Kako da razumete znake?


 

Kao i svaki drugi istinski zadovoljavaju─çi sistem, astrologija razvrstava i tuma─Źi svoje najosnovnije ─Źinjenice na mnogo na─Źina. Za po─Źetak, svaki znak je definisan svojim polaritetom (obrascem pozitivnog ili negativnog delovanja), modalitetom (na─Źinom izra┼żavanja), elementom (koji opisuje osnovni temperament) i jednostavnom frazom od par re─Źi koja izra┼żava su┼ítinu njegovog pristupa ┼żivotu.

Polaritet: podela Zodijaka sa dva
Polaritet znaka mo┼żete razumeti tako ┼íto ─çete Zodijak podeliti sa dva. Po─Źev od Ovna, ┼íest pozitivnih ili mu┼íkih znakova smenjuje se sa ┼íest negativnih ili ┼żenskih znakova. Na┼żalost, ovo je seksisti─Źka terminologija, koja je tradicionalna, ┼íto samo po sebi nije opravdanje. Zbog toga mnogi astrolozi koriste izraze jin i jang i prave slede─çu podelu:
~  Jang (pozitivni) znaci su otvoreniji, objektivniji i samopouzdaniji.
~ ┬áJin (negativni) znaci su zatvoreniji, subjektivniji i prijem─Źiviji.┬á

Modalitet: deljenje Zodijaka sa tri
Slede─ça tri modaliteta opisuju razli─Źite oblike izra┼żavanja:
~ ┬áKardinalni znaci su preduzimljivi. Oni iniciraju promene; oni ─Źine da se stvari de┼íavaju. Kardinalni znaci su Ovan, Rak, Vaga i Jarac
~ ┬áFiksni znaci konsoliduju, ─Źuvaju i u─Źvr┼í─çuju promenu. Oni su istrajni, usredsredjeni i odlu─Źni. Fiksni znaci su Bik, Lav, ┼ákorpija i Vodolija
~ ┬áPromenljivi znaci su fleksibilni i nestalni. Oni se adaptiraju i prila┬şgodjavaju. Promenljivi znaci su Blizanci, Devica, Strelac i Ribe.
Unutar ciklusa Zodijaka ova tri modaliteta pojavljuju se na smenu. Energija kardinalnih inicira promenu; fiksni energiju koriste da se uko┬şpaju u mestu i odr┼że status kvo; energija promenljivih slu┼żi prilagodja┬şvanju okolnostima koje se menjaju.

Elementi: deljenje Zodijaka sa ─Źetiri
Najpoznatiji na─Źin podele znakova Zodijaka jeste putem opisivanja tem┬şperamenta znakova i to tako ┼íto se svakom od njih dodeljuje po jedan od ─Źetiri drevna elementa. Ta ─Źetiri elementa su vatra, zemlja, vazduh i voda.
~ ┬áVatra donosi vitalnost, uzbudjenje i ┼żestinu. Vatreni znaci su Ovan, Lav i Strelac
~  Zemlja daje stabilnost, zdrav razum i sposobnost da se poslovi obave do kraja. Zemljani znaci su Bik, Devica i Jarac
~ ┬áVazduh unosi ┼żivost u intelekt i intenzivira dru┼żeljubivost. Vazdu┼íni znaci su Blizanci, Vaga i Vodolija
~ ┬áVoda poja─Źava emocije i intuiciju. Vodeni znaci su Rak, ┼ákorpija i Ribe

Kao i tri modaliteta, ─Źetiri elementa pojavljuju se na smenu.

Ponovno spajanje Zodijaka
Kada zapamtite redosled znakova, mo─çi ─çete da im dodelite odgovaraju─çi polaritet, modalitet i element, jer se te podele uvek pojavljuju na smenu. (To se lepo vidi iz tabele 1-2.) Pomenute podele prenose i mnogo infor┬şmacija. Ako je sve ┼íto znate o znaku njegov polaritet, modalitet i element, onda znate dosta.
Uzmite, na primer, Raka. Rak je negativan, kardinalni, vodeni znak. Zato Rakovi te┼że da budu introvertni i prijem─Źivi (negativni), sa velikom dozom inicijative (kardinalni) i jakom emocionalnom dato┼í─çu ÔÇô kao Helen Keler, Meril Strip i Bil Kozbi.
Ili, recimo, Lav, znak koji je odmah pored Raka, ali sasvim druga─Źijeg karaktera (kao ┼íto je uvek slu─Źaj sa susednim znacima). Lav je pozitivan, fiksni, vatreni znak. Zato je on po prirodi ekstrovertan (pozitivan), odlu┬ş─Źan (fiksni) i pun sjaja (vatreni) ÔÇô kao glumica Lusil Bol i peva─Źi Mik D┼żeger i Madona.
Ili pogledajte Devicu, koja je negativan, promenljiv, zemljani znak. Device su introvertne (negativne) osobe koje poku┼íavaju da budu produktivne (zemlja) i uvek smi┼íljaju na─Źine da neke stvari pobolj┼íaju ili izmene (promenljive). Nije ni ─Źudo da su poznate po svom perfekcionizmu ÔÇô kao Agata Kristi, Hari Konik Jr. i Lili Tomlin.
U svakom od slu─Źajeva, polaritet, modalitet i element znaka pru┼żaju osnovne podatke o tome kakav je taj znak.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Merkur kvadrat Pluton *tranzit

Sun Apr 21 , 2013
Preterana revnost, fanatizam, precenjujete sopstvene snage, nervoza.Dan ─çe obilovati verbalnim duelima koji ─çe testirati va┼íe strpljenje. Glasine koje kru┼że nisu istinite – ne primoravajte sagovornika da situaciju sagleda iz va┼íeg ugla ili uo─Źi ispravnost va┼íih postupaka. Budite tolerantni.┬áPluton predstavlja jaku turbulentnu snagu.┬áKomunikacija ─çe poprimiti intenzivan kvalitet pod ovim tranzitom, a […]
Merkur kvadrat Pluton tranzit

You May Like