Ji Djing Heksagram 62 Hsiao Kuo Pobeda nejakog


Ji Djing Heksagram 62 Hsiao Kuo Pobeda nejakog62 HSIAO KUO POBEDA NEJAKOG
Trenutak je da se ponašate sa izuzetnom korektnošću, dobro pazeći na sve veće i manje konvencije u društvu u kom živite. Koncentrišite se na male stvari i izbegavajuci sitničavost. Nije pravi trenutak da odlučujete o velikim promenama u vašem načinu života ili da rešavate veće probleme ili da se upuštate u ambicioizne poduhvate.

62 Sjao guo Nadmoć malog
Gore: DŽEN- grom, pokret
Dole: GEN- planina, čvrstina

Nadmoć malog. Uspeh. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu. Vreme je pogodno za male stvari, ali ne i za velike. Ptica u letu pokazuje nam da je bolje ostati nisko nego stremiti previsoko. Velika sreća.

 

SAVESNOST, NADMOĆ MALOG
Sada morate da bude što savesniji u svojim odn
osima sa spoljašnjim svetom. Vaš osećaj za pravovremenost nikada nije bio toliko bitan kao u ovim trenucima. Samokontrola 1i pažnja u vezi detalja su one osobine koje će vam omogućiti da ostvarite svoje zamisli. Ovo nije vreme za uzlet do visina o kojima sanjate. Usredsredite se na svakodnevne stvari i ništa ne previđajte.
Ako imate ambicije u vezi vlasti i politike, predskazuje vam se premeštanje na položaj mnogo Odgovorniji od onog za koji ste doista spremni. Obratite posebnu pažnju na ispravno vođenje poslova. Nemojte dozvoliti da bilo šta prođe neopaženo a što je još važnije – ne bunite se i uzdržavajte se od nepromišljenih reči. Vreme nije povoljno za velike poduhvate. SAVESNOST po pitanju obaveza i odgovornosti doneće vam sreću.
Budite posebno pažljivi u vezi sa novčanim transakcijama. I konzervativni kada su troškovi u pitanju. Ako težite izuzetnim profitima ili razmatrate smele investicije vi niste u skladu sa kosmosom. Ne dozvolite da vas zaslepe izgledi za fantastične dobitke. Unesite malo dostojanstva i SAVESNOSTI u odnose sa komercijalnim svetom.
Upravo je to pravi put uspeha. U odnosima ćete postići najviše ako sledite utvrđena društvena pravila. Svaki bombastičan istup izazvaće otpor. Jednostavna, prostodušna osećanja će vas uskladiti sa okolinom, dok bi vas uobraženo i razmetljivo ponašanje dovelo u opasan položaj. Ljubaznost je ključ koji će otvoriti vrata uspehu. Vaš emocionalni život nije protkan svetlim trenucima. Čak je verovatno da su vas preplavile trivijalne emocionalnaine brige. Ipak, čeka vas nagrada ako porazmislite o ovim delikatnim i ponekad dramatičnim osećanjima. Držite se čvrstih, ranije utvrđenih uloga, i izbegavajte preterane izlive osećanja, ali sve vreme budite svesni svojih istinskih osećanja.
Vaš unutrašnji razvoj sada zahteva odredenu meru skromnosti. Svaki, previše ponosni nastup, može vas udaljiti od značajnih uvida. Snage koje sada deluju nisu naklonjene ambicioznim individualnim nastojanjima. Situacija se može porediti sa mitološkim Ikarovim letom. Njegov pokušaj da uzleti do sunčanih visina doživeo je krah i on je, nemilosrdno kažnjen, istopijenih krila, pao na zemlju. Doživećete sreću ako zadržite skroman stav, izvršavajući životne zadatke SAVESNO i dostojanstveno.
U statičnom obliku heksagram SAVESNOST iziskuje neprekidan osećaj dužnosti i jednostavnosti u ophođenju. DZEN, probuđena snaga, u gornjem trigramu kosmičkih ideala, usredsređena je na GEN, meditativno mirovanje u donjem trigramu ljudskih odnosa. Situacija zahteva prisebnost duha i suzdržanost.

LINIJE

6 na dnu: Ptica u letu susreće nesreću. Ako razmatrate neke neuobičajene korake, zaboravite to. Vaš položaj nije prikladan i ovo vreme vam ne ide na ruku. Sudbina vas usmerava ka tradicionalnim vrednostima, dok bi sve drugo vodilo u opasnost.

6 na drugom mestu: On prolazi pored praoca i susreće pramajku. Ne dospeva do princa, već do ministra. Nema greške.  Obezbedite sebi siguran položaj uz pomoć značajnih veza. Medutim, držite se čvrsto tradicionalnih metoda.

9 na trećem mestu: Ako ne preduzme mere predostrožnosti, neko može da ga napadne s leđa. Nesreća. Jedno upozorenje: pošto ste na pravom putu i stvari su se do sada odvijale glatko, dospećete u iskušenje da počnete da previdate detalje. Opasnosti vrebaju. One se mogu izbeći uz pomoć SAVESNOSTI. Preduzmite odmah mere predostrožnosti.

9 na četvrtom mestu: Nerna greške. Umesto da mimoiđe, on prilazi. Napredovanje donosi opasnost od koje se treba čuvati. Ne treba uvek biti nepokolebljivo istrajan. Oprez: ne žurite da ostvarite ciljeve i ne forsirajte stvari. Spolja budite skromni a istrajni iznutra.

6 na petom mestu: Gusti oblaci približavaju se sa zapada, ali kiša još ne pada. Prinčeva strela pogađa onoga ko je u pećini. Imate snage da ostvarite ono što želite, ali vam položaj nije baš najbolji. Biće vam potrebna pomoć drugih. Pridite ponizno osobama od autoriteta i postići ćete cilj.

6 na vrhu: Umesto da priđe, on mimoilazi. Ptica odleće od njega. Nesreća. Prete nepogode i povrede. Vi gajite prevelike ambicije. U agresivnom pokušaju da postignete neki nerealni cilj izazvaćete nesreću.

TUAN DŽUAN

U ovom heksagramu (SJAO GUO: Nadmoć malog) malo je nadmoćno i ostvaruje uspeh. “Istrajnost na pravom putu donosi nagradu,”
jer je u skladu sa vremenom.
Slabe linije zauzimaju središnje položaje; otuda sreća u malim stvarima.
Jaka četvrta linija nije na ispravnom mestu i ne zauzima središnji položaj; stoga vreme nije pogodno za velike stvari.
Ovaj heksagram predstavlja pticu u letu. Ona nam pokazuje “da je bolje ostati nisko nego smerati previsoko. Velika seća.” Uspon vodi u teškoće; silazak je lak i ispravan.

 

SJANG DŽUAN

Grom iznad planine: slika nadmoći malog. Tako i pravi čovek ponekad dela s previše poniznosti, preterano tuguje kada oplakuje, i preterano je škrt kada troši.
1. “Ptica u letu susreće nesreću.” Ništa se tu ne može učiniti.
2. On ne dospeva do princa,” jer nije mogao da prođe ministra.
3. “Neko može da mu priđe s leđa i da ga ubije.” Kakva bi to nesreća bila!
4. “Umesto da mimoiđe, on prilazi,” jer linija nije na prikladnom položaju. “Napredovanje donosi opasnost od koje se treba čuvati”: ne smemo dugo da ostanemo na istom putu.
5. “Gusti oblaci, ali kiša ne pada”: mesto linije je previše visoko.
6. “Umesto da priđe, on mimoilazi.” Nadmeno se ponaša.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 26.09.2015.

Sat Sep 26 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. SUBOTA 26. SEPTEMBAR će biti dinamičan dan a obeležiće ga 1 planetarni, 3 lunarna aspekta, početak faze lunarnog praznog hoda. Mesec se kreće od 03° do 16° Riba. MARS […]
Astrološki dogadjaji