Kardinalni T krst


Kardinalni T krstVeliki krst je konfiiguracija koja nastaje kad su dve opozicije u međusobnim kvadratima (opozicija Rx Mars-Uran i Jupiter – Rx Pluton). Ova konfiguracija se smatra izuzetno teškom i može biti posebno oštećujuća za ljude sa ograničenim sposobnostima samodiscipline i umerenosti. Za aktuelan T krst ključno je naučiti dobro usmeravati svoje vitalne energije ili će one biti raspršene, raštrkane, a čovek se osećati iscrpljen i bez energije. Kada nauči da koristiti svoj energijski potencijal može otkriti velike unutrašnje rezerve energije, medjutim u slučaju da se ovaj obrazac loše savlada život može biti prepun nesklada i napetosti koji iznova stvaraju stresne situacije u spoljnom okruženju. Veliki Krst daje unutrašnji osećaj napetosti i pritiska, ali može dati i dosta dodatnog psihološkog pogona da bi se izgradio život sa ciljem.

Globalno, kardinalni T krst po osi 13° simbolizuje nagonsku potrebu za oslobođenjem od svega što porobljava. Retrogradnost Marsa u Vagi, Saturna u Škorpionu, Plutona u Jarcu potencira promene na psihofizičkom i spiritualnom, individulanom i kolektivnom nivou, koje su već aktivirane ranijim delimičnim aktivacijama aktuelnog T krsta.
Retrogradni Pluton intenzivira psihičku napetost – promene na kojima ste radili u prethodnih 1,5 godinu sada su u fazi zastoja, osujećeni su i postepeno prepoznajete duboku ukorenjenost tema koje stvaraju zastoj, prepoznajući obrasce koji se ponavljaju, te ste sada skloni da budete radikalni u namerama i zauvek prekinete kontakte sa osobama koje diriguju skrivene iza kulisa. U zavisnosti od toga gde se nalazi tranzitni Pluton i koliko je ličan (kojom natalnom kućom vlada), upravo u tom životnom segmentu natus će morati da se posveti rešavanju određenih situacija kako bi pronašao konačan izlaz iz teškoća koje traju od septembra 2012. (Pluton kreće direktnim hodom 22.09.2014. na 10°59’ Jarca).
Aktuelan T KRST prvenstveno aktivira osećaj nezadovoljstva dosadašnjim načinom života, blokadama sa kojima smo suočeni i sugeriše u kojim oblastima ćete biti spremni da potencirate promene. Kako biste procenili u kojoj meri će tranzitna konfiguracija pokrenuti promene u vašem životu, procenite koja od planeta u T krstu je najličnija za vas (da li je vladar Asc-a, Sunca i Meseca, Venere/Marsa u vašem natalnom horoskopu u neposrednoj blizini 13° stepena kardinalnih znakova Ovan, Rak, Vaga, Jarac), kao i u kojim natalnim kućama se nalaze tranzitni Uran, Jupiter, Rx Mars i Rx Pluton.

 

Sunce u znaku Bika *tranzit
Početak Sunčevog tranzita kroz znak Bika izvući će u prvi plan potrebu za stabilnošću, svrhom i praktičnim konceptima vrednosti. Ovo je ujedno i početak faze ulaganja u trajne vrednosti, a analiza ranijih investicija i procena uspešnosti profita će biti važnija od usmeravanja na nove radikalne poteze. Uživajte u malim svakodnevnim zadovoljstvima.

Jupiter kvadrat Pluton *tranzit
Aspekt prenaglašenog optimizma inspirisaće sasvim nepraktičan pristup aktivnostima, a nestrpljenje i nedostatak zdravog razuma mogu se negativno odraziti na vašu rutinu. Žudite za slobodom i spremni ste da iz korena promenite dojučerašnju situaciju bez obzira na moguće posledice. Nepromišljene ideje o ekspanziji mogu doneti katastrofalne posledice, stoga se klonite naglih odluka. Sloboda ide ruku pod ruku sa osećajem odgovornosti, izbegavajte brze prilike za zaradu jer je tokom ovog tranzita velika opasnost od gubitka novca a nepromišljena ulaganja mogu se odraziti katastrofalno na vaš budžet. Odložite putovanje.

