Ji Djing Heksagram 6 Sung Sukob


Ji Djing Heksagram 6 Sung Sukob

6 SUNG SUKOB
Pazite, ne donosite nikakve iznenadne i neopozive odluke; ne delujte bez razmišljanja. Vreme je za oprez. Zastanite i razmislite o svim faktorima u situaciji za koju se raspitujete. Pre svega, nemojte nepromišljeno da reagujte. Ni u kom slučaju ne upuštajte se u rizične poduhvate i “nemojte verovati u sreću”.

6 Sung Sukob
Gore: ĆIEN – nebo, muškarac
Dole: KAN – voda, ponor

Sukob. Iskrenost se suočava sa preprekama. Obazriv zastoj na pola puta donosi sreću, ali konačan ishod biće nepovoljan. Korisno je posetiti velikog čoveka, ali nije dobro preći veliku vodu.

SUKOB
U srcu ste sigurni da je put koji ste prihvatili Ispravan. Osećate da ste u pravu i zato samouvereno nastavljate dalje. Vi se, u stvari, ponašate u skladu sa svojom sopstvenom prirodom i zahtevima vremena. Međutim, put koji ste odabrali odvešće vas pravo u SUKOB. Smetnje i neprijateljstva preprečiće se pred vama i ne postoji način da ih izbegnete. Bilo da se radi o unutrašnjim smetnjama ili spoljašnjim protivurečnostima, njihov uticaj je jak pošto je i druga strana, sa njenog stanovišta, takođe u pravu.
Ovaj SUKOB će vas nagnati da se zaustavite i ponovo razmotrite svoju prvobitnu premisu.
Bilo bi mudro kada biste, na samom početku neprilika, pažljivo izučili sve moguće komplikacije. Na taj način bi izbegli iscrpljujući SUKOB koji bi mogao sasvim da poništi sve vaše ranije napore. Jer, kako stvari sada stoje, ne možete se uhvatiti u koštac sa svojim problemima – to bi vodilo u nesreću.
Što se tiče vlasti ili politike, u vašem najboljem interesu je da SUKOB iznesete pred neki neutralni autoritet koji može da donese nepristrasnu presudu. Na taj način ćete preduhitriti razdor i nećete biti povredjeni. Ako planirate neki ambiciozni poduhvat, ili imate na umu kakav značajan cilj, savetuje vam se da ga odložite za neko drugo vreme.
U vreme kada je povezanost sa društvom najvažnija, taj kontakt vidno izostaje. Rađaju se nesporazumi usled razlika u osnovnim filozofskim postavkama, a oni se ne mogu prevazići nasilničkim merama. Izbegavajte kontroverzne teme ukoliko nije prisutan neki mudri autoritet kojeg svi poštuju. Važna društvena okupljanja se ne mogu priređivati sa bitnijim uspehom. Ako možete da ih izbegnete, učinite to.
Držite se podalje od otvorenih sukoba u ličnim odnosima. Pametnije je popustiti nego učestvovati u raspravama za koje nema konačnog rešenja. Neka treća osoba ili nezainteresovana strana bi mogla da rasvetli SUKOB koji se sada odvija u sferi emocionalnih interesa. Nadasve, nemojte donositi važnije odluke ili insistirati na svojim gledištima. Iako smatrate da ne zaslužuju kritiku, vaša gledišta ipak predstavljaju samo
jednu stranu medalje. Dakle, uzdržite se od toga, i preispitajte radije svoja prava osećanja.
U pogledu unutrašnjeg razvoja, vaš prirodni razvoj i vaši interesi su sada suočeni sa ozbiljnom opozicijom. Upamtite, ovo je vreme spiritualnog sazrevanja. Nemojte forsirati. Do sreće se sada stiže obazrivim ponašanjem i popustljivošću.
ĆIEN, čvrst i kreativan, koji zauzima gornji trigram kosmičkih uzora, nailazi na KAN, opasnost i teškoću, u konkretnom svetu ljudskih odnosa. SUKOB u statičnom obliku sugeriše da postoji suštinski razdor u vezi s predmetom vašeg pitanja. Možda se sada suočavate da gubitkom velikih životnih iluzija i spoznajom da je ono što ste do sada smatrali univerzalnom istinom, samo jedno subjektivno viđenje. Treba realnije preispitati svoja shvatanja. Nameće se potreba za jednim unutrašnjim prilagođavanjem koje će pružiti lepše izglede za budućnost.

