Kakav je Vaš Temperament?


Mesec, Sunce, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton, svi zajedno u koktelu, koji je jedan i neponovljiv za svaku osobu pri rođenju. Svaka planeta u tom sklopu daje nešto svoje, ali u kojim količinama i kako, zavisi od položaja i aspekata. Zato se kaže da nijedan koktel nije isti. Sve one zajedno daju nam sklonosti, navike, strasti, ambicije, mogućnosti, ostvarenja i životne energije.

Tako Mesec daje moć intuicije, nežnu i romantičnu naklonost prema partneru. Sunce vas vodi prema pravom cilju i ne da da skrenete. Merkur nudi inteligenciju, retoriku, snalažljivost i lukavost. Venera daje šarm, lepotu i ljubav prema umetnosti. Mars poseduje erotsku moć, energiju, borbenost, prevlast i pobedu u svemu. Jupiter stvara ugled i položaj u društvu, bogatstvo i donosi sreću. Saturn stalno misli na vreme koje prolazi, žrtvuje se zbog ambicija, izmiču mu trenutna zadovoljstva. Uran je spreman na novine, voli ludost i zabranjene stvarčice, nudi iznenađenja, gleda u svet kroz svoju prizmu. Neptun daje iluziju, prevaru u svakom domenu, pruža lažne ljubavi i nerealne poslove, ali i intuiciju i inspiraciju. Pluton nas vodi kroz psihoanalitiku, nudi orgije, zaluđuje se prošlošću, vodi nas kroz tamu i ka svemu dalekom i čudnom.
Pođite kroz svet planeta, legendi vezanih za njihova imena, prepustite se mašti i uživajte, jer svako od vas ima svoju planetu zaštitnicu, koja svoje čudesne moći najviše daje baš vama. U sledećem tekstu i tabeli pronađite svoj znak, planetu vladara i pročitajte ono što ta pleneta daruje vašem temperamentu.

ZNAK PLANETA
OVAN   MARS
BIK   VENERA
BLIZANCI   MERKUR
RAK   MESEC
LAV   SUNCE
DEVICA   MERKUR
VAGA   VENERA
ŠKORPIJA   MARS, PLUTON
STRELAC   JUPITER
JARAC   SATURN
VODOLIJA   SATURN, URAN
RIBE   JUPITER, NEPTUN

 

TEMPERAMENT SUNCA
Sunce, kraljevski vladalac Lava daje pre svega život, snagu i energiju života. Sublimacija je mnogih bogova koji su postojali na početku sveta. Zaštitnik je svega što je muževno, dok je Mesec zaštitnik svega što je žensko. Grci su smatrali da je Sunce Jupiterovo oko koje sa božanske visine gleda događanja na Zemlji. Čak je i Apolon često identifikovan kao sunčani bog i kao znak svega što je muško i puno energije. Sunce je životna snaga, energija, erotski stimulans. Sunce sve posmatra, sve vidi, dopire do najskrivenijih uglova, sakuplja sve spletke sa Olimpa, zna sve o grešnoj ljubavi Marsa i Venere, i saopštava ih Venerinom suprugu Vulkanu. Ali ne zaboravite, Sunce se ‘kreće’ brzo i to mu ne dozvoljava dublja osećanja i uplitanje u sve što vidi.
Ljudima rođenim u znaku Lava vlada Sunce, daruje moć i energiju, želju za susretima ali površnim, žudnju osvajanja i nove izazove. Ponaša se kao kralj i želi da se sve vrti oko njega. Sunce je sve ono što bismo želeli da budemo, naš lik u ogledalu po kome padaju sunčevi zraci, naša ljubav, njeno trajanje, eros, njegova jačina, strast koja traži nova iskustva bez razmišljanja o prošlosti, okrenut ka novim osvajanjima koja će obasjati svojim sjajem.
Iz vas kao da zrači Sunce. Vi ste blistava osoba, privlačna, očaravajuća, ljubazna, ali uvek sa nekom pristojnom distancom. Nadmoćni ste, ali i darežljivi, velikodušni, telesno i fizički snažni, hrabri, jake volje, nezavisni. Prezirete slabost. Odani ste, ponosni i brzo reagujete. Takve vrline i vrednosti omogućavaju vam postizanje uspeha na svakom području. Ali, ako su sunčevi aspekti neskladni, ako mu je položaj loš, te vrednosti mogu postati mane. Tada ste zatvoreni u sebe, egocentrični, sebični, oholi, bahati, preterano samouvereni, isuviše nadmoćni. A odatle je samo korak do potcenjivanja drugih, do samovolje, drskosti i taštine. Ipak, najčešći je slučaj da su vrline i mane izmešane, a jedne i druge pretežu već prema životnim okolnostima.

TEMPERAMENT MESECA
Mesec je simbol ranjivog ega, mašte, kuće, porodice, povremenih bekstava i povrataka koje svako od nas ima, večnog menjanja. Lunarni Eros daje nešto intimno i duboko. Rođeni u znaku Raka, čiji je vladalac Mesec, stalno su u potrazi za prošlošću, za izgubljenim, nikada se u potpunosti ne oslobađaju dubokih vezasa detinjstvom i uticaja jake majke koja daje jaki ton njihovom životu.
Mesec tiho prolazi kroz svoje mesečeve mene, utiče na menjanje čoveka i prirode. Ali u prošlosti nije bio tako čudan. Ishtan, mesečeva boginja poznata još u Vavilonu, bila je strasna, senzibilna, žestoka, izrazite lepote i sa iskušenjima svih vrsta. Legenda kaže da se ona zaljubila u svoga sina Tamuza, boga vegetacije. Rodila se strast, jaka, ali kratka. Trajala je samo jedno leto. Kada je došla jesen, Ishtan se pokajala i zgadila na sve što je učinila. Sa istom strašću kojom se bacila u naručje sina ljubavnika, boginja je osudila sina na smrt. Ali, shvativši grešku, plakala je stalno, išla čak do pakla. Za vreme njenog odsustva Zemlja je bila neplodna i ljudi su se molili da se on vrati. Kada se vratila, zemlja je ponovo postala plodna. Primećujete i sami večito menjanje, kako ponašanja boginje Ishtan, tako i Meseca i njegovih mena.     
Ove osobe poseduju sposobnost maštanja i nadahnutosti umetnosšću. Na tim putovanjima kroz maštu mogu se dogoditi predivne stvari, ali ove osobe to ne umeju da realizuju. Kao da su uspavane, isuviše lenje i neaktivne. Ove osobe iscrpljuju svoju snagu u maštanju. Njihovi nemiri i detinjasti hirevi i nezrelost kao da traže podršku i nečiju zaštitu. Dom, majka i porodica za njih su uvek toplo i sigurno utočište. Mesečeva osoba je halapljiva na jelo, piće i uspomene. Romantična je i sumorna ponekad.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Kako da razumete znake?

Wed Apr 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email   Kao i svaki drugi istinski zadovoljavajući sistem, astrologija razvrstava i tumači svoje najosnovnije činjenice na mnogo načina. Za početak, svaki znak je definisan svojim polaritetom (obrascem pozitivnog ili negativnog delovanja), modalitetom (načinom izražavanja), elementom (koji opisuje osnovni temperament) i jednostavnom frazom […]

You May Like