekidnog preispitivanja i procene može lako da se pretvori u slepi impuls. Samo najopreznije i najkontrolisanije ponašanje spasiće vas od nesreće!

TUAN DŽUAN

Slaba linija napreduje u pravo vreme. Nežnost i voljna pokornost su sjedinjeni. Jaka linija zauzima središnji položaj (u donjem trigramu), a ostale linije joj odgovaraju. Otuda ona predskazuje najveći uspeh.
“Poseta velikom čoveku oslobađa od strepnje.” Tako se ostvaruje sreća.

“Odlazak na jug donosi sreću.” Ono što je željeno biće ispunjeno.

SJANG DŽUAN

Drvo raste iz zemlje: slika uspona. Tako i pravi čovek pristaje uz vrlinu, i započinje od malih stvari da bi dospeo do velikih.

1. “Siguran uspon – velika sreća.” Volja onih nad nama slaže se s našom.
2. Iskrenost 9 na drugom mestu donosi radost.
3. “Uspon kao u prazan grad”: znači da ne treba oklevati.
4. “Kralj prinosi žrtvu na planini Ći.” Tako postupaju predani.
5. “Istrajnost na pravom putu donosi sreću, ali uspon se obavlja korak po korak.” Naša se volja u potpunosti ispunjava.
6. “Uspon po mraku.” Ali, na vrhu ga čeka gubitak, a ne obilje.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 11.11.2015.

Wed Nov 11 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SREDA 11. NOVEMBAR će biti veoma dinamičan i izuzetno povoljan dan, a obeležiće ga 1 planetarni i 4 lunarna aspekta, početak novog lunarnog ciklusa. Mesec se kreće od 9° […]
Astrološki dogadjaji