Jupiter opozicija Pluton *tranzit
Ovo je tranzit religijskog fanatizma. Pokušavate da svoja religijska i kulturna uverenja prenesete na druge i uočavate težnju drugih da to učine. Vaša želja da reformišete druge može biti udružena sa zanemarivanjem rada na sebi, ali se mogu pojaviti i neke prilično radikalne promene koje će učiniti da posumnjate u sve što je do sada bio osnov vaših verovanja. Moguć je konflikt u vezi sa finansijskim temama – teme poreza, osiguranja, nasledstva – ne upuštajte se ni u kakve poslovne transakcije dok ne izvršite temeljnu proveru i posavetujete se sa stručnim finansijskim konsultantima. Ponos i arogancija vas mogu povući ka dnu, a vaši neprijatelji će najzad pokazati svoje pravo lice tokom trajanja ovog tranzita. Potrudite se da vaši poslovni teku uredno.


Uran kvadrat Pluton *tranzit
Uran i Pluton su bili u egzaktnom kvadratu (18. – 30.09., i 8. – 12. 07.2012., 01.11.2013.). Poznato je da kvadrat sam po sebi predstavlja konflikt, a kada razmatramo konflikt Urana u Ovnu koji potencira SADA, i Plutona u Jarcu koji žudi da dominira kroz vreme uočavamo problem pre svega u vremenskoj orijentaciji…
Naredni dani tokom kojih su Uran i Pluton u kardinalnim znacima i kreiraju malefični kvadrat donose sklonost radikalnim promenama, pa ćete se menjati i prilagođavati sasvim novim i nepoznatim okolnostima. Frustracija i blokiranje razvoja dogadjaja mogu samo izazvati dodatno nezadovoljstvo zbog stagnacije, a ovaj aspekt će se najviše odraziti na pripadnike znakova (pre svega Asc, a potom i sunčev znak) Ovna, Vodolije i Škorpiona. Vrlo intenzivno će se odraziti na sve koji u svom ličnom horoskopu imaju uglove horoskopa u neposrednoj blizini 13° stepena kardinalnih znakova, po osi koju aktivira kvadrat Mars/Uran/Jupiter/Pluton. Za ostale će samo pojedinačni segmenti života izazvati zabrinutost i frustraciju.
Ovaj kvadrat predstavlja dugoročni trend globalne, društvene i lične transformacije kroz suočavanje sa izazovima. Mnogima će ovaj aspekt doneti iznova sagovornika sa kojim se ne postiže slaganje, ili će im se čak činiti da im se svi otvoreno i drsko suprotsavljaju. Evidentan je osećaj da je atmosfera oko njih postala toksična, i vodi u razmišljanje o promeni načina života. Dok će Uran u Ovnu prenaglasiti reakcije pa podsećamo da je poželjno da dobro promislite pre nego što se upustite u raspravu – mehanizam “Bori se ili beži” će biti izuzetno naglašen u ovom intervalu, i potrebna je solidna doza razumevanja. Osetićenje nedostatak želje da se uklopite i budete prihvaćeni od strane društvenih krugova, stoga nemojte biti iznenadjeni ukoliko vas drugi optuže za isuviše egoističan pristup životu, a sama ideja o izvinjavanju će vam izgledati kao neki potpuno nepoznat koncept. Istovremeno, obzirom da Uran prdstavlja višu oktavu Merkura i višu svest, biće mnogo jednostavnije da sprovedete svoje želje u akciju.
U drugom uglu naše planetarne arene čeka spreman Pluton u Jarcu. Pluton je poput buldožera koji kida i unutrašnje i spoljne strukture koje ne podržavaju aktuelne aspiracije. Ipak, sasvim nalik Uranu i Pluton može biti okidač za reakcije posebno kod ljudi koji osećaju da su prečesto žrtve spoljnih okolnosti. Prolazeći kroz ove situacije Pluton utvrdjuje princip žrtve koja drugima daje snagu povlačeći se u svoj ugao ringa. Dok su Pluton i Uran u kvadratu osećate na kom polju zapravo primate udarce, ali ukoliko vremenom budete hrabrije proučavali i tragali sve dublje, shvatićete da upravo upoznajući i razumevajući stičete veštinu da udarce pretočite u sopstvenu snagu.
Kako biste se lakše suočili sa rešavanjem tema koje su tokom ove sedmice aktuelne ispratite sve što implicira četvrti krak koji leži u kardinalnom znaku Raka koji je aktiviran prisustvom Jupitera. Urodjena senzitivnost i nagon za stabilnošću jeste jedan od načina da sada povratite balans. Ključna sugestija je da uz spoznavanje najdubljih emocija prihvatite promenu koja je pred vama. Ova kombinacija planetarnih uticaja donosi brzu regeneraciju, stičete moć u trenu – samo je neophodno da prihvatite ideju i primenite je jednako brzo – u trenu.
Spoljni utisci i iskustva u konfliktu su sa vašim unutrašnjim uverenjima o životu, smrti i kosmičkoj pravdi, ali krajnji efekat će obogatiti sistem vašim životnih verovanja. U suštini nemojte očekivati duboke promene obrasca “preko noći”, polako ali sigurno on će se obogatiti i proširiti.

