Kako prepoznati Bika


1263492602_1262518213_tauro“Pazi na smisao
a glasovi će se sami čuvati”.

Moj prijatelj koji je svako mesto posetio barem dva puta, rekao mi je da nikada neće zaboraviti svoje prvo putovanje parobrodom u Španiju.

Jednog dana dok se na palubi divio prelepom prizoru, iznenada su u daljini izbili obrisi velike mase stena koja se veličanstveno uzdizala iznad plavog Mediterana. Neko je na brodu viknuo: “Pogledajte, stene Gibraltara”. Impresioniran prizorom, moj prijatelj je “škljocnuo” nekoliko slika za drugare kod kuće, a zatim se okrenuo ka jednom dosadnom tinejdžeru koji je ležao u stolici za sunčanje pored njega i nadahnuto, poetski primetio: “Zar nije prekrasno?! Talasi ih već vekovima zapljuskuju, oluje šibaju, vojske ih opsedaju, civilizacije nastaju i propadaju, ali one večno stoje tu. Ništa ih ne može izmeniti, ništa ih ne može pomeriti”. Uz zevanje koje je pokazivalo veliku dosadu, tinejdžer odgovori: “Da, podsećaju me na mog starog”.

Njegov otac je rodjen u maju. Po tome ćete prepoznati Bika. To je prvi znak raspoznavanja. Najčešce se mogu naći na farmama, u bankama ili kancelarijama upravitelja imanja, medjutim prilično često zauzimaju i druga mesta. Sigurno je da ćete se bar jednom susresti sa Bikom inženjerom, nekom filmskom zvezdom, službenikom, baštovanom, kraljem i kraljicom, odžačarom, mesarom, pekarom i voskarom. Bika uvek možete prepoznati po njegovom nepokolebljivom ćutljivom stavu. Sve dok se bolje ne upoznate, najviše što budete izvukli iz njega biće: “Da, ne, hvala, do vidjenja”, a često i “uh-oh”, što bi trebalo da znači “ne”. Ako u trenutku rodjenja postoji uticaj Blizanaca, Ovna ili Strelca biće možda malo više hvalisav. Tipičan Bik ipak više voli da postupa veoma oprezno i govori veoma umereno.

Kao i stene Gibraltara, čvrst je i postojan i ništa ne može narušiti njegovo spokojstvo. Možete mu prosuti kofu vode na glavu, zapaliti drvce medju prstima na nogama, udarati ga čvrsto stisnutih pesnica ili ga gledati hipnotičkim pogledom i vikati “iz petnih žila”, on neće odstupiti ni santimetar. Kada se jednom odluči, on se mirno i čvrsto uhvati za to, isturi svoju prilično uočljivu bradu, raširi nozdrve i zabaci uši.

On retko kad juri i jednostavno želi da ga ostave na miru. Nemojte mu smetati i on će biti zadovoljan. Ako vršite pritisak, postaje tvrdoglav. Ako ga gurate suviše grubo i dosadjujete mu previše, budite spremni na žestoke izlive besa. Mesecima i godinama je u stanju da održava perfektno ravnotežu i samokontrolu, udišuci opojni miris cveća i ignorišuci sve šumove oko sebe. Jednog dana neko će staviti “jednu slamku previše”. Tada počinje da duva, rije zemlju, oči mu se sužavaju i sledi eksplozija. Sklanjajte mu se sa puta što brže možete i spasavajte život. Temperament Bika je retko kad impulsivan, ali kada se on jednom razjari, na svom putu može da uništi sve što mu se ispreči, uključujući i opasnu Škorpiju. “Uništavanje” nije prava reč. “Razaranje” bi više odgovaralo. Proći će neko vreme pre nego što se prašina ne slegne i mir ponovo ne povrati. Ponekad Bikovi mogu tako da se kontrolišu, pa im se takav izliv besa dogadja samo jednom ili dva puta u toku celog života. Čak se i veoma temperamentnim Bikovima to dešava najviše dva puta godišnje. Ipak, upamtite da on nije u stanju da se kontroliše i da njegov gnev nema granice.

Ako je razlog dovoljno značajan da bi podstakao izliv njegovih negativnih emocija, možete da računate na “slepu jaru”, a ne na obično durenje.

Poznajem jednog Bika koga žena nije videla nikada tako razjarenog, sve do jedne večeri u prepunom restoranu. Neki neugodni pijanac je prišao njihovom stolu i napravio par neukusnih primedbi. Žena je očekivala da muž reaguje odlučno uz uobičajenu samokontrolu, medjutim, doživela je šok kao i većina prisutnih gostiju. Njen Bik je iznenada ustao, prevrnuo dva stola, podigao pijanicu u vazduh i bacio ga na drugi kraj sale i pri tom skoro uništio podijum za orkestar. Niko nije ni reč rekao. Posle ovoga ćete, verujem, ipak biti obazrivi.

Muškarci rodjeni u maju najčešće konstitucijom zaista i podsećaju na Bikove a žene se odlikuju neshvatljivom i neodredjenom tromošću. Njihov pogled je vedar i bistar ali nepokolebljiv. Kreće se graciozno nemarno, ali njeni pokreti ipak otkrivaju skrivenu snagu. Kao i kod muškaraca, vrat je često debeo i muževan, a ramena, prsa i ledja su široka i snažna. Celokupna konstitucija tela je proporcionalna bez obzira dali je osoba visokog ili niskog rasta. Uši su obično male i priljubljene uz glavu. Jelo polako žvaću i uglavnom uvek imaju odličnu probavu. Kod nekih ćete možda zapaziti i pramen kose (koji podseća na loknu na čelu Bika) ili jedan uvojak na sredini čela. Većina osoba rodjena u ovom znaku ima prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu. Boja kose, očiju i tena je obično tamna. Čak i pripadnici ovog sunčevog znaka koje imaju svetlu put i plave oči nikada ne ostavljaju utisak duhovno slabih ličnosti.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Koji je tvoj današnji izbor?

Wed Apr 27 , 2016
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Džeri je menadžer restorana. Uvek je dobro raspoložen. Kada god bi ga neko pitao kako je, odgovor bi uvek bio: “Da sam bolje ne bi bilo dobro”. Mnogi konobari u njegovom restoranu dali su otkaz kada je on promenio posao, da bi ga […]

You May Like