Ji Djing Heksagram 51 Chen Grom


Ji Djing Heksagram 51 Chen Grom51 CHEN POTICANJE
Vreme iznenadjenja i to iznenadjenja koja vam neće biti nimalo prijatna. Ne dopustite sebi da vas savlada zapanjenost. Umesto toga, pažljivo razmislite osvom životu, sadašnjem i prošlom, ispitujući prirodu akcija koje ste preduzimali i vaše motive za to.

51 Džen Grom
Gore: DŽEN- grom, pokret
Dole: DŽEN- grom, pokret

Grom. Uspeh. Grom dolazi uz urlik koji ledi srce a potom se pretvara u bučnu radost, plašeći ljude na 100 lija naokolo. On, međutim, nije prosuo žrtveno vino.
LI – Kineska mera za dužinu; jedan LI je oko 500 metara.

SNAŽAN POTRES
Nagomilana kinetička energija u kosmosu će iznenada provaliti i ispoljiti se u vidu SNAŽNOG POTRESA. Kao zastrašujući grom koji se prolama narušavajući tišinu pred oluju, on će uliti u srca svih koji ga čuju poštovanje prema nadmoćnim silama prirode. Strah će pokrenuti sva bića u kosmosu. To kretanje će biti obazrivo, a obazrivo kretanje donosi uspeh.
Ovo vreme podseća na rano proleće, kada prirodne sile pokreću i podstiču svekoliki rast. U ljudskim delatnostima heksagram se ispoljava kroz nagli obrt događaja sličan SNAŽNOM POTRESU, jednom nepredviđenom, kataklizmičnom zbivanju, podstaknutom nevidljivim, ali nepopustljivim silama. Ako je vaša prva reakcija strah i poštovanje, sreća će uslediti. Doživljavajući sa ushićenjem sile koje gromovito utiču na vaš život, doći ćete u bliži kontakt sa svojom unutrašnjom prirodom. Imajući bolji uvid u svoje reakcije, lakše ćete odrediti šta je najbolje za razvoj vašeg karaktera.
Jednom kada SNAŽAN POTRES prođe, kao grom pred oluju, vaša napregnuta pažnja i oprez će se provaliti u neopisivu radost. Pošto ste preživeli zastrašujući trenutak, on će vam uliti samopouzdanje da možete da se nosite sa svime što će uslediti. Ako naučite da reagujete u skladu sa vrlinom i zadržite pritom spokoj istaloženost, uspeh je u vašim rukama. Staloženost i unutrašnja snaga su odlike istinskih vođa, ljudi koji mnogo mogu da doprinesu društvu. U vremenima snažnih potresa imate mogućnost da, ponašajući se staloženo i uravnoteženo, dobijete na društvenom ugledu.
Ovo je vreme kada je na ispitu čovekov odnos prema celokupnoj spoljašnjosti. Nastavite sa onim što ste započeli i držite svoj život pod kontrolom. Nesređeni odnosi i nedovršeni poslovi, stvorili bi smetnje u vremenima SNAŽNIH POTRESA. Međutim, ako vas potresi pokrenu da unesete novine u svoj život, u svoje odnose i u Sopstvo, to može samo da bude dobro za vas.

Kada se heksagram javi u statičnom obliku, očekujte vremena neprekidnih SNAŽNIH POTRESA. Jedina predvidiva stvar u vezi onoga što dolazi je nepredvidivost SNAŽNOG POTRESA. Dvostruko dejstvo dva aktivna sastavna trigrama, DŽEN, pokret, uzrokuje nagle potrese koji se ponavljaju. Upitajte sebe da li duboko u srcu prihvatate iznenadne kosmičke udarce. Jedino prihvatanjem postupate ispravno, jer ćete u odnosu na vaše pitanje doživeti mnoštvo potresa, koji će se nastaviti sve dok iz korena ne promenite svoje namere.

LINIJE

9 nadnu: Grom dolazi uz urlik koji ledi srce. Potom se pretvara u bučnu radost. Sreća.  Neočekivani događaj će vas uplašiti. Doživećete ga kao opasnost i proći kroz sva ona stanja koja prate opasne situacije. Kada se iskušenje okonča, biće to za vas veliko olakšanje. Ishod će biti sretan.

6 na drugom mestu: Grom se približava. Nevolja na domaku. On tužno ostavlja svoje dragocenosti i odlazi među devet brda. Ne treba da ih traži, jer će ih posle sedam dana ponovo dobiti.  Jedan kataklizmičan potres naneće vam velike gubitke. Nemojte pružati agresivni otpor pošto time ništa nećete postići. Povucite se iz opasne situacije. Postanite nepristupačni. Vremenom ćete nadoknaditi štetu.

6 na trećem mestu: Grom zastrašuje. Ako navede čoveka na delanje – nema greške.  Jedan spoljašnji udarac sudbine staviće na probu vašu unutrašnju snagu. Trudite se da po svaku cenu održite staloženost. Učinite sve što je neophodno da biste ublažili opasnost.

9 na četvrtom mestu: Posle groma – blato. Potresni događaj će vas skameniti. Razlog tome je vaša zbunjenost, zbrkanost i nepripremljenost. Ne možete napredovati pod takvim okolnostima.

6 na petom mestu: Grom čas odlazi, čas dolazi. Nevolja na domaku. Brižno razmišljanje sprečava gubitak, ali ima poslova koji ne trpe odlaganje. Potresi će se nastaviti i vi ćete biti suočeni sa problemima i teškoćama bez kraja i konca. Možete preživeti ova vremena tako što ćete se aktivno menjati u skladu sa spoljašnjim promenama i tako ostati centrirani iznutra i spolja.

6 na vrhu: Grom donosi nered i ljudi unezvereno gledaju oko sebe. Napredovanje donosi nesreću. Ako grom ne utiče na nas, već na naše susede – nema greške. Ogovaranje braka ne može se izbeći. Svet je uzdrman SNAŽNIM POTRESIMA koji unose nered u čitavo društvo. Ne možete se sami boriti sa takvim vremenima, a oni koji su u njih uključeni su i sami previše pometeni da bi mogli da reaguju prikladno. Povlačenjeje najbolji put, mada može da izazove kritiku onihkoji nemaju razumevanja za to.

TUAN DŽUAN

Grom nagoveštava uspeh. “Grom dolazi uz urlik koji ledi srce.”
Strah donosi sreću. “Potom se pretvara u bučnu radost.” Nakon čega sledi red.
“Grom plaši ljude na sto lija22 unaokolo.” On plaši one koji su udaljeni i užasava one koji su u blizini.
“On nije prosuo žrtveno vino.” On je sposoban da čuva hranu predaka i oltare žrtvenih bogova, i da upravlja izvršenjem obreda.

 

SJANG DŽUAN

Udvostručena grmljavina: slika groma. Tako i pravi čovek, preplašen i uzdrhtao, ispituje svoj život i nastoji da odgaji svoju vrlinu.
1. “Grom dolazi uz urlik koji ledi srce.” Strah donosi sreću. “Potom se pretvara u bučnu radost.” Nakon čega sledi red.
2. “Grom se približava. Nevolja na domaku.” Oslanja se na čvrstu liniju.
3. “Grom zastrašuje”: položaj linije nije prikladan.
4. “Posle groma – blato.” Njegova svetlost još ne sija dovoljno jasno.
S. “Grom čas odlazi, čas dolazi. Nevolja na domaku.” Opasnost se nadvila nad naše delanje, “Poslovi koji ne trpe odlaganje” nalaze se na središnjem mestu (gornjeg trigrama), tako da gubitak neće biti velik.
6. “Grom donosi nered,” jer nije uspeo da krene središnjim putem. Nesreća, ali krivica nije do nas. Strah od suseda čini nas obazrivim.

Izvor: Ji DjingDavid Albahari

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Runa Thorn, Thurisaz

Thu Dec 17 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Divovi predstavljaju slepe sile prirode, ali na nivou naše ličnosti oni predstavljaju iracionalne opsesivne reflekse, samouništavalačke ili intertne ideje koje nas teraju da se uvek ponašamo isto, koje čine svaki dan sličnim onom prethodnom, koje sprečavaju bilo kakav rast ili razvoj. Takođe, […]