Mars kvadrat Jupiter *tranzit
Ovi dani su prilično nepovoljni za rizične poduhvate iako ćete osećati samo fantastičan nalet optimizma. Želja za dokazivanjem i donošenjem odluka, susreti sa sukobljenim stranama na pregovorima, konflikti, problemi zbog zvaničnih lica ili pretpostavljenih, prenagljeni postupci.
Obuzdajte sklonost ka rasipnosti i lošem rasudjivanju. Prisutna je i podložnost uplitanju u pravne neprilike, opasnos od gubitaka ili, u ekstremnim slučajevima, čak i hapšenju. Bićete skloni precenjivanju sopstvenih snaga prilikom suprotstavljanja protivnicima, kao i špekulacijama i upuštanju u kockanje za koje nije baš najpovoljniji trenutak. Ovo nije dobro vreme za pokretanje sudskih parnica, jer će se okončavati na vašu štetu. Pa ipak, ovaj aspekt razvija snagu ličnosti, upućuje na izbegavanje osuda i budi hrabrost u suočavanju sa životnim preprekama.
Pod ovim izazovnim tranzitom ne morate obavezno da se suočite sa teškoćama, osim ako ne radite na realizaciji vaših ličnih ambicija bez obzira na to kako će to da utiče na druge. Ako se vaš ego suviše zavede možda ćete morati i da plaćate cenu za to. Čak i da trenutno imate puno samopuzdanja, to ne znači da imate pregled svega ili da ste potpuno iskreni u svakom pogledu.
Potražite zlatnu sredinu, počnite novi projekat i pokušajte da motivišete ljude oko vas. Verovatno će biti potrebno da krenete na duže putovanje ili da se suočite sa fizičkim izazovom. Možda ćete se posvetiti socijalnim pitanjima, ali ćete obratiti pažnju na sve detalje i izbegavati da gradite kule u vazduhu. Skloni ste da previdite teškoće i da se opustite u lažnom osećanju sigurnosti. Ako izložite dobro osmišljen plan šanse za uspeh su solidne.

Mars opozicija Uran *tranzit
Aspekt dva malefika u sebi nosi potencijalnu agresiju i upozorava na moguću konfuziju i nerazumevanje. Izuzetno je naglašena buntovnička priroda jer danas ne podnosite autoritete. Ipak, dobra verbalna razmena uz želju za transformacijom je dragocena, a dobro formulisana kritika može biti stimulativna. Izbegavajte pritisak kao posledicu nametnute discipline jer ćete se osećati zarobljeni u dosadnoj rutini, a danas nedostaje tolerancije kojom biste ovaj osećaj prevazišli. Moguće je gomilanje tenzije što može rezultirati verbalnim i fizičkim sukobima. Preterana svadljivost. Nepromišljeni postupci – prekid komunikacije, udaljanje, potreba za slobodom. Impulsivnost može voditi u konflikte. Vrhunac negativnog raspoloženja doneće potrebu da unesete promene po svaku cenu – ipak pažljivo razmotrite dugoročne posledice pre donošenja odluke. “Tri puta puta meri pre nego što presečeš” je mantra za današnji dan. Niste voljni da prihvatite bilo kakva ograničenja danas, bila ona stvarna ili samo imaginarna. Oprez prilikom rukovanja mašinama i oružjem, oštrim predmetima – naglašena je opasnost od nezgoda. Eliminišite nagomilani stres energičnom šetnjom ili intenzivnijim treningom na otvorenom.

