Ji Djing Heksagram 55 Feng Izobilje


Ji Djing Heksagram 55 Feng Izobilje55 FENG IZOBILJE
Mnoštvo dobrih stvari u životu je odgovarajući simbol za vašu sadasnju situaciju ili situaciju u kojoj ćete biti. Ovo je vreme punoće, izobilja, sreće i uspeha. Medjutim, ovakva situacija ne može večno trajati, ali ne gubite vreme sada brinući se zbog onoga što se može desiti u budućnosti. Uživajte u sreći i uspehu. Budite srećni sada.

55 Feng Izobilje
Gore: DŽEN- grom, pokret
Dole: LI – vatra, lepota

Obilje. Uspeh. Kralj se približava obilju. Ne budite tužni. Budite kao sunce u podne.

ZENIT, IZOBILJE
ZENIT opisuje trenutak najvećeg vrhunca i sjaja, kao kada je Mesec PUN, ili kada je najduži dan u godini, tako je i ovaj Heksagram Vrhunac Ličnog Uspeha. Sada je vrhunac izobilja. Svi potencijali su ostvareni, ciljevi ispunjeni, mogućnosti iscrpljene. Ali, ZENIT je najčešće kratak. I najduži dan u godini traje samo jedan dan. Već sutradan počinje opadanje, ili umanjivanje.
Trenutno vam odnosi sa spoljašnjim svetom donose zadovoljstvo. Kada oseti da se bliži opadanje, uzvišeni čovek, očekujući ciklične promene, ne čini ništa. Umesto da se bori, on se bavi stvarima koje su mu na dohvat ruke. Upravo zahvaljujući tome, njegovo vodeće mesto ne može biti ugroženo. Ne trošite energiju grozničavo pokušavajući da zadržite ZENIT sjaja i veličine. Nemojte čak ni misliti o njemu. Vaša postignuća, vaš osećaj za pravdu, vaše sadašnje držanje, kao i sve ono što ste do sada ostvarili, pomoći će vam da prođete kroz fazu budućeg opadanja bez ozleda.
Uspeh krasi poslovne stvari; potencijali se u potpunosti ostvaruju i svi poduhvati dostižu svoj ZENIT. Ugradite svoje uspehe u temelje budućeg napretka. Proširite opseg svojih delatnosti. Uključite više osoblja u posao, povećajte količinu materijalnih ulaganja i proširite poslovne planove, pa ćete tako produžiti trajanje ZENITA. Njega ćete ionako, bez obzira na buduće padove, pre ili kasnije ponovo dostići, pošto je on nerazdvojiv deo prirodnog ciklusa života.
Vaš društveni ugled doživljava sjajne trenutke i sve vam polazi za rukom. U društvenim delatnostima se sada možete osloniti na subjektivnu procenu stvari. Ponašanje koje nosi lični pečat stvoriće vam “imidž” koji će nastaviti da pleni ljude i onda kad vam stvarna moć opadne. U intimnim odnosima, neka vam na prvom mestu bude spontano izražavanje osećanja. Ako ste sa bližnjima razvili jedno jasno razumevanje o tome šta želite i šta možete da očekujete od odnosa, detalji će se razrešiti sami od sebe. Tako će postojanost uzajamne ljubavi ublažiti neumitne uspone i padove koji se nalaze pred vama.
Vaše namere mogu dobiti sasvim nove smernice baš u trenutku kada osećate najveći mir i spokoj. Razumevanje prirodnih faza unutrašnjeg razvoja, znači razumevanje i sebe i drugih. ZENIT unutarnje svesnosti je istovremeno i vrhunac samospoznaje. Budite hitri jer on neće dugo trajati.
LI, vezanost, u donjem trigramu, podstiče DŽEN, grom, u gornjem, na pucanje. Bez pokretnih linija ZENIT upozorava na preobilje. Vreme je da, u preobilju koje vas okružuje, postanete izbirijivi. Nemojte da vas opsedaju vaše želje. Da biste mogli da nastavite dalje, treba da procenite šta je dobro za vaš razvoj, odbacujući svaku prekomernu vezanost.

