Kakav je vaš šef?


Kakav je vaš šefMožda pripadate onima koji svakog jutra još dok piju kafu, osećaju potrebu da se vrate u krevet i zažmure, ne zato što im se spava već jednostavno da bi zaboravili na posao i onog zlotvora od šefa. Možda nije sve tako crno, možda samo ne umete da se postavite kako treba jer ne poznajete svog šefa i kolege sa kojima radite. Evo kako astrolozi gledaju na svaki zodijački znak u ulozi rukovodioca.

 

ŠEF OVAN
Ovan šef je motor pokretač. Imaju običaj da rukovodite kao da su u vojničkom kampu. Direktni su, ne trpe budalaštine i sami ih ne čine. Ovnovi vam kažu što se od vas očekuje i očekuju da to izvršite brzo. Detalje u poslu morate otkrivati sami. Brzo se naljute, ali brzo i zaboravljaju ljutnju, stoga i vi naučite da zaboravite svaku grubost.
Verovatno će vaš prvi utisak o njemu biti da je samouveren, odvažan i pomalo razmetljiv galamdžija. Ako ste lenji, nezainteresovani za posao, bez kreativnih ideja, bolje pronađite drugu firmu, jer će vam ovaj šef zagorčavati život. On neće podnositi da posao otaljavate traljavo i sporo. S druge strane, ako ga uverite da ste potpuno odani, puni novih predloga, ako ste spremni da često radite prekovremeno, neće biti velikodušnijeg šefa od njega. On prezire službenike koji su slatkorečivi i dele komplimente bez mere, iako u dubini duše želi da bude voljen i poštovan. Ni slučajno nemojte da ga varate, jer će umeti da vas kritikuje ne štedeći osećanja, ali će vam ponovo pružiti šansu ako priznate da ste pogrešili. Ništa ga ne može tako unesrećiti ako oseti da njegovi službenici ne veruju u njegove sposobnosti i mogućnosti. Ako je firma na ivici propasti, može se desiti divno čudo ako se nađe u rukama šefa u znaku Ovna, jer on obožava izazove i često ih pobeđuje. Može vas nervirati time što će uletati u vašu kanselariju treskajući vratima, tražeći da radite subotom, kritikovati vas pred svima za greške i u nastupu gneva vikati da se sve ori, ali ipak nećete moći da ne primetite da je izuzetno energičan, sposoban, odvažan i velikodušan. Neće vas gnjaviti ako slučajno zakasnite ili uzmete slobodan dan – ukoliko posao zbog toga ne trpi, naravno. Tu i tamo mu dajte iskren kompliment, budite srpljivi i ne uzimajte za ozbiljno ono što je rekao u srdžbi. Uvek će vam pružiti šansu da pokažete i sebi i drugima koliko ste sposobni i koliko vredite.

ŠEF BIK 
Strpljenje je Bikov moto – žurba vam neće doneti dodatne bodove kod njega. Čak i kad vam treba više vremena, Bikovi cene  korektno i tačno odrađen posao.
Ali, budite spremni čekati do petka odgovor na pitanje koje ste postavili u ponedjeljak. Bikovi imaju oštro oko i za zadnje redove, mrgode se na preduge lične telefonske razgovore i preterano dangubljenje. Ipak, uvek možete računati na njegovo toplo srce i pravi savet kod praktičnih problema.
PRVI ČIN Upravo ste se zaposlili i pokušavate da provalite kakva je osoba vaš šef. Ne možete da se otmete utisku da je u pitanju ljubazna, simpatična dobričina. Prosto jedva odolevate iskušenju da ga ne lupite po ramenu i namignete.
DRUGI ČIN: Dani prolaze, dešava vam se da zakasnite na posao – on ne reaguje, produžili ste pauzu za ručak – on se i dalje smeška, izmešali ste brojke u godišnjem obračunu – on ima razumevanja! Ne možete da poverujete da se i vam sudbina nasmešila i poslala vam anđela. 
TREĆI ČIN: Odlazite na posao kad hoćete, galamite po hodnicima, veseli ste i razdragani, a vaš dobri, stari šef ni da zucne. Pitate se da li da uopšte dolazite na posao tokom meseca, kada je jednostavnije da svratite samo po platu.
ČETVRTI ČIN: Čujete da vas vaš dobri šef zove u kancelariju. Još sa vrata vičete ‘Dobar dan!’, on ne reaguje. Udobno se uvaljujete u fotelju i ne skidate osmeh sa lica. On je okrenut licem prema prozoru, okreće se, teško diše i urliče mašući velikim belim papirom: ‘Odlazite! Otpušteni ste!’
Vas iznose napolje i polivaju vas vodom da dođete sebi!

ŠEF BLIZANCI
Ovaj šef je pravi primer multitasking-a, razgovara telefonom dok proverava e-mail i kratkim tonom delegira zadatke. Oni koji ne mogu držati korak sa umom Blizanaca koji funkcioniše na više nivoa lako će ostati u prašini koju diže za petama. Blizanci se dive inteligenciji i radoznalosti, vole da “bockaju” i razmjenjuju ideje. Obično su vedri i raspoloženi, ali u sekundi mogu postati natmureni i zajedljivi. Ne uzimajte to lično, za tili čas će se opet razvedriti.
Ne podležite prvom utisku, jer ono što vidite danas, ne važi za sutra. Može vam se činiti da je u pitanju sposoban, živahan čovek koji je u stanju da elektronskom brzinom snima sve što se dešava, počev od toga da li se promenio raspored na vašem stolu, do vremena koliko dugo pijete kafu. Sutradan već će biti ćutljiv i neraspoložen sa hiljadu planova i poslova u glavi. Ne pokušavajte da pogodite njegovo raspoloženje, jer ni sam ne zna na koju će nogu ustati.
Nije mu lako da sedi na jednom mestu duže vreme – jer on mora da bude stalno u pokretu, pa kada ga ugledate kako ustaje i počinje da šeta kao zver u kavezu, skratite priču i pređite što pre na stvar. Takođe, primetićete da je u stanju da obavlja ogroman broj poslova u kratko vreme, a zaprepastićete se kada shvatite da to obavlja u isto vreme. On je stvoren za dinamične polsove u kojima barata sa puno informacija, putuje, brzo odlučuje. Sigurno će prva stvar koju bude poželeo da uradi kada postane rukovodilac da izmeni dotadašnji način rada. Tradicija na njega neće ostaviti nikakava utisak. Tipičan šef Blizanac je onaj što stalno pravi nov razmeštaj u svojoj kanselariji i do ludila dovodi svoju sekretaricu time što joj stalno diktira nov radni rspored. Ipak, ima jedna stvar sa kojom sigurno možete da računate – nikada vam neće biti dosadno. Njegovo mišljenje je fleksibilno i ako počnete da se raspravljate sa njim, pre nego što shvatite kako, već ćete, izaći iz kanselarije razuvereni sa nekim blesavim osmehom na licu. On ima odličan smisao za humor, tako da pre možete da ga pridobijete nekim dobrim vicem nego jadikovanjem. Uživajte sa svojim šefom dok možete, jer čim oseti da je postigao zadovoljavajući poslovni uspeh, počinje da se dosađuje i ne žuri novim izazovima.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Kakav je Vaš Temperament?

Wed Apr 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Mesec, Sunce, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton, svi zajedno u koktelu, koji je jedan i neponovljiv za svaku osobu pri rođenju. Svaka planeta u tom sklopu daje nešto svoje, ali u kojim količinama i kako, zavisi od položaja […]

You May Like