LINIJE

6 na dnu: Ako se poslovi ne dovršavaju na silu, doći će do ogovaranja, ali kraj će biti srećan. Vaš položaj je takav da je potrebno izbegavati svaki SUKOB ili ga odmah prekinuti. Ne pokušavajte da stvari dovedete do kraja i ne učestvujte u raspravama. Možda ćete se osećati pomalo kao žrtva, ali će se na kraju sve dobro završiti.

9 na drugom mestu: Pošto sukob ne može da se razreši, on se užurbano povlači. Prijatelji i rođaci, tri stotine domaćinstva, od toga će imati koristi. Prepreka je nesavladiva. Nemojte dozvoliti da vas ponos ili osećaj časti uvuku u otvoren SUKOB. Povucite se i izbeći ćete’ svoj poraz i poraz svojih bližnjih.

6 na trećem mestu: On se vaspitava na drevnim vrlinama. Pravo usmerenje vodi do početne nevolje, koju prati sreća. Ako bi sada poželeo da napreduje, ne bi uspeo. Prizemite se. Pridržavajte se utvrđenih metoda i tradicionalnih vrlina. Ne prihvatajte istaknut položaj bez obzira koliko bi time dobili na ugledu. Materijalno bogatstvo i status sada vam ništa ne znače. Samo unutrašnja vrlina može sada da ima neki značaja za as.

9 na četvrtom mestu: Pošto sukob ne može da se razreši, najbolje je povući se i prepustiti sudbini. Mirna istrajnost na pravom putu donosi sreću. Možda se nadate da ćete popraviti svoj položaj ulazeći u SUKOB sa nekim ili nečim slabijim. Činjenica je pak, da ovakve strategije ne donose unutrašnje zadovoljstvo. Povratak na dostojanstveno ponašanje, nalaženje oslonca u sopstvenoj riznici unutarnjih vrednosti, kao i spokojno prihvatanje sudbine, doprineće vašem miru i sreti.

9 na petom mestu: Razrešenje sukoba pred pravim sudijom. Sreća. Obrazložite svoj SUKOB pred nekim moćnim i pravednim autoritetom. Ako ste u pravu, situacija će se razrešiti sretno i uspešno.

9 na vrhu: Ako bi mu dodelili oznake najviše časti, bio bi primoran da ih skine tri puta u toku jednog dana. Ako sada uletite u jak sukob s nekim, postoji mogućnost da iz njega izađete kao pobednik. Medutim, morate ubuduće računati sa neprekidnim takmičenjem. Stalno će vaš položaj biti preispitivan. Ovakve pobede su na kraju besmislene.

 


TUAN DŽUAN

U ovom heksagrarnu (SUNG: Sukob) gornji trigram označava snagu, a donji opasnost. Susret snage i opasnosti dovodi do sukoba.
“Iskrenost se suočava sa preprekama. Obazriv zastoj na pola puta donosi sreću.” Jaka linija dolazi i zauzima središnje mesto (u donjem trigramu).
“Konačan ishod biće nepovoljan.” Ne sme se dozvoliti da sukob večno traje.
“Korisno je posetiti velikog čoveka.” On zauzima središnji i ispravan položaj.
“Nije dobro preći veliku vodu,” jer bi to odvelo pravo u ambis.

 


SJANG DŽUAN

Nebo i voda se kreću u suprotnim pravcima i stvaraju sliku sukoba. Tako i pravi čovek pristupa poslovima tek pošto dobro razmisli o prvim koracima.

1. Ne dovršavati na silu znači ne produžavati sukob. Iako “dolazi do ogovaranja”, njegov stav je sasvim jasan.
2. “Pošto sukob ne može da se razreši, on se užurbano povlači.” Boriti se sa jačim i višim od sebe znači navući na sebe nesreću.
3. “On se vaspitava na drevnim vrlinama.” Slušati starije od sebe donosi sreću.
4. “Najbolje je povući se i prepustiti sudbini.” Tako se ništa ne gubi.
5. “Rešenje sukoba pred pravim sudijom. Sreća.” Jer se središnja linija (gornjeg trigrama) nalazi na pravom mestu.
6. Oznake časti stečene kroz sukob ne obezbeđuju poštovanje.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 14.12.2015.

Mon Dec 14 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. PONEDELJAK 14. DECEMBAR će biti dinamičan dan, a obeležiće ga 2 planetarna, 1 lunarni aspekt i lunarna promena znaka. Mesec se kreće od 22° Jarca do 6° Vodolije. Mesec […]
Astrološki dogadjaji