Ji Djing Heksagram 50 Ting Kosmički poredak


Ji Djing Heksagram 50 Ting Kosmicki poredak50 TING KOTAO
Nije trenutak za avanture, za neočekivano ponašanje ili početak novih poslova. Nastojte da izbegavate svaku vrstu akcije koja vas izdvaja iz gomile. Budite konvencionalni. Na taj način biće osiguran vaš uspeh u sadašnjoj situaciji, koja nimalo ne obećava.

50 Ding Žrtvena posuda
Gore: II- vatra, lepota
Dole: SUN- vetar, drvo

Žrtvena posuda. Najveći uspeh. Ding je tronožna posuda od bronze koja se upotrebljavala za pripremu žrtvene hrane, i kao takva predstavljala simbol duhovne i carske moći.

KOSMIČKI POREDAK, ŽRTVENA POSUDA
Heksagram KOSMIČKI POREDAK ukazuje na odnos između pojedinačnog razvoja i potreba kosmosa. KOSMIČKI POREDAK postoji, čovek ostvaruje svoj puni potencijal, i mnoge mu stvari uspevaju, onda kada se ovo dvoje nalazi u međusobnoj harmoniji. Ta harmonija pronalazi svoj materijalni izraz u delotvornom odnosu između običnog čoveka i nekog autoriteta, odnosno društva i njegovih vođa. Učenici drže da je ovaj heksagram jak pokazatelj harmoničnog sklada sa kosmosom.
U ovo vreme vođe i političari donose mudre i smišljene odluke. U vođenju poslova, pošto ste u stanju da ispunite zahteve tržišta, napredak vam je osiguran. Štaviše, ideje koje smatrate dobrim, vrede i generalno. Žrtve koje sada budete učinili će se isplatiti, konačni uspeh potvrditi da vam je poduhvat bio vredan uloženog truda, i tako će vam se povratiti staro samopouzdanje. Ako ste umetnik, vaša će umetnost oduševiti vašu publiku.
Lični i porodični odnosi sada imaju takav razvojni potencijal da mogu, u jednom trenutku, da prekorače svoj uski, porodični kontekst, i poprime mnogo širi, društveni značaj. zajedno možete ostvariti velika dela. Vaše obostrano razumevanje i podrška učiniće jak utisak na vašu sredinu. Time će još više ojačati spone među vama.
Ovo je vreme ponovnog usklađivanja pojedinca sa kosmosom. Kao što je dejstvo prirodnih sila na zemlji ograničeno, tako, u jednom užem smislu, sudbinske predodređenosti imaju moć da ograniče mnoge vidove života, uključujući i samu prirodu pojedinca. zapadnom čoveku ovaj koncept ne pada lako jer on ne zna da bi prihvatanjem sopstvene sudbine znatno uvećao svoju snagu. A upravo takav stav će vam sada
doneti uspeh u svetovnim stvarima. Kroz njega ćete početi da shvatate šta možete da postignete, a šta ne, i prestati da trošite dragocene energije na stvari koje nemaju veze sa KOSMIČKlM PORETKOM.
Kada čovek uskladi svoje ciljeve i želje sa kosmičkim, značajne stvari postaju moguće. Dinamizam koji leži u osnovi orijentalnih borilačkih veština najbolje ilustruje ovaj princip: u ratničkim veštinama koristimo se se snagom protivnikovog napada da bi ga savladali i pobedili. Tako, kada planirate svoju strategiju za postizanje ambicioznih ciljeva, budite usklađeni s energijama i ponašanjem kosmosa. A u tu svrhu konsuitujte Knjigu promene. Ona će vam otkriti vaš položaj u opštem poretku stvari.
Kada se dobije bez pokretnih linija, KOSMIČKI POREDAK ukazuje da ćete vi, kao i oni sa kojima ste u bliskoj vezi, postići uspeh. SUN, mali, istrajni napori, u donjem trigramu svetovnih odnosa, sastaju se sa LI, jasnoćom, gore, koja ih osvetljava. Tako viši nivoi grupne svesti bivaju stimulisani. Vaša celokupna sredina, bila ona religijska, društvena, politička ili porodična, razvija se u skladu sa kosmosom.

