Ji Djing Heksagram 58 Tui Radost, sreća


Ji Djing heksagram 37 Chia Jen Porodica58 TUI RADOST SREĆA
Moguće je da i ne shavate koliko je u ovom tenutku situacija dobra. Bilo da ste toga svesni ili ne, vaša pozicija je zavidna. Opustite se i budite srećni, ali ne dozvolite da vas sreća uljuljka u samozadovoljstvu koje može rezultirati nepromišljenim ponašanjem. Stalno idite napred. Ne popuštajte u naporima, jer izgleda da sve ide prilično dobro.

58 Duei / Radost
Gore: DUEl- jezero, močvara
Dole: DUEl- jezero, močvara

Radost. Uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu.

 

PODSTICANJE, RADOST
Dolazi vreme kada svoje namere možete ostvariti podsticanjem drugih. Podsticanje je moćan oblik vladanja, jer ono inspiriše ljude na uzvišene poduhvate, sve do stadijuma na kome se prevazilazi čak i strah od smrti. Kada PODSTIČETE druge, u svom srcu morate gajiti nepoljuljanu veru u snagu istine. Tek tada možete pokazati dobrotu i blagost u svojim odnosima i uspostaviti poverenje i saradnju. Pazite, nemojte dozvoliti da se situacija degeneriše u nekontrolisanu radost ili lažni optimizam. Na prvom mestu, uvek nepokolebljivo težite istini.
Društvena zbivanja sada će zaokupiti vašu pažnju. Podsticanjem i dobrotom ćete pridobiti srca prijatelja i tako ih pripremiti za buduća značajna ostvarenja. Sada nikako nije vreme za kritizerstvo i nametanje mišljenja. Nemojte se zavaravati: zaplašivanje može da ostavi snažan, ali ne i trajan utisak na ljude. Na kraju od svega ostaju samo ružne asocijacije. Umesto da se služite takvim sredstvima, potrudite se da PODSTAKNETE ljude da se savesnije zauzmu za svoje ciljeve.
Ako je ikada postojala prava publika za izuzetnog i harizmatičnog vodju, to je upravo sada. U poslovnim i političkim odnosima će prijateljsko ponašanje, dobrota i širokogrudost, pokrenuti u ljudima neverovatnu odanost. Sledbenici će na sebe preuzeti sve teškoće i žrtve koje prate postizanje uzvišenih ciljeva, a istovremeno će osećati izuzetno zadovoljstvo i ponos što učestvuju u radu; tako će situacija doneti korist u svakom smislu. Samo je važno da je vodja čvrst i pravedan i da ima jedan PODSTICAJAN istup.
U ličnim odnosima otvara se mogućnost da komunicirate dublje no ikada. Vaši odnosi biće prožeti razumevanjem i dobrom voljom. Ako se bavite podučavanjem bliskih osoba, jedan PODSTICAJAN način prenošenja znanja daće najveće rezultate.
Ne prepuštajte se, medjutim, radosnoj euforiji. Budite ozbiljni i uvek imajte na umu svoje dublje namere.
Sve u svemu, vreme PODSTICANJA najbolje se provodi u vodjenju zanimljivih razgovora. Plodne komunikacije otvaraju mogućnost da se udje u dubok, filozofski sklad sa ljudima. Samo ako otvoreno izrazite svoja uverenja, možete proceniti njihovu stvarnu vrednost. Zato, testirajte svoje ideale! Istražite osećanja koja izviru iz najdubljih slojeva vašeg bića. Upustite se slobodno u diskusiju sa drugima i naučite nešto iz toga. Potražite nit istine koja se provlači kroz sve stvari. Tako će lagano otpadati sve što je dogmatično i naučeno u vašem mišljenju, a vi ćete postajati sve raznovrsniji i interesantniji sagovornik.
Trigrarn DUEl, radost i otvorenost, ponavlja se u oblasti kosmičkih ideala i u oblasti ljudskih odnosa. U nepromenljivom obliku, ovaj heksagram predskazuje trajni uspeh, koji zavisi od vaših odnosa sa drugima. Imajte to na umu kada razmišljate o predmetu svog pitanja. Vaši ciljevi mogu sazreti tek u atmosferi blagosti i dobrostivosti. Ako krenete da ostvarujete sebične namere doživećete poraz!

LINIJE

9 na dnu: Skladna radost. Sreća. Jedino sigurnost u ispravnost svog povoda vodi u sreću. Sa takvim držanjem se ne morate oslanjati na spoljašnje okolnosti da biste ostvarili sreću.

9 na drugom mestu: Iskrena radost. Sreća. Kajanje nestaje. Ukoliko vam je ponašanje časno i principijelno, nećete pasti u iskušenje da vas zavedu zabave koje ne zavređuju vašu pažnju. Tako ćete se osloboditi kajanja – kajanja koje proističe od bacanja biserja pred publiku.

6 na trećem mestu: Spoljašnja radost. Nesreća. U prekomernom predavanju spoljašnjim zadovoljstvima i razonodama, može se pronaći samo trenutno ispunjenje. Prepuštanje uspavljujučim zabavama sasvim sigurno donosi nesreću. Veliku sreću doživljava onaj ko nalazi ispunjenje u sebi samom.

9 na četvrtom mestu: Onaj ko proračunava radost nije miran. Opsedaju ga razne bolesti, ali na kraju ipak dolazi radost.  Neodlučni ste kada birate između superiornih i inferiornih zadovoljstava. Prepoznajući grešku u sebi, moći ćete da izberete viši i konstruktivniji vid zadovoljstva, i tako ostvarite veliku sreću. Odlučite se!

9 na petom mestu: Verovanje u nepostojane stvari vodi u nevolju. Premišljate da li da sklopite savez sa nekim ili nečim nečasnim. Ovakva veza bila bi opasna, jer bi vas uvukla u pogibeljne okolnosti. Napravite pravi izbor i zaštitićete sebe.

6 na vrhu: Zavodnička radost. Potpuno ste se zaneli spoljašnjim okolnostima. Vaš osećaj zadovoljstva ne izvire iz duha, nego iz zadovoljstava koje pruža spoljašnji svet čula. Stoga ste prepušteni slučaju i drugi uplivišu na vašu sudbinu.

TUAN DŽUAN

Radost znači zadovoljstvo. Jake linije zauzimaju središnje položaje, slabe linije nalaze se spolja. Ostvariti radost kroz istrajnost na pravom putu: tako se dolazi u sklad sa nebom i ljudima. Kada se ljudi radosno vode, oni zaboravljaju svoje terete; kada se radosno bore sa teškoćama, oni zaboravljaju na smrt. Najveća vrlina radosti je to što hrabri ljude!

 

SJANG DŽUAN

Jezero na jezeru: slika radosti. Tako se i pravi čovek udružuje s prijateljima da bi razgovarao i uvežbavao (veštine i vrline).

1. Sreća skladne radosti proističe iz sposobnosti da delamo bez sumnji.
2. Sreća iskrene radosti proističe iz potpunog poverenia u svoju volju.
3. Nesreća spoljašnje radosti proističe iz činjenice da se linija ne nalazi na prikladnom položaju.
4. Radost 9 na četvrtom mestu proističe iz činjenice da ona donosi neočekivanu sreću.
5. “Verovanje u nepostojane stvari.” Međutim, linija je na prikladnom položaju (što će ublažiti nevolju).
6. Takva radost može da zavede samo neprosvetljene.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 12.12.2015.

Sat Dec 12 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SUBOTA 12. DECEMBAR će biti spokojan dan, a obeležiće ga kratka faze praznog hoda, lunarna promena znaka i 2 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 25° Srelca do 8° […]
Astrološki dogadjaji