Ji Djing Heksagram 8 Pi Jedinstvo


Ji Djing heksagram 8 Pi Jedinstvo8 PI SAVEZ
Morate biti spremni da dajete kao što uzimate – nećete dobiti pomoć od drugih ako im ne pomognete u njihovim problemima. Ovaj heksagram može da ukazuje i na mogućnost da se proročanstvo ponovo konsultuje. Odgovarajući tekst će vam reći da li imate prave kvalitete da biste se uspešno suočili sa aktuelnom situacijom.


8 Bi Jedinstvo

Gore: KAN – voda, ponor
Dole: KUN – zemlja, žena

Jedinstvo. Sreća. U novom čitanju knjiga nagoveštava velike i trajne vrednosti. Nema greške. Okupljaju se oni čija su srca nespokojna. Oni koji zakasne – propašće.

JEDINSTVO, UZAJAMNA PODRŠKA
Čovek je i stvaralac i proizvod civilizacije. On učestvuje sa drugim članovima u zajedničkim iskustvima karakterističnim za zajednicu. Na taj način se formira veza jezika, poretka i tradicije, kao osnove za progres i evoluciju. Njegov odnos prema neposrednoj okolini je mnogostruk i mnogolik. Čovek može da bude buntovan ili konzervativan, apatičan ili visoko svestan, da bude hvaljen ili bačen u tamnicu. Kakve god da su okolnosti, on ne prestaje da biva član jednog društvenog poretka.
U ovom trenutku ste zahvaćeni društvenom svešću. Kakva god bila tema vašeg pitanja, prvo se morate zamisliti nad tim. Od najveće je važnosti da spoznate potrebu za pravovremenim uspostavljanjem JEDINSTVA. Individualna čovekova duša živi na osećanju povezanosti sa svim drugim svesnim bićima – ovakvo gledište bi vam moglo osmisliti život. Bili biste u stanju da sagledate sebe kao deo celine, što bi istovremeno ojačalo vašu individualnost i poništilo je. Nemojte se plašiti, neće se umanjiti vaša samosvest, samo će biti jače osvetljena na pozadini nečeg mnogo dubljeg.
Kineski tekst navodi da se na određenom nivou JEDINSTVO uspostavlja čim se za to ukaže prilika. Radi se o iskustvima važnim za lični razvoj. Ako nastavite da ignorišete takve prilike, zajednica će vas sve više gurati u stranu i vaš uticaj će prestati: ne samo da ćete malo toga imati da kažete, nego će vas malo ko i slušati. Bez obzira da li ovo tumačite u svetlu učestvovanja na sledećim izborima, učlanjivanja u neku društvenu organizaciju, UZimanjem udela u pomaganju nekog kulturnog zbivanja, ili jednostavno, preuzimanja jednog Odgovornijeg stava prema svojoj neposrednoj okolini, sada je pravo vreme da počnete. U ličnim odnosima, težite JEDINSTVU kako u samom odnosu, tako i u širem društvenom kontekstu. Postoji pravo vreme za osamu i pravo vreme za društveno JEDINSTVO i produktivnost.
Ovaj heksagram ima još jedan, podjednako važan aspekat: možda će vam se uskoro ukazati prilika da nastupite kao vođa ili pokretač JEDINSTVA, sa ciljem okupljanja članova društva, uticaja na njih, i ostvarivanja napretka. Nemojte smetnuti s uma da ovakav položaj zahteva veliku odgovornost, čestitost i odlučnost. Ako niste dorasli toj ulozi a nameravate da je ostvarite, samo ćete stvoriti haos i pometnju.
Ji Đing smatra tu ulogu toliko važnom da poziva onog koji ima takav poriv, da konsultuje proročište još jednom, i utvrdi kakva mu je čvrstina karaktera, valjanost motiva i usklađenost s kosmosom.
Prijemčivi trigram KUN teži da uspostavi jaku vezu sa trigramom KAN, dubinom. JEDINSTVO u statičnom obliku sugeriše da ćete bez jakih društvenih veza svakako ostati izolovani, nalik na usamljeno ostrvo, okruženi morem svojih sopstvenih iluzija. Pokušajte, makar za trenutak, da obuhvatite i tuđa mišljenja i utiske. Pređite veliku vodu i istražite nove svetove ideja!

LINIJE

6 na dnu: Iskreno jedinstvo – nema greške. Poverenje kao prepuna činija. Neočekivana sreća.  Iskreno i neizveštačeno držanje je najbolja osnova za uspostavljanje odnosa. Sa ovakvim držanjem možete biti sigurni da ćete privući druge. Linija ukazuje na neočekivanu sreću.

6 na drugom mestu: Jedinstvo počinje iz sredine kruga. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. Verujte u svoje najdublje pobude, budite pošteni prema sebi i udovoljite zahtevima svojih ubeđenja. Ostali će vas slediti. Ako budete jurili za pohvalama i odobravanjima drugih, izgubićete dostojanstvo.

6 na trećem mestu: Jedinstvo sa pogrešnim ljudima. U ovo vreme ljudi i okolina za koju je vezano vaše pitanje vam ne odgovaraju. Izbegavajte preterano intiman odnos sa grupom održavajući pritom spoljašnju društvenost. Privrženost takvim ljudima mogla bi kasnije potamniti vaš ugled.

6 na četvrtom mestu: Jedinstvo sa ljudima izvan kruga. Istrajnost na pravom putu donosi sreću. U bliskom ste kontaktu sa centrom svoje zajednice. Ovo može da se odnosi na vodu ili vladara. Podršku otvoreno izrazite, ali nemojte zaboraviti ko ste i izgubiti se u neumerenom izražavanju vernosti.

9 na petom mestu: Pokazivanje jedinstva. Kada je kralj u lovu, goniči stupaju sa tri strane, ali pIen mu umiče spreda. Narod ne treba sputavati. Sreća. Možete verovati sudbini da će vas sada zbližiti sa onima koji vas mogu unaprediti. U pitanju je jedna prirodna privlačnost. Atmosfera je liberalna i mnogo se toga može postići. Ovo vreme zaista obećava sreću.

6 na vrhu: Jedinstvo kada nikoga nema na čelu – propast. Trenutak povoljan za uspostavljanje JEDINSTVA je prošao. Od samog početka je nešto nedostajalo i svaki pokušaj uspostavljanja jedinstva doživljavao je neuspeh. Ponovo proučite situaciju da biste utvrdili težinu svoje greške.

TUAN DŽUAN

Jedinstvo. Sreća.” BI(jedinstvo) označava uzajamnu pomoć, i u njemu vidimo voljnu poslušnost potčinjenih.
“U novom čitanju knjiga nagoveštava velike i trajne vrednosti. Nema greške.” Jer se jaka linija nalazi na središnjem položaju (u gornjem trigramu).
“Okupljaju se oni čija srca su nemirna,” zbog sklada između onih koji su gore i onih koji su dole. “Oni koji su spori – propašće.” Njihov put je iscrpljen.

SJANG DŽUAN

Voda pokriva zemlju: slika jedinstva. Tako su i drevni kraljevi delili posede i održavali prijateljske odnose sa feudalnom vlastelom.

1. 6 na dnu pokazuje neočekivanu sreću izvana.
2. Kada “jedinstvo počinje iz sredine kruga,” ne može se pogrešiti.
3. “Druženje sa pogrešnim ljudima.” I ko onda može da umakne patnji?
4. Jedinstvo sa takvim i uticajnim ljudima potrebno je da bi se sledio vladar nad njim.
5. Sreća proističe iz “Pokazivanja jedinstva” jer se središnja linija (gornjeg trigrama) nalazi na pravom mestu. Kralj zanemaruje plen koji se odupire i prihvata one koji se skoro poslušno predaju, to je značenje reči “plen mu umiče spreda”. “Narod ne treba sputavati”: on ih je naveo da slede pravi put.
6. “Jedinstvo kada nikoga nema na čelu.” Nema mogućnosti za dobar ishod.

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 15.12.2015.

Tue Dec 15 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. UTORAK 15. DECEMBAR će biti spokojan dan, a obeležiće ga 3 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 6° do 18° Vodolije. Prepodnevne časove (6:22 do 8:22) obeležiće blago povoljan […]
Astrološki dogadjaji