Ji Djing Heksagram 4 Meng Neiskustvo


Ji Djing 4 Meng Neiskustvo

4. MENG MLADALAČKA LUDOST
Kompetentni ste da upravljate gotovo svakim aspektom svog života, osim ovoga. Već ste stekli dovoljno životnog iskustva prolazeći kroz sudbinske uspone i padove; naučili mnogo toga od previranja svoje unutrašnje prirode; uspešno se hvatali u koštac sa mnogim novim situacijama; samo vam ova ne ide od ruke. Vaša pometnja, teškoće i komplikacije u vezi s predstojećim događajem nisu prouzrokovani neznanjem, zlobom ili lenjošću, nego najpre proističu iz vašeg savršenog NEISKUSTVA A opet, period NEISKUSTVA može da donese uzvišen uspeh jer ste prinuđeni da rastete, stičete nove uvide, i napredujete u školskom smislu.

4. Meng/ Nezrelost
Gore: GEN – planina, čvrstina
Dole: KAN – voda, ponor

Nezrelost. Sreća. Ne tražim ja neobrazovanu mladež, ali ako oni mene potraže, pročitaću im i objasniti predskazanja. Ukoliko budu nametljivi i počnu da zapitkuju, neću im više ništa reći. Istrajnost na pravom putu donosi nagradu.

NEISKUSTVO, NEZRELOST
Prvo budite načisto da ne znate šta treba da činite, i akcije započinjite u skladu s tim. Ako nećete da priznate da postoji nešto što morate da naučite, ne možete ni dobiti lekciju. A vremena su takva da postoji, u svakom slučaju, mnogo toga što morate da naučite. Potražite iskusnog učitelja i zatražite od njega savet i znanje. Molba za pomoć je važna iz dva razloga. Prvo, treba da pokažete da ste marljiv i poslušan učenik,
i tako privučete prave informacije; drugo, sam proces traženja instrukcije razviće u vama predispoziciju za postojanost i istrajnost. Zivot je proces neprekidnog kretanja, promene i rasta. Ne postoji način da se on zaustavi osim da se izvede do kraja.
Neminovan rast, bez pravog uzgoja i poduke, može da se izopači i krene stanputicom. Zato, ako tražite poduku, budite spremni da je i pronađete, zatražite, a potom i pravilno primenite. Obratite se učitelju koji je vidno mudriji u stvarima koje vas zbunjuju i zatražite savet otvoreno i ponizno. Ako ne možete u potpunosti da razumete savet koji ste dobili, ili to nije ono što ste očekivali da čujete, pripišite to svom generalnom NEISKUSTVU. Da poznajete odgovor, ne biste ni pitali. Radi se o psihološkoj slepoj mrlji u vašem Ja. Iskustvo vašeg učitelja vam je za sada jedini izvor znanja.
Ako budete pritiskali svog učitelja da vam objasni svoj celokupni proces mišljenja, odbićete ga onda kada vam pomoć bude najviše potrebna.
Ukoliko savetujete druge, heksagram će vam, kao i osobi koja je zatražila pomoć, pokazati kakav stav treba zauzeti. Ako je vaš učenik neozbiljan, hoće da raspravlja, ili nije poslušan, ne trošite energiju uzalud. Imate vi važnijih problema u ovom uzavrelom svetu.

KAN, trigram duboke misterije, upinje se da ostvari sebepritisnut strahovitom težinom mirovanja gornjeg trigrama, GEN. U statičnom obliku NEISKUSTVO sugeriše da, pre nego što se progres nastavi, potrebno je da se iznese na videlo neka duboka misterija, ili neki pogrešno protumačenideo vaše prirode. Pravilan pitačev stav i njegova mentalna prijemčivost obećavaju uspeh. U stvari, kada se misterija razreši, možete
u sledećem poduhvatu doživeti ono što se zove “početnička sreća”. Ne dozvolite medutim, da vam ona udari u glavu.

LINIJE

6 na dnu: Kažnjavanje je korisno ukoliko uklanja neznanje i okove duha. Ali, preterano kažnjavanje donosi kajanje. Ovde nedostaje disciplina. Odnos prema poslu koji treba obaviti, nije dovoljno ozbiljan, pa zato ni atmosfera ne pogoduje pravilnom napredovanju. Ipak, nemojte smetnuti s uma da previše ograničavanja vodi u nestvaralački ćorsokak. Pridržavajte se uputstava samo utoliko da sprečite da stvari krenu pogrešnim tokom.

9 nadrugom mestu: Ljubaznost prema nezrelima donosi sreću. Ženidba donosi sreću. Sinovi su sposobni da preuzmu vođenje domaćinstva. Osoba u ovom položaju je razvila u sebi jedno istinsko prihvatanje svega što je ljudsko – u svoj svojoj ludosti i lepoti. Takva osoba može da vodi druge mudro, saosećajno i nadahnuto, i dostigne slavu koju uživaju veliki i mudri istorijski lideri.

6 na trećem mestu: Ne uzimaj ženu koja, kada vidi imućnog čoveka, ne može da se obuzda. Ništa ne uspeva. U opasnosti ste da, nesmotreno se približivši onome što tako žarko želite, izgubite sebe. Bez snage karaktera i jake individualnosti ne možete postići ništa značajno u životu.

6 na četvrtom mestu: Tvrdoglavost i nezrelost vode u kajanje. Fantazije i opsesije će vas uništiti. Vaš stav prema onome šta se stvarno u životu dešava nije realan, i zato ne možete ni da budete podučeni. Bićete spaseni tek pošto iskusite u potpunosti poniženje koje će uslediti.

6 na petom mestu: Mladalačko neiskustvo donosi sreću. Kada zatražite pomoć sa stavom bezazlenog prihvatanja, bićete sigurno nagrađeni. Sreća.

9 na vrhu: Kada se mladalačka nezrelost kažnjava, ne sme se grešiti. Dobit leži u sprečavanju grešaka. Neiskusna osoba, kada greši, treba ponekad da primi kaznu da ne bi skrenula sa pravog puta. Kazna ni u kom slučaju nije sama sebi cilj, već je korisna u smislu sprečavanja daljih prekršaja i održavanja pozitivnog stava.


TUAN DŽUAN
Ovaj heksagram (MENG: Nezrelost) pokazuje opasnost u podnožju planine. Ostati tamo gde opasnost preti, to je nezrelost. Nezrelost ipak može da donese sreću – ako se dela u pravom trenutku.
“Ne tražim ja neobrazovanu mladež; oni mene traže.” Dva položaja uzajamno odgovaraju. “Pročitaću im i objasniti predskazanja,” jer se jaka linija nalazi na središnjem položaju (u donjem trigramu). “Ukoliko budu nametljivi i počnu da zapitkuju, neću im više ništa reći.” Nametljivost je nezrelost. Naša je sveta dužnost da negujemo ono što je ispravno kod nedozrele mladeži.


SJANG DŽUAN
Izvor u podnožju planine: slika nezrelosti. Tako i pravi čovek nastoji da odlučnim ponašanjem odgaji svoju vrlinu.

1. “Kažnjavanje je korisno,” ali mora da bude u skladu sa zakonom.
2. “Sinovi su sposobni da preuzmu vođenje domaćinstva,” jer su jaka i slaba linija usklađene.
3. Takvu ženu ne treba uzimati jer njeno ponašanje nije u skladu sa redom.
4. Oni nanose štetu zato što nas zavode sa pravog puta.
5. Sreća proističe iz mladalačkog neiskustva zato što se ono podudara sa onim što je odano i nežno.
6. “Dobit leži u sprečavanju grešaka,” jer se tako usklađuju oni koji su gore (stari) i oni koji su dole (mladi).

Izvor: Ji Djing, David Albahari


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Ji Djing Heksagram 6 Sung Sukob

Mon Dec 14 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email 6 SUNG SUKOB Pazite, ne donosite nikakve iznenadne i neopozive odluke; ne delujte bez razmišljanja. Vreme je za oprez. Zastanite i razmislite o svim faktorima u situaciji za koju se raspitujete. Pre svega, nemojte nepromišljeno da reagujte. Ni u kom slučaju ne upuštajte […]