Kakav će biti djak?


kakav ce biti djakPitate se kako da motivišete vašeg školarca da više uči, redovno radi domaće zadatke i konačno stekne radne navike. Predlažemo da pročitate karakteristike njegovog horoskopskog znaka.

OVAN 21. 3 – 20. 4.
Da li je potrebno da vas podsećamo da vašeg malog Ovna ne drži mesto, a da će u školi morati da sedi 45 minuta. Ako do sada niste praktikovali ni jednu od postojećih vežbi za koncentraciju, kao što su logičko-matematički zadaci za predškolsku decu, nije kasno da počnete s njima prvog dana škole. Drugo rešenje za ovaj problem je sport. Ipak, sa sportom budite oprezni jer bi mogao biti mač sa dve oštrice. Dok vi mislite da troši energiju, dete je zapravo stvara. Pošto ste se do sada uverili da vaše dete neće uraditi ono za šta mu kažete da mora, jasno vam je kako treba da se postavite! Ne govorite mu da se u školu mora ići niti da se mora učiti. Probudite njegov takmičarski duh tako što ćete mu objasniti da nije pobednik onaj ko prvi uradi zadatak, nego onaj ko ga uradi tačno.
Motivišite svog prvaka – Objasnite mu da će na kraju školske godine svaki takmičar iz razreda dobiti diplomu i da će se tačno znati ko je prvi, a ko poslednji.
Motivišite svog osnovca – Podsetite svoju energičnu devojčicu da s drugaricama napravi plesnu grupu, a dečaka podstaknite da napravi svoj fudbalski tim.
Motivišite svog srednjoškolca – Da uči istoriju jer će mu to biti najteži predmet u ovoj školskoj godini. Predočite mu da smisao istorije nije u pamćenju datuma iz prošlosti, nego u jasnijem sagledavanju budućnosti.

BIK 21. 4 – 20. 5.
Bikovi se teško pokreću, ali se još teže zaustavljaju, što znači da je potrebno pronaći snažan motiv zbog kog će učenik Bik, bez obzira na uzrast, početi da uči. Kada jednom počne, on neće prestajati. Iako neke psihološke škole tvrde da ne treba podmićivati dete, u slučaju vašeg Bika materijalno potkupljivanje bilo bi savršen pokretač. Zato vam predlažemo da poslušate onaj psihološki pravac koji tvrdi da je vaspitavanje po principu kazne i nagrade efikasno i preporučljivo. Dakle, promenite tačku posmatranja i nemojte svoje dete potkupljivati, već ga motivišite određenom novčanom sumom koju ćete mu isplatiti na kraju godine. Dogovorite se da će se početna cifra smanjivati sa svakim neuspehom, a povećavati sa svakom peticom. Upustite se u ovu igru i videćete da će vaš Bik dati sve od sebe.
Motivišite svog prvaka – Da obori sopstveni rekord u pisanju domaćeg zadatka. Obavezno koristite štopericu i ne pribegavajte lažiranju podataka jer će vas mudri Bik razotkriti.
Motivišite svog osnovca – Da počne da stvara umetnička dela. Ako kaže da želi instrument ili uljane boje, kupite mu ih.
Motivišite svog srednjoškolca – Da danas uradi ono što mora kako bi sutra mogao da radi ono što želi. Ako to uspete, nećete imati nikakvih problema.

BLIZANCI 21. 5 – 20. 6.
Svaki put kada se Blizanac vrati sa časova, pitajte ga šta se tog dana dešavalo u školi. Da li ćete mu zaista poverovati na reč kada odgovori “ništa”. Možda će neko pomisliti da vaše dete laže, ali to nije istina. Njega samo mrzi da detaljno prepričava događaj, a ako baš budete insistirali, ponudiće vam kraću verziju. Iako blizanačka opravdanja sadrže reč “slučajno”, vi ipak ništa nemojte prepuštati slučaju, već redovno posećujte razrednog starešinu. S vremena na vreme prelistajte sveske vašeg deteta. Time ćete možda narušiti njegovu privatnost, ali ćete zato sigurno sprečiti svoju sutrašnju glavobolju. Ako vam se ovaj predlog ne dopada, onda se potrudite da svoje dete manje slušate a više posmatrate.
Motivišite svog prvaka – Bez obzira na to što novi školski sistem podrazumeva da se kod kuće ne uči, bilo bi jako dobro da sa svojim prvakom svaki dan ponovite ono što su radili u školi.
Motivišite svog osnovca – Nemojte mu dozvoliti da odraste pre vremena i ubedite ga da zrelost podrazumeva mnogo odgovornosti.
Motivišite svog srednjoškolca – Možda će vam ovo zvučati apsurdno, ali najefikasnije ćete motivisati mladog Blizanca ako mu ne budete gledali kroz prste.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Kako podnosite stres?

Wed Apr 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email OVAN Vaša slaba tačka je vešto prikrivena, pa delujete kao da je nemate, ali užasava vas i sama pomisao da biste mogli ostati usamljeni, izolovani ili bolesni, bez ikog da vas pogleda ili uteši u teškim trenutcima koje život nosi. Iako ste […]