LINIJE

9 na dnu: On susreće princa istog ranga. Deset dana provode zajedno. Nema greške. Napredovanje donosi priznanje. Možete očekivati priliv energije i entuzijazma ako se udružite s nekim čiji je cilj sličan vašem. Nije greška nastaviti sa tim odnosom, sve dok ne dovršite svoj projekat.

6 na drugom mestu: Prepreka je toliko velika da se Severnjača može videti u podne. Napredovanje donosi sumnjičavost i nevericu. Poverenje se, međutim, ipak uspostavlja. Sreća. Nemate uticaja na predmet svog pitanja. Nalazite se pred preprekama koje niste sami uzrokovali. Ako okušate nagli proboj, izazvaćete zavist i sumnju. Mogućnost sretnog ishoda javlja se samo kroz postojanu iskrenost i istinoljubivost. Tako će vam se položaj popraviti.

9 na trećem mestu: Kiša je tako gusta da se usred dana na nebu vide zvezde. On lomi desnu ruku – nema greške. Nemerodavnost je u svom ZENITU. Budite strpljivi.

9 na četvrtom mestu: Prepreka je toliko velika da se Severnjača može videti u podne. On susreće princa istog ranga. Sreća. Mada je vaš položaj daleko od idealnog, konačno ćete stupiti u dodir s pravim načelima uz čiju pomoć ćete postići svoj cilj. Entuzijazam udružen sa mudrim odlukama vodi do sreće.

6 na petom mestu: Pojavljuju se ljudi sa izvrsnim sposobnostima. Stiču se blagodeti i slava. Sreća. Budite otvoreni na tuda mišljenja. Potražite savet od najstručnijih osoba koje poznajete. Ovakva skromnost donosi neočekivanu sreću.

6 na vrhu: Obilje u njegovom domu kao zid oko kuće. On viri kroz kapiju, ali nikoga ne vidi tri godine. Nesreća. Postali ste tašti zbog preobilja! Vaša želja da zadržite svoje bogatstvo izolovala vas je od ljudi. Izgubili ste korak s vremenom i dodir sa bližnjima. Tako ste već izgubili svoje najveće blago.

TUAN DŽUAN

Ovaj heksagram (FENG: Obilje) označava veličinu. Sjaj upravlja kretanjem: otuda obilje.

“Kralj se približava obilju.” Tako se potvrđuje veličina.
“Ne budite tužni. Budite kao sunce u podne.” Naša svetlost treba da obasjava ceo svet.
Kada Sunce dostigne zenit, počinje da zalazi. Kada je Mesec pun, počinje da se smanjuje. Plima i oseka, punoća i praznina, rastu i opadaju u skladu s vremenom. A koliko je to tek istinito kada su u pitanju ljudi, i koliko tek kada su u pitanju duhovi i bogovi!

SJANG DŽUAN

Grom i munja dolaze zajedno i stvaraju sliku obilja. Tako i pravi čovek presuđuje u sporovima i određuje kazne.
1. “Deset dana provode zajedno. Nema greške.” Ali ako provede više od deset dana, zadesiće ga nesreća.
2. Da bi se uspostavilo poverenje potrebna je iskrenost.
3. “Kiša je tako gusta”: nikakvi veliki poslovi ne mogu sada da se dovrše. “On lomi desnu ruku”: to označava beskorisnost sve do kraja.
4. “Prepreka je toliko velika,” jer mesto nije prikladno. “Severnjača može da se vidi u podne”: ništa ne može da rasvetli mrak (koji nas okružuje). “On susreće princa istog ranga. Sreća.” Sada treba delati.
5. Sreća 6 na petom mestu proističe iz činjenice da ona donosi blagodeti.
6. “Obilje u njegovom domu” je toliko da mu se čini da lebdi na granici neba. “On viri kroz kapiju, ali nikoga ne vidi tri godine.” Znači da se sam skriva.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Čakre i kristali

Tue Nov 3 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Čakre utiču na funkciju organa, krvotok, aktivnost hormona, ali i na emocije i misli. Transformišu kozmičku životnu energiju (pranu, chi… ) koja neprekidno kruži. Muladhara čakra –  Crni obsidijan, crni oniks, crni turmalin, heliotrop, jaspis leopardova koža, crveni kalcit, crveni koralj, rubin, […]