Kako podnosite stres?


ovan8plOVAN
Vaša slaba tačka je vešto prikrivena, pa delujete kao da je nemate, ali užasava vas i sama pomisao da biste mogli ostati usamljeni, izolovani ili bolesni, bez ikog da vas pogleda ili uteši u teškim trenutcima koje život nosi. Iako ste vrlo hrabri i samopouzdani, vaša slaba tačka je vaša porodica i zato vam je potreban partner koji će vas čekati kod kuće i koji će biti uz vas, kad god su vam potrebni podrška i lepa reč.
Za vas ništa lakše nego da izgubite kontrolu kada ste suočeni sa stresnom situacijom. S obzirom na to da vam je skoro nemoguće da izbegnete povremene eksplozije, pokušajte da naučite kako da se uzdržite. Kada ste u prilici da prasnete, brojte polako do 20, što je prilično stari metod, ali koji uvek pomaže. Alternativno rešenje bi bilo da odmah prošetate ili uradite nekoliko vežbi. Kada bes jednom počne da splašnjava, počnite sa relaksacijom kao što je sporo i ravnomerno disanje. Napetost najčešće osećate u lobanji, čelu i mišićima vilice. Uz pomoć tehnika relaksacije prvo morate naučiti da opustite ove delove tela. Ali pre svega treba da eliminišete nepotreban stres iz svoga života, tako što ćete uvideti da nisu svi tako brzi i bistri kao vi. Nekima je potrebno više vremena za objašnjavanje pre nego što zadovolje vaše visoke standarde.
Vi ne dozvoljavate besu da se nagomila, jer čim se naljutite odmah se ‘istutnjite’, bez obzira da li se radi o sitnici ili nečemu važnijem. Impulsivni ste i nestrpljivi, pa niste u stanju da svoju ljutnju držite pod kontrolom i zato ne možete ni da čekate da se vaš bes stiša, nego ragujete odmah, na licu mesta. Posle kiše obično zasija sunce, pa se i osmeh vraća na vaše lice, pošto ste nekome ‘očitali bukvicu’.

 

bik3gkOni koji vas ne poznaju, misle da vi možete i umete da uradite sve što poželite, kad nešto zacrtate, jer ne odstupate od svog cilja. Naravno, lakše vam je kad ne strepite da li će vaš račun u banci i novčanik biti puni, ne samo zbog sebe nego i zbog svojih najbližih. Ne volite da rizikujete da ne biste ostali bez finansijske podrške, svog stambenog prostora i voljene osobe kojoj želite da pružite samo najbolje.
Vi ste uglavnom smirena osoba, koja je skoro uvek u stanju da se savlada, ali i vam se dogodi da prenaglite. u tim trenucima vaša eksplozija se može meriti sa nuklearnom bombom. Do sukoba najčešće dolazi kada vam se suprotstavi neko još tvrdoglaviji od vas. S obzirom na to da je vaše ponašanje kada se razbesnite neprijatno za sve oko vas, povremeno sebi dajte oduška kroz fizičke vežbe i smireni razgovor o svojim osećanjima. Napetost vam je najčešće izražena u vratu i čeljusnim mišićima. Gornji deo leđa takođe trpi kada napetost duže traje. To je uzrokovano tenzijom u vratnom delu kičme. Kada osetite da nailazi nervoza, počnite sa dubokim disanjem i opuštanjem mišića, da biste što pre opustili najugroženije delove.
U stanju ste da dugo skupljate bes i nezadovoljstvo u sebi i nagomilavate fa mesecima, čak i godinama – do granica izdržljivosti na kojoj vam mogu pozavideti svei drugi znaci. Ali, onog trenutka, kad neko prekorači prag vašeg strpljenja, bolje da vame se skloni sa puta, jer vaša reakcija tada liči na vulkansku erupciju. Oni koji vas ne poznaju čude se kako vi tako mirni i tolerantni umete toliko da se razbesnite.

ljubavni horoskop
NOVO!!! NAJBRŽI ODGOVOR NA SVA VAŠA PITANJA
LJUBAVNI HOROSKOP – TELEFONSKA KONSULTACIJA

 

 

blizanci5njVaša slaba tačka je vaš nervni sistem, pa vas protivnik može lako dovesti u stanje blagog očaja, ukoliko počne da vam trenira živce. Tada vam ne pomaže ni vaša urođena inteligencija i snalažljivost, jer vas obuzima panika koja se pretvara u strah od suočavanja sa samim sobom. Zato izbegavate takve situacije, jer ste svesni da vam nemoć, nervoza i depresivnost mogu stvarati samo probleme na pute do uspeha.
Vi pucate od energije, koja se ponekad pretvara u napetost. Kako ste stalno u potrazi za novim iskustvima i izazovima, i mnogo toga započinjete da radite u isto vreme, kada dođete u stanje stresa, skloni ste da kažete ono što što inače ne bi trebalo. Inače, vi uvek imate mnogo toga da kažete kada ste ljuti. Morate uvideti da ništa ne dobijate nerviranjem zbog beznačajnih stvari. Ako predosetite da ćete iskočiti iz svoje kože, zastanite na trenutak, razmislite o neželjenim posledicama, koje vaše reči izrečene u besu mogu imati. Kada ste pod stresom napetost vam se akumulira u predelu ramena, grudnog koša, ruku i dlanova. Pri prvom nagoveštaju sukoba započnite sa dubokim disanjem. Čim osetite da ste nervozni, usporite disanje i počnite sa relaksacijom mišića da biste olakšali tenziju u najugroženijim delovima. Što češće zagrevajte ruke.
Bes vas ne drži dugo, jer u trenutku umete da procenite šta ili ko uopšte zavređuje da se vi naljutite. Iako vam je nervni sistem osetljiv, logika je vaša jača strana, pa uspevate da ‘iskulirate’ i kad vam dođe da eksplodirate, uglavnom zbog tuđe gluposti, oklevanja ili nepraktičnosti. A kada vama ‘padne roletna’, umete da budete vrlo neprijatni na rečima, cinični i ironični, pa se od vas tada mogu čuti i uvrede.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astro moda i kristali

Wed Apr 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email OVAN 21. mart – 20. april  Kad govorimo o modi i odevanju, Ovnovi su pravi trendseteri. Imaju dobar ukus, ali ponekad mogu da izgledaju smešno u nekim savremenim odevnim kombinacijama. Njihov stil je sportski i opušten, vole jarke boje i moderni izražaj koji […]