Ji Djing Heksagram 9 Hsiao Ch’u Maleno i lepo


Ji Djing heksagram 9 HSIAO CH’U Maleno i lepo

9 HSIAO CH’U MALENO I LEPO
Nije povoljno vreme za postizanje većih uspeha. Ne preduzimajte više nego što trenutno možete da okončate. Borite se za male pobede, manje trijumfe, budite ljubazni, ubedljivi i odgovorite na želje i potrebe drugih.

 

9 Sjao ču / Moć malog
Gore: SUN – vetar, drvo
Dole: ĆIEN – nebo, muškarac

Moć malog. Uspeh. Gusti oblaci približavaju se sa zapada, ali kiša još ne pada.

 

OBUZDAVANJE, UKROTITELJSKA MOĆ MALOG
Izgleda kao da se sve vaše snažne pobude, dobre namere i ozbiljni planovi nalaze pod kontrolom nekog nepoznatog spoljašnjeg elementa. Sa određenim nezadovoljstvom vi vidite sve elemente neophodne za ostvarenje svojih osujećenih ciljeva; a opet se ništa ne uklapa kako treba. Šta god da pokušate, OBUZDAVANJE vas sprečava da preduzmete značajne korake. Drevni Kinezi su ovaj heksagram opisivali kao “Gusti oblaci ne donose kišu”, kao priliku koja se posebno teško ostvaruje. Ipak, obećava se blag uspeh kroz male, blage ispravke. Grandiozne zamisli ne dolaze u obzir.
Sada možete vršiti samo kratkotrajne i vrlo blage uticaje na druge. Dosadašnje stanje se ne može izmeniti i u to ne treba ulagati snagu. Najbolje je u vreme OBUZDAVANJA biti u blizini situacije na koju želite da utičete. Iskoristite moć prijateljskog
ubeđivanja da održite uticaj koji posedujete i da sprečite da se situacija odvija mimo vas. Potisnite svaki impuls prema agresivnim merama. Kao što ste i sami već otkrili, ovo je vreme nije povoljno za nove poslovne poduhvate. Mada su izgledi dobri, najbolje je sačekati na predznake sigurnog uspeha. U međuvremenu, usredsredite se na pojedinosti odvijanja tekućih poslova. Popravite izgled svog dela ili mu dajte nov oblik, ali se uzdržite od uvođenja velikih promena.
Na taj način ćete zadržati svoj položaj tokom čitavog perioda OBUZDAVANJA Biće potrebna velika veština da se ostvari uspešan ishod u ličnim odnosima. Nemate nikakvu kontrolu nad okolnostima, a raspravama i ultimatumima se ne može
ništa postići. Vaš izbor je ili da se pomirite sa atmosferom OBUZDAVANJA i sačekate da se stvari okončaju na jedan prijateljski način, ili da sasvim napustite odnos.
Međutim, umesto da strepite nad sukobom, bilo bi bolje da poradite na poboljšanju svog imidža. Primenite moć obuzdavanja na svoja mišljenja i pretpostavke, a tu sačuvanu energiju uložite u utisak koji proizvodite na druge. Pokušajte da dokučite koji vid vaše ličnosti ostavlja najveći utisak na vašu okolinu, i stalno ga prikazujte. To je vaš glavni adut u vremenima u kojima je značajniji uticaj malo verovatan. Bez obzira na sve, ima izgleda za konačni uspeh ako uspete da obuzdate sebe dok se prilike ne usklade sa vašim planom.
ĆIEN, snaga, zauzdana je u donjem trigramu ljudskih delatnosti i može da deluje samo kroz male i blage uticaje, kao što se vidi kroz SUN koji deluje iz viših oblasti. Heksagram OBUZDAVANJE u nepromenljivom obliku pokazuje da je predmet vašeg pitanja blokiran malim ali permanentnim uticajima. Ništa se spolja ne može učiniti. Spas, ukoliko postoji, leži u radu na Sopstvu. Oplemenite svoje pobude i želje.

 

LINIJE

9 na dnu: Povratak na put. Zar je to pogrešno? Sreća. Probijajući se napred, naišli ste na prepreke. Najbolje je vratiti se na položaj sa koga možete da birate napredovanje ili povlačenje. Tako ćete dokučiti pravu prirodu situacije i postupiti prikladno.

9 na drugom mestu: Prinudan povratak donosi sreću. Mada biste želeli da preduzmete akciju, mudro je da ponovno razmotrite situaciju podučeni primerom svojih prethodnika. Savetuje se povlačenje, koje će doneti sreću.

9 na trećem mestu: Kočije su spale sa točkova. Muž i žena stoje i izbegavaju da se pogledaju. Otpor je neznatan i napredak se čini mogućim. Ipak, situacija nije pod vašom kontrolom. Ukoliko tvrdoglavo i samouvereno gurate napred, na kraju će vas savladati beskonačne neprilike. Bilo bi to krajnje nedostojanstveno.

6 na četvrtom mestu: Zahvaljujući iskrenosti izbegavaju se krvava i užasna dela. Strahovanja su iščezla. Nema greške. Ako ste pošteni i iskreni i utičete na druge pravilnim savetima, izbeći ćete užasne opasnosti koje vrebaju na vas. Strah i bojazan ustupiče mesto istini. Greška neće biti učinjena.

9 na petom mestu: Iskrenost povezuje kao vrpca. Sused pomaže susedu. Kroz jedan saradnički i poverljiv odnos sa nekim, uvečaćete svoje resurse i vi i ta osoba. To je način da postignete Cilj.

9 na vrhu: Kiša pada, vreme je za počinak. Vrlina i dalje napreduje. Istrajnost žene donosi nevolju. Ako je pravi čovek uporan u vreme punog meseca, izaziva propast.  Dobili ste bitku. Sada je vreme za odmor a ne za započinjanje opšteg rata. Budite na oprezu, jer teškoće se gomilaju. Ako preduzmete nove korake, doživećete nesreću.

 

TUAN DŽUAN
U ovom heksagramu (SJAO ČU: Moć malog) slaba linija zauzima vladajuće mesto, a ostale linije joj odgovaraju. Otuda potiče naziv SJAO ČU. Snaga i nežnost: jaka linija na središnjem položaju pokazuje da će se naša volja ostvariti. Otuda “uspeh”.
“Gusti oblaci, ali kiša još ne pada”: kretanje se nastavlja. “Približavaju se sa zapada”: uticaj još uvek nije dovoljno izražen.

 

SJANG DŽUAN
Vetar koji duva preko neba: slika moći malog. Tako i pravi čovek nastoji da oplemeni spoljašnju manifestaciju svoje vrline.

1. “Povratak na put.” Sasvim sigurno: sreća.
2. Prinudan povratak proističe iz toga što se linija nalazi na središnjem položaju (u donjem trigramu). osim toga, tako se čovek neće izgubiti.
3. Kada “muž i žena izbegavaju da se pogledaju,” nered vlada u kući.
4. “Zahvaljujući iskrenosti izbegavaju se krvava i užasna dela. Strahovanja su iščezla.” Stav onih iznad nas isti je kao naš.
5. “Iskrenost povezuje kao vrpca” znači da se čovek neće sam bogatiti.
6. “Kiša pada, vreme je za počinak.” Naša zaliha vrlina neprekidno raste. “Ako je pravi čovek uporan u vreme punog meseca, izaziva propast,” jer će se zaplesti u prepreke.

Izvor: Ji DjingDavid Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 19.11.2015.

Thu Nov 19 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. ČETVRTAK 19. NOVEMBAR će biti spokojan dan dan, a obeležiće ga kratka faza praznog hoda, lunarna promena znaka i 2 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 22° Vodolija do […]
Astrološki dogadjaji