Ji Djing Heksagram 5 Hsu Strpljenje


Ji Djing heksagram 5 Hsu Strpljenje5 HSU ČEKANJE
Potrebni su iskrenost i istrajnost. Ako pokažete oboje, bicete uspešni i dostići ćete željene ciljeve. Morate, medutim, biti odlučniji. 

5 Sji, Proračunato nedelanje
Gore: KAN – voda, ponor
Dole: ĆIEN – nebo, muškarac

Proračunato nedelanje. Iskrenost donosi slavu i uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Korisno je preći veliku vodu.

PRORAČUNATO IŠČEKIVANJE
Morate da proživite period PRORAČUNATOG ČEKANJApre nego što se vaše potrebe usklade sa kosmičkim gibanjima. Mnoge oblasti su pod uticajem značajnih promena. A uz pomoć energije promene, rađaju se nove ideje, izbijaju neprijateljstva, formiraju ortakluci i udruženja, sistemi propadaju, a uspostavljaju se novi, kolektivni ciljevi. To je večni tok kome su podvrgnute sve zemaljske stvari.
Promena je zahvatila i predmet vašeg pitanja. U suštini je ovo je opasno vreme, pošto elementi obuhvaćeni situacijom nisu direktno pod vašom kontrolom. Možda slutite neku pretnju ili iščekujete ishod odluke koja bi mogla da ima dalekosežan uticaj na vas. Upamtite, briga bi vam samo unela pometnju i zebnju i prepustila vas haosu. Uzrujavanjem gubite dragocenu energiju, a kada dođe vreme za delanje, i moć pravilnog rasuđivanja.
Da biste sada postigli svoj cilj, treba da sačekate da vam okolnosti krenu na ruku. Strpljivo čekajte. Negujte i jačajte sebe za budućnost. Pokušajte da sagledate stvari pažljivo, bez opterećenja koja nastaju od iluzija i strahova. Suočite se sa činjenicama. Ako ste svesni svojih slabosti i prednosti, znaćete šta vam je činiti kad stigne vreme.
Na kraju ćete doživeti uspeh. U međuvremenu je vaš javni nastup od ključne važnosti za ishod situacije. U periodu PRORAČUNATOG ČEKANJA vaše samopouzdanje će biti na ispitu. Upravo sada morate pokazati samopouzdanje. Nemojte glasno izražavati sumnje u vezi prošlosti i budućnosti. Živite do kraja u sadašnjosti.
Usmeravajte misli i reči pozitivno, uz jedan siguran i veseo nastup. Tako ćete zadobiti poverenje drugih i učvrstiti sopstvenu sigurnost.
Unutrašnji razvoj nalazi sada svoj spoljašnji izraz u koncepcijama koje se mogu naći u osnovi nekih duhovnih disciplina kao što su, na primer, joga vežbe. Određene spoljašnje poze kojima se uspostavlja ravnoteža i disciplina, odzvanjaju srodno iznutra, u duši. Takva povezanost unutrašnjeg i spoljašnjeg stvara jednu osetljivu, prosvetIjenu svesnost, pa čitava ličnost počinje da zrači zdravljem i blagostanjem.
U grupama ili u ličnim odnosima, svi su uključeni u situaciju koja zahteva PRORAČUNATO i mirno ČEKANJE. Treba shvatiti da okolnosti ni od koga ne zavise.
Tu je sudbina umešala prste. Svaka reakcija na njih sada bi bila nepromišljena i preterana zato veselo podržavajte i podstičite jedni druge.
Kreativnost i snagu nižeg trigrama ĆIEN, drži pod kontrolom duboko. misterija gornjeg trigrama, KAN. PRORAČUNATO ČEKANJE u statičnom obliku nagoveštava da je rešenje pitanja van vašeg domašaja. Vaš cilj traži jedno dublje razumevanje elemenata u igri. Sada se ništa ne može učiniti, i na čitavu situaciju treba gledati pozitivno, kao na jednu značajnu fazu u procesu sazrevanja.

LINIJE

9 na dnu: Nedelanje na livadi. Postojanost štiti od grešaka. Nemojte se uzrujavati ako osetite neki problem. Živite koliko je moguće normalno, i ne činite ništa neuobičajno. Ako postoji problem, on je u budućnosti. Prihvatiti ga sada značilo bi poreći svoju moć da ga savladate.

9 na drugom mestu: Nedelanje na obali reke. Možda će doći do ogovaranja, ali kraj će biti srećan.  Ono što nameravate da učinite stvoriće vam probleme. Još gore, možda postanete i žrtva ogovaranja. Ako se to dogodi, nemojte pokušavati da se branite jer će to samo dodati težinu svim neosnovanim optužbama. Uspeh će doći postepeno.

9 na trećem mestu: Nedelanje u blatu omogućavapristup neprijatelju. Zbog jedne prevremene akcije, možda izazvane neopravdanim strahom, izložili ste sebe napadu. Položaj vam je stvarno težak jer ste ranjivi. Zaštitiče vas jedino izuzetna opreznost.

6 na četvrtom mestu: Nedelanje u krvi pomaže da izađemo iz ponora. Vaše čekanje se odvija u samom centru haosa. Bilo kakvo a suočavanje sa problemima koji sada iskrsnu, učiniće stvari samo gorim. Odmah se nenametljivo uklonite iz situacije.

9 na petom mestu: Nedelanje tokom jela i pića. Istrajnost na pravom putu donosi sreću.  Teškoće se sada nalaze pod kontrolom i pravo je vreme da se opustite i steknete bolji uvid u svoj položaj. Dok uživate u predahu, nemojte smetnuti s uma da ima još mnogo toga da se učini u pogledu ostvarenja vaših ciljeva.

6 na vrhu: Nedelanje u ponoru. Stižu tri nezvana gosta. Ako im se ukaže dolično poštovanje, kraj će biti srećan.  Vreme je kompleksno. Čekanje se bliži kraju jer su vas pritisle neprilike. Izgleda kao da nema izlaza. Ipak, pomoć će stići ukoliko je prepoznate. Prepoznavanje i velikodušno prihvatanje jedne neočekivane i neobične podrške, preokrenuće celokupnu situaciju na dobro.

TUAN DŽUAN

SJI (Proračunato nedelanje) znači čekanje. Opasnost preti, ali uz čvrstinu i snagu može se izbeći. Drugim rečima, ne smerno dozvoliti da se zbunimo ili pometemo,
“Iskrenost donosi slavu i uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi sreću.” Jer vladajuća (peta) linija zauzima mesto neba, središnja je i ispravna u svom delanju.
“Korisno je preći veliku vodu.” Napredovanje donosi dobre rezultate.

 

SJANG DŽUAN

Oblaci prekrivaju nebo i stvaraju sliku nedelanja. Tako i pravi čovek provodi vreme u jelu i piću, u radosti i veselju.

1. “Nedelanje na livadi,” znači da čovek ne žuri da se suoči sa teškoćama. “Postojanost štiti od greške,” znači da ne radi ništa neobično.
2. “Nedelanje na obali reke.” Čovek je miran, jer linija zauzima središnji položaj. Iako “će možda doći do ogovaranja,” na kraju će sve biti dobro.
3. “Nedelanje u blatu” olakšava dolazak spoljašnje nesreće, ali “pristup neprijatelja” ne može da nam naudi ako smo ozbiljni i obazrivi.
4. “Nedelanje u krvi.” Stvarima treba dozvoliti da se kreću svojim tokom.
5. “Hrana i piće” i “istrajnost na prvom putu donosi sreću” ostvareni su središnjim položajem cele linije.
6. “Stižu nezvani gosti. Ako im se ukaže dolično poštovanje, kraj će biti srećan.” Iako se linija ne nalazi na svom mestu, nema velike greške.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 13.11.2015.

Fri Nov 13 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. PETAK 13. NOVEMBAR će biti veoma dinamičan dan, a obeležiće ga 2 planetarna i 3 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 6° do 16° Strelca. Rani jutarnji sekstil Meseca […]
Astrološki dogadjaji