Jupiter u znacima *Igra bogova


Jupiter__Reworked__by_EssJay89Svojim simbolom podsjeća na brojeve 2 i 4, u sebi sadrži emociju Mjeseca (i osobitost Urana, ali-upitno ima li veze sa Uranom, ali zbog svoje visprenosti i originalnosti mogao bi imati, ali pustimo sad to) i ozbiljnost i disciplinu Saturna zbir tih brojeva daje broj 6 kojim vlada Venera, znači da on u sebi skriva posebnost, ekscentričnost, veću snagu no što se može i pretpostaviti, jer površno ga zovu dobrotvorom, a koliko je to istina probat ćemo ispitati u sljedećim rečima. Sklon je ekspanziji zbog brzine kretanja, zbog velike mase i mnoštva plinova, ali to nas ne zanima,zanima nas kako on utječe na nas, koja mu je skrivena simbolika, emocija je prva, ona stoji iznad križa materije, iznad broja četiri koji označava materijalno, stabilnost u materijalnom, on je vladar jeseni, jer podsjeća na srp kao i Saturnov simbol, bliski su si ti planeti, vrlo kompatibilni, iako nemaju to značenje u astrologiji, naime Jupiter je benefik, dobrotvor, a Saturn je malefik, zlotvor, no ne bi to tako išlo, svaki planet ima svoju dobru i lošu stranu, pa je tako Jupiter funkcionalan u stvaranju posjeda, materijalnog bogatstva, dakako, ne ide duh bez tijela, shodno tomu on stvara i duhovna bogatstva kroz doticaj s prirodom…, naime, u svojoj simbolici on vlada proljećem, ljetom, jeseni i zimom, zbog simbola broja četiri koji sabire na kup četiri godišnja doba, u svemu tomu simbolika je spoznaje, prepoznaje on, Jupiter rađanje, životnost, umiranje, zamiranje i novo buđenje, on vlada s više situacija i stvari nego što to običan astrolog ili astrolog početnik misli, ne gledaju se simboli, a trebali bi se gledati jer govore o svemu. Dakle On liči na srp, žanje ono što je posijao, koristi i vrednuje vrijeme zadano Saturnom, ne protivi mu se, jer su izgleda od jednoga simbola stvorena dva, ali ipak Jupiter ima značaj u stvaranju, jer je ekspanzivan, a Saturnov je značaj disciplina (usporavanje), naime Jupiter će za sobom ostaviti u brzini kretanja više korova i kukolja, nebitnih situacija, dok će Saturn paziti, neće rasipati, Jupiter rasipa u brzini, Saturn je u svojoj sporosti pažljiv i dođe im na isto, samo poslije djelovanja Saturna nema toliko čišćenja, laži i opsjena, za što baš optužuju Saturn, no opsjena i laž opstaju kod Jupitera koji sve to fino skriva iza svojega osmijeha i humora kojima zavodi okružje. 

Svakako je bogat idejama i pruža mnoštvo mogućnosti, napredak je njegovo osnova i to omogućava rođenom, ako nije u trenutku rođenja osobe retrogradan, jer onda ukazuje na karmičke zadatke, a to su trpljenje u siromaštvu ili pak mnogo rada za malo zarade, ili je pak lista rashoda uvijek vća od liste prihoda, to je jednostavno ukazivanje da osoba mora početi štedjeti, jer s tom retro pozicijom Jupitera natus troši više nego što zarađuje i tako stalno, umjesto da se dosjeti jadu i već zarana započne sa štednjom, Saturn to samo gleda, figurativno rečeno i poslije uspostavlja red, život u gotovo bijedi do spoznaje da nešto treba učiniti. Kompliciran je koji puta jupiter, jer zavodi emocijama, zavrti glavu osjećajnošću, a osobito ako je retrogradan, tada nemilo tjera rođenog na ljubav i zaljubljivanje gdje gubi glavu i opet od rada i štednje ništa, pojavljuje se pasivnost, potom lijenost i sve odlazi u propast, ali tu je opet Saturn koji situaciju čini ozbiljnom, koji naprosto sili na promjene. Jupiter je doma u Strijelcu i Ribama iako bi Strijelcu više odgovarao Neptun zbog toga što u Strijelcu boravi snaga, zapretena i sakrivena koju ne iskazuje, otkrio bi ga trozubac koji simbolizira Neptuna, no dobro vlada Jupiter Strijelcem, suvladar je Riba koje iskazuju njegovu nježniju stranu, strijelac iskazuje njegovu grublju napredniju stranu, Ribe se drže emocija i tu energiju koriste. U Blizancima i Djevici je u izgonu, dakle u pozicijama gdje ne funkcionira već je drzak i neposlušan, iskazuje svoje niže principe, neposluh, drskost, sitna podmetanja i opsjenu. Ushićen je Jupiter u znacima Bika i Raka gdje daje sve do sebe, od praktičnosti, izvrsnosti u poljoprivredi do duhovnosti i zdravih emocija. Najlošije se izražava, tj. u padu je u znacima Škorpiona i Jarca, no njegova slabost ovisi u kojoj je dekadi, dakle u prvoj dekadi Škorpiona ili Jarca je nesvrhovit, sklon lopovluku, negativnostima svih vrsta, a u drugoj i trećoj se već snalazi i pokušava naći ravnotežu. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Prognoza za DAN Broj 1

Sun Mar 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Kada se broj 1 pojavi u numerološkom kodu dana…Broj 1 je predvodnik na početku novog puta ili ciklusa, pršti od ambicije i energije.Broj jedan čini prvi korak u realizaciji novih planova. Svako pojavljivanje tog broja u numerološkom kodu dana predstavlja ponovno rodjenje u […]