Kako odabrati astrologa


horoskop 2017, Kako odabrati astrologa, astrolog, horoskop, prognoze, ljubavni horoskopZa skoro svakoga ko se interesuje za astrologiju, numerologiju i srodna znanja, pre ili kasnije dodje trenutak u kom razmatra angažovanje astrologa za analizu astroloških uticaja. Može to biti čista znatiželja i radoznalost, ili ste se možda pronašli na životnoj prekretnici i želite jasne smernice i priliku da zavirite u budućnost i saznate šta vas čeka. U svakom slučaju sigurno je prvi korak u ovoj potrazi pitanje “Kako da odaberem dobrog astrologa”.

Za skoro svakoga ko se interesuje za astrologiju, numerologiju i srodna znanja, pre ili kasnije dodje trenutak u kom razmatra angažovanje astrologa za analizu astroloških uticaja. Može to biti čista znatiželja i radoznalost, ili ste se možda pronašli na životnoj prekretnici i želite jasne smernice i priliku da zavirite u budućnost i saznate šta vas čeka. U svakom slučaju sigurno je prvi korak u ovoj potrazi pitanje “Kako da odaberem dobrog astrologa”.

Pred vama je ozbiljan zadatak, jer ćete se susretati sa astrolozima različitog znanja, iskustava i kvalifikacija – od onih koji su tek par godina u astrologijim i samouki, možda su pročitali 2-3 knjige (ili mnooogo više), do astrologa koji su u astrološku edukaciju dugoročno ulagali ozbiljna sredstva i imaju astrološku praksu od više desetina godina, više specijalnosti, širok dijapazon poslovnih iskustava i podužu listu redovnih klijenata. Samo pojedini su i sjajni praktičari, dobri slušaoci i komunikatori, dok će se za neke pokazati da su potpuno pogrešan izbor.

Odredjeni broj astrologa ima svoju web stranicu, blog ili facebook stranicu na kojoj možete pronaći biografiju, koja bi trebalo da sadrži makar osnovne informacije o njihovom astrološkom putu – profesionalnim obukama i stečenim veštinama koje poseduju… Tekstovi koje možete pronaći na njihovim stranicama će vam približiti njihov pristup astrologiji, i ukazati na polje interesovanja i ličnog rada – oblasti u kojima su se specijalizovali. Pažljivo pregledajte sadržaj web stranice (fb stranice, bloga) kako biste procenili da li je to osoba koja poseduje znanja koja su vam neophodna u tom trenutku.

Ipak i u digitalnom dobu možda najsigurniji način da dodjete do dobrog astrologa jeste preporuka prijatelja. Ukoliko poznajete nekoga ko je već imao iskustvo konsultovanja sa astrologom možete se raspitati o tome u kojoj meri je zadovoljan uslugom koju je dobio, i što je najvažnije o samoj vrsti usluge. Preporuke objavljene na samoj web stranici su najčešće strogo moderirane od strane urednika strane (često čak tendentiozno napisane u smislu preporuke) stoga je pitanje koliko su zaista stvarne, iskrene, istinite.

U većim gradovima postoje astrološka okupljanja, iskoristite priliku da porazgovarate sa astrologom lično, upoznate ga i kroz razgovor utvrdite da li je to osoba koja poseduje odgovarajuća znanja i iskustvo.

Poslednji na ovoj listi je direktorijum astrologa u kom se nalaze imena onih profesionalnih astrologa koji plaćaju reklamiranje na listi profesionalnih i preoporučenih, ili škole astrologije koje nude automatski upis u direktorijum po okončanju edukacije.
O radu ovih astrologa i njihovim rezultatima nećete pronaći mnogo izvan direktorijuma, ali će par tekstova koji su objavljeni na takvim stranicama Astroloških Udruženja moći da ukažu na njihovo profesionalno interesovanje.

SHARE Don’t Copy!!!AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE SVI ODGOVORI su na samo klik od Vas… 063/222-539

Kada ste napravili uži izbor astrologa vreme je da stupite sa njima u kontakt i postavite par dodatnih pitanja
Odredjeni procenat astrologa radi na osnovu realnog znanja i uz iskrenu želju da pomogne klijentima da realizuje svoje ciljeve, ipak nadamo se da ćete prepoznati manju grupu koja za cilj ima samo materijalni profit. Mnogo više je praktičara koji se nalaze negde izmedju ove dve grupe – to su oni koji žele da vam pomognu ali nisu posvetili dovoljno vremena proučavanju i stvarnom praktikovanju ove veštine, ili ono što je najvažnije imaju veoma oskudno realno iskustvo u radu sa klijentima. Stoga nedostaje feedback o dogadjajima koji su usledili i dalji fokus na usavršavanje tehnika koje će osposobiti praktičara da poboljša kvalitet rada.
Slušati savet praktičara koji je načitan i nema praktičnu potvrdu svojih veština je jednako intenzivnom obitavanju u biblioteci. Ukoliko želite to možete kupiti 10-ak astroloških knjiga i načitati se i sami.

A ako o astrologiji nemate znanja, kako ćete napraviti ovu selekciju?
Profesionalne astrološke škole poseduju sertifikovane programe i postavljaju osnovne standarde za astrološki rad. Pored toga što su profesionalni astrolozi, neki od njih su i predavači, autori knjiga, mesečnih horoskopa u štampanim izdanjima ili autori i urednici web stranica. Medjutim nerealno je da je astrolog jednako dobar praktičar, pisac, konsultant, predavač – fokus rada mora biti na jednom od navedenih.

Stoga, tokom svoje potrage za astrologom obratite pažnju na to koliko je i kako astrolog specijalizovao odredjenu oblast rada u praksi. Dok je većina u teorijskom pristupu sposobna da zadovolji želju klijenta da sluša do odredjenog nivoa, samo je par izuzetno stručnih praktičara koji dugi niz godina rade astrološke konsultacije i imaju veliki broj redovnih dugogodišnjih klijenata. Koji ZAISTA ZNAJU ODGOVORE.
Ukoliko birate astrologa kome je ovo znanje hobi i samo mogućnost dodatnog prihoda, imajte na umu da ni njemu astrološka edukacija sigurno nije prioritet što je izuzetno bitno i mnogo govori o kvalitetu usluge koju plaćate i dobijate.

Naravno, učenje astrologije vam uvek može biti od koristi – dok sa jedne strane postoje astrološke škole sa izuzetno opširnim i obimnim programom, zahtevnom dinamikom, postoje i druge koje će vam na izuzetno praktičan profesionalni način prezentovati sva esencijalna astrološka znanja. Najbolja preporuka je ipak da se opredelite za osobu koja već dugo radi sa klijentima jer poseduje mnoštvo realnih primera i znanje potvrdjeno u praksi. Autori knjiga, romantičnih opisa mogu vam ponuditi bajkovitu predstavu o vašem životu, koliko je to i praktična smernica za vaše odluke procenite sami.

STRUČNOST
Ne biste išli kod kardiologa ukoliko imate problem za zubom, zar ne? Ukoliko imate pitanja iz odredjene oblasti potražite astrologa koji je specijalizovan upravo za tu astrološku oblast – ASTROLOGIJA ODNOSA (ljubavni i profesionalni odnosi, porodične analize), PROGNOZA (životne prognoze, godišnji ili mesečni individualni horoskopi), MEDICINSKA ili pak POSLOVNA, FINANSIJSKA astrologija.
Postoje astrolozi koji se fokusiraju na duhovni ili psihološki pristup, dok su drugi okrenuti praktičnom pronalaženju odgovora (prognoze, finansijska, poslovna i medicinska astrologija). Najveštiji bi trebali imati iskustva u više oblasti i kombinovani pristup radu te će biti u mogućnosti da vam pruže kompletnu analizu i kompleksne odgovore.

Pojedini astrolozi takodje poseduju akademsko obrazovanje u drugim oblastima, a astrologija je njihov hobi dugi niz godina, ili im je dugo služila kao alat za “samopomoć, te se pokazala kao dobar model zarade.

Svaki astrolog poseduje i lični pristup radu – od konzervativnih do progresivnih, ali suštinski od ključnog značaja je da poseduje stvarna praktična znanja, mnogo značajnija za astrološki rad, od empatije koju može da vam pruži i dobar prijatelj tokom realnih životnih kriza.

TELEFONSKA ILI KONSULTACIJA UŽIVO
Većina astrologa nudi mogućnost telefonskih konsultacija, tako da se možete konsultovati sa astrolozima širom sveta. Ipak, individualna konsultacija se može zakazati samo sa astrologom koji živi u vašoj blizini – što je veći grad u kom živite, to je veći izbor praktičara.

CENA IZRADE HOROSKOPA
Prema nedavnom istraživanju Organizacije Profesionalnih Astrologa, cena astroloških konsultacija na USA i u Evropi tržištu varira od $70 do $175 za sesiju u trajanju od 60-90 minuta.
Na tržištu Srbije cena astrološke konsultacije astrologa praktičara koji je početnik kreće se od 10€ do 25€, dok usluga profesionalnog afirmisanog astrologa dostiže i cenu od 100€ za sesiju u trajanju od 60 min. Možda ćete za prvi put biti zadovoljni sesijom koja je trajala preko 180 min, ali kada eliminišete vreme provedeno u neobaveznom ćaskanju i fokusirate se na informacije koje ste dobili vaše zadovoljstvo može biti pod znakom pitanja.
Fokusirajte se na tačnost i preciznost odgovora koje ste dobili.
Cena se formira na osnovu više faktora:znanja, iskustva ali i popularnosti – astrolozi koji su tek započeli svoj rad naplaćuju manje, dok je cena kod dobro poznatog astrologa sa dugogodišnjom praksom znatno viša. Moguće da je to opravdano ali to ipak nije pravilo.

ZAKAZIVANJE i TOK SESIJE
Moja topla preporuka je da pre samog zakazivanja napravite kratak rezime svojih pitanja, i utvrdite da li je astrolog već imao iskustva u radu sa pitanjima poput vašeg.
Rezime će vam pomoći da jasno definišete šta je tačno to što želite da saznate, i treba da vam bude pri ruci i na samoj sesiji kako biste pri kraju proverili da li je možda neko pitanje ostalo bez odgovora.

Izuzetno je značajno da se dobro razumete sa astrologom, u suprotnom možete kupiti softwersku astrološku analizu. Važno je da imate priliku da tokom same sesije postavite dodatna pitanja koja vas brinu.

Za kraj da naglasim da je Izbor ipak vaš, susret koji ćete imati verovatno je već izvestan koliko i zadovoljstvo/nezadovoljstvo koje će uslediti. Astrologija je veština koja se praktikuje hiljadama godina, ali to ne znači da su svi praktičari jednako stručni, ili mogu da odgovore na vaše potrebe u odredjenom trenutku.

Za skoro svakoga ko se interesuje za astrologiju, numerologiju i srodna znanja, pre ili kasnije dodje trenutak u kom razmatra angažovanje astrologa za analizu astroloških uticaja. Može to biti čista znatiželja i radoznalost, ili ste se možda pronašli na životnoj prekretnici i želite jasne smernice i priliku da zavirite u budućnost i saznate šta vas čeka. U svakom slučaju sigurno je prvi korak u ovoj potrazi pitanje “Kako da odaberem dobrog astrologa”.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Fiksna zvezda ANTARES 9°46’ Strelca

Mon Aug 22 , 2016
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u sektoru od 07° do 11° Strelca, a posebno ukoliko je Strelac ili Ribe Vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas […]
Fiksna zvezda ANTARES 9°46’ Strelca