Mars kvadrat Pluton *tranzit
Budite smireni dok drugi pokušavaju da sugerišu promenu vaših planova, tvrdoglavost može voditi do blokade umesto da pomogne uspostavljanju saradnje. Samostalno možete postići mnogo ali budite osećajni i obzirni prema drugima, izbegavajte konflikte sa šefovima, postupajte sa dozom odmerenosti i staloženosti. Stepen nezavisnosti u akcijama će biti presudan po uspeh vaših budućih akcija. Budite otvoreni ali izbegavajte nepoštenu taktiku jer bi se ubrzo mogla negativno odraziti na vaš status. Poštujte prava i ideje drugih, sagledavanje dogadjaja iz njihove perspektive bez sumnje će vam doneti dugoročni benefit.
Pluton i Mars su u širem kvadratu još od 2012. što predstavlja obrazac dugoročnih globalnih društvenih i personalnih promena. Vaš život se menjao tokom poslednje 2 godine, i iako se još uvek suočavate sa značajnim promenama za vama je i nekoliko mudrih odluka koje su već olakšale vaš život. Fokusirajte se sada na svoje ciljeve i prigrlite budućnost sa odlučnim stavom i optimizmom. Staza koja je pred vama možda ne izgleda onako kako ste zamišljali ranije, ali to ne znači da pred vama nije more novih prilika. Budite otvoreni i aktivni kako biste ih maksimalno iskoristili.
Tokom naredna dva dana možda nećete znati kome ili čemu prvo da se posvetite – svejedno je da li su pred vama novi poslovi koji uključuju nove ljude ili ste rastrzani izmedju previše projekata koji se odvijaju istovremeno, biće važno da na kratko predahnete i ponovo procenite plan realizacije. Neočekivane okolnosti ili kolege sa konkurentnim planovima će se uplesti u vaše planove. Imajte na umu da je Mars još uvek u retrogradnom kretanju, stoga su odlaganja poput ovog sasvim očekivana, a ni okruženje nije blagonaklono. Nemojte ni pomišljati da potencirate svoje ideje, ali ne dozvolite da budete uvučeni u planove drugih. Upravljajte izazovima i neslaganjima sa dosta strpljenja, uz blagost i razumevanje. Pred nama su srećniji dani, budite strpljivi.

KARDINALNI T KRST U NATALNOM HOROSKOPU
Osoba sa kardinalnim T krstom u natalnom horoskopu ulazi u brze ali ponekad nepromišljene akcije. Najčešće ima previše energije da bi završila ono što je impulsivno inicirala, a nedostaje mu moć postojanosti da završi ono što je počeo. Za uspeh je presudna saradnja i briga za druge. Postoji preterana inicijativa, poriv i čak agresija. Ambicija da se uspe je vrlo jaka zajedno sa kompetitivnim karakterom koji mogu osigurati uspeh u oblastima gde se ciljano primenjuje. Prirodni impulsi koji se prethodno ne promisle mogu lako stvoriti nered i uzbudljive uslove, te mora obuzdati svoju hiperaktivnu prirodu i naučiti usporiti taj frenetičan tempo. Važne lekcije su da razvija strpljivost, staloženost, postojanost i organizacija vremena i energije. Bez tih kvaliteta stalno će uletati u nove akcije ne okončavši započete projekte. Ima jako puno energije.
Ovaj čovek sposoban za najveće aktