Ji Djing Heksagram 54 Kuei Mei, Nevesta, snahaJi Djing heksagram 54 KUEI MEI Nevesta, snaha54 KUEI MEI Nevesta, snaha
Budite taktični i dobro pazite da ne uvredite priajtelje, kolege i one s kojima ste u emotivnoj vezi. Budite oprezni. Zauzmite zadnje sedište. Ne gurajte se ni u poslu, ni u privatnom životu, neka vaše ponasanje bude prihvatljivo onima sa kojima se družite, ne radite ništa što bi vas moglo izložiti neprijatnoj kritici. Nije trenutak ni za kockanje, ni u doslovnom ni u metaforičnm smislu reči.

54 Guei me, Udavača
Gore: DŽEN- grom, pokret
Dole: DUEl- jezero, močvara

Udavača. Napredovanje donosi nesreću. Nijedan cilj nije povoljan.

PODREĐENI, UDAVAĆA
Ravnoteža snaga je sasvim poremećena. Vi, iz nepoznatih razloga, u potpunosti zavisite od situacije, dok bi ona sasvim lepo mogla da se odvija i bez vas. Ako, misleći da ste nezamenljivi, nastupite samopouzdano, doživećete nesreću. Sve što činite je neprikladno i vrlo ste blizu promašaju. Nemate kontrolu ni nad jednim elementom situacije,
izuzimajući svoju sposobnost da shvatite svoj položaj i ponašate se prikladno.
Sada nemate drugog izlaza nego da se ponašate kao PODREĐENI, s poštovanjem, pasivnošću i neprekidnom opreznošću!
Vašu je individualnost potpuno izbrisao kolektiv. Mada vas čuju, niko ne obraća pažnju na vaše reči. Vašu samopouzdanost tumače kao drskost i pretencioznost. Niko nije zainteresovan za vaša gledišta. U najboljem slučaju, okolnosti diktiraju vaše društvene kontakte; u najgorem – vas iskorištavaju. Šta god da je u pitanju, sada ne možete ni na koga uticati a da ne budete pogrešno shvaćeni.
Ako započinjete nov posao, obratite pažnju na greške u početku i ispravite ih brzo i tiho. Ponašajte se kao PODREĐENI. Nemojte pokušavati da istupite kreativno ili odlikujući se u radu, zamenite nadređenog. Svaki pokušaj da se u tom smislu napreduje završiće katastrofalno. Radite samo ono za šta ste zaduženi; radite to dobro i ništa više. U političkim stvarima i pitanjima vlasti, bolje je sada povući se u pozadinu nego pokazati svoju nemoć. Radije upotrebite svoju energiju da održite jasnoću svoje unutrašnje vizije.
U originalnom kineskom tekstu se ovaj heksagram zove Udavača i metaforički opisuje teškoće kroz koje prolazi neprivilegovana konkubina koja je PODREĐENA zvaničnom braku. U ličnim odnosima vas ne uzimaju za ozbiljno. Tretiraju vas samo kao nekoga ko ispunjava određenu ulogu i ništa više. Vaša podređena uloga je neslavan trenutak u vašem emotivnom životu, ali će proći. Nemojte insistirati na tome da raščistite stvar sa svojim partnerom jer će posledice biti pogubne. Za sada ostanite pasivni i držite se trajnih elemenata odnosa, jer samo tako ćete izgurati ovaj period.
Pošto se već nalazite u škripcu, najbolje je da to vreme iskoristite za planiranje budućnosti. Razradite dugoročne planove i njih se pridržavajte. To će vas provesti kroz tesnac bez mnogo grešaka i uliti nov smisao u vaš život.
Snažni gornji trigram, DŽEN, onaj koji budi, pobuđuje energiju trigrama DUEl, otvorenosti, dole. Kada se PODREĐENI dobije bez promene, to znači da je put koji ste izabrali, bez obzira kako ga zamišljate, u stvari krug. završićete tamo gde ste i započeli i nećete uspeti da prevaziđete svoju sadašnju ulogu. Ako to smatrate nesrečnim, onda se vratite na početak. To je mesto gde se situacija začela i jedino mesto gde se može promeniti.

LINIJE

9 na dnu: Udavača postaje suložnica. Hromi čovek ipak može da korača. Napredovanje donosi sreću. U ovoj situaciji vaš status nije visok, ali imate sreću neki nadređeni vas je uzeo pod svoje. Ako ostanete skromno PODREĐENI, osiguraćete sebi bezbedan položaj. Tek tada možete uticati na situaciju.

9 na drugom mestu: Jednooki čovek ipak može da vidi. Istrajnost na pravom putu donosi korist pustinjaku.  Situacija deluje obeshrabrujuće. Na vama je da izvedete prvobitnu zamisao do kraja. Velika predanost i požrtvovanost na kraju će doneti uspeh.

6 na trećem mestu: Udavača je služavka, ali udajom postaje suložnica. Da biste ostvarili svoje želje biće neophodno da dovedete u pitanje svoja načela.

9 na četvrtom mestu: Udavača ostaje neudata i posle predviđenog vremena. Međutim, dolazi dan kada ona stupa u pozni brak. Suočavate se sa situacijom u kojoj se morate suzdržati od akcije da bi sačekali povoljnije vreme. Izgledaće kao da čitav svet prolazi pored vas dok čekate, ali nagrada za istrajnost je na putu.

6 na petom mestu: Car Ji udaje kćer.” Njene haljine su skromnije od haljina njenih deveruša. Kada je mesec skoro pun, pristiže sreća. Zanemarujući svoj visok društveni položaj i status i stavljajući se u službu drugome – ostvarićete sreću. Da biste uspeli u tome morate da prevaziđete sujetu, ponos i svako razmetljivo ponašanje. Biti PODREĐEN drugome, bez obzira na svoj pravi položaj, sada je dobra stvar.

6 na vrhu: Žena nosi korpu u kojoj nema ničega. Čovek kolje ovcu iz koje ne teče krv. Nijedan cilj nije povoljan. Da li obavljate stvari samo formalno? Imaju li vaši “fini maniri” dublji smisao? Ako je vaše ponašanje formalno, ne trudite se. Ništa neće proizaći iz toga.

TUAN DŽUAN

Ovaj heksagram (GUEI MEI: Udavača) predstavlja veliki princip neba i zemlje. Ako se nebo i zemlja ne ujedine, sve stvari moraju  da propadnu. GUEI MEI takođe predstavlja čovekov kraj i čovekov početak. Radost i kretanje: udaje se mlada devojka.
“Napredovanje donosi nesreću.” Jer mesta (linija) nisu ispravna. “Nijedan cilj nije povoljan.” Jer se slabe linije nalaze iznad jakih.

SJANG DŽUAN

Grom iznad jezera: slika udavače. Tako i pravi čovek mora biti svestan početnih grešaka ako želi da ostvari dugotrajan kraj.

l. “Udavača postaje suložnica”: jer tako mora da bude. “Hromi čovek ipak može da korača”: ovo nagoveštava uzajamnu podršku.
2. “Istrajnost na pravom putu donosi korist pustinjaku.” Trajni zakon nije se promenio.
3. “Udavača je služavka”, jer se još uvek ne nalazi na prikladnom položaju.
4. Njena čvrsta želja da ostane neudata i posle predviđenog vremena pokazuje da treba sačekati pre početka delanja.
S. “Car Ji udaje kćer. Njene haljine su skromnije od haljina njenih deveruša.” Središnji položaj ove linije (u gornjem trigramu) ističe plemenito ponašanje.
6. U korpi nema ničega jer 6 na vrhu ne poseduje čvrstinu.

Izvor: Ji DjingDavid Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Ji Djing Heksagram 36 Ming Ji Zalazak Sunca

Sun Dec 27 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email 36 MING I ZALAZAK SUNCA Moguće je da vam u ovom trenutku situacija u kojoj se nalazite izgleda nesretna, a i sami ste prilično nesretni. Ne dopustite sebi da vas obuzme depresija ili da vas ponese struja dogadaja, nego držite visoko glavu usred […]