LINIJE

6 nadnu: Žrtvena posuda jeprevrnuta i nožice joj štrče nagore, ali tako može da se očisti od ukvarenog mesa. Nije sramota uzeti suložnicu za ženu ako ona treba da rađa sinove. Da bi postigli neki cilj koji je sam po sebi vredan, možda ćete morati da se koristite neuobičajnim metodama. Ako je ovaj cilj vaša dugogodišnja meta, moračete da počnete iznova, i sa sasvim drugačijim metodama. To nije greška. Možete uspeti bez obzira na svoje neiskustvo.

9 na drugom mestu: Žrtvena posuda je puna hrane. Neprijatelji mi zavide, ali ne mogu ništa da učine. Sreća. Možda osećate potrebu da se izdvojite od ljudi da bi postigli neki značajan cilj. Takav jedan stav izazvaće zavist okoline, ali to za vas neće predstavljati problem. Sreća.

9 na trećem mestu: Ručke žrtvene posude su promenjene, što sprečava napredovanje. Fazanova mast nije pojedena. Kada padne kiša, kajanje nestaje. Na kraju – sreća. Vaši jedinstveni talenti nisu prepoznati, niti ste vi u stanju da ih iskoristite. za to je odgovoran vaš pogrešan način razmišljanja. Održavajte jedan pozitivan stav u odnosu na samog sebe, i stvari će krenuti na bolje.

9 na četvrtom mestu: Nožice žrtvene posude su slomljene. Prinčev obrok je prosut, njegova ličnost ukaljana. Nesreća. Nemate dovoljno kapaciteta da ostvarite ciljeve koji su vam na umu. Niste imali realni uvid u svoj položaj. Vama nedostaje ili energije, ili požrtvovanosti, ili informacije ili pomoći. Nastavljanje sa planovima bi samo odvelo u propast.

6 na petom mestu: Žrtvena posuda ima žute ručke sa zlatnim prstenovima. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Ukoliko je skroman i prijernčiv čovek će, i na visokom položaju, dalje napredovati u razvoju svoje ličnosti. Tako on dolazi do dubokih uvida i mudrosti. Nastavite da radite na proširenju svesti.

9 na vrhu: Žrtvena posuda ima ručke od žada. Velika sreća. Sve je povoljno. Postoji jedna opšta atmosfera jasnoće i uzvišenosti. Sve okolnosti su povoljne. Dostigli ste visoko razvijen stupanj unutrašnjeg razvoja. A to je dobro za sve.

TUAN DŽUAN

Ovaj heksagram predstavlja sliku žrtvene posude (ding). Drvo se sjedinjava s vatrom: tako se kuva hrana. Sveti mudraci su kuvali kako bi prineli žrtve bogu, i spremali su gozbe kako bl hranili svete i vrle.
Kroz nežnost uho bolje čuje a oko bolje vidi. Slaba linija napreduje i uspinje se. Ona dostiže središnje mesto (u gornjem trigramu) i ostale linije jojodgovaraju. Otuda dolazi “najveći uspeh”.

 

SJANG DŽUAN

Vatra iznad drveta: slika kotla. Tako i pravi čovek učvršćuje svoju sudbinu zauzimanjem ispravnog položaja.

1. “Žrtvena posuda je prevrnuta i nožice joj štrče nagore”: to još uvek nije pogrešno. “Tako može da se očisti od ukvarenog mesa”: čime se sledi ono što je plemenito.
2. “Žrtvena posuda je puna hrane”: pazite kuda idete. “Neprijatelji mi zavide,” ali na kraju neće biti nikakve greške.
3. “Ručke žrtvene posude su promenjene.” Opet nije ništa shvatio.
4. Prinčev obrok je prosut”: kako mu se onda može verovati?
5. “Žute ručke sa zlatnim prstenovima” proističu iz središnje linije (gornjeg trigrama), koja podrazumeva čvrstinu i vrednost.
6. “Ručke od žada” na vrhu: čvrsta i propust1jiva linija se harmonično sjedinjavaiu.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 24.07.2015.

Fri Jul 24 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. PETAK 24. JULI će biti dinamičan dan, a obeležiće ga Lunarna promena znaka i 4 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 27° Vage do 10° Škorpiona.   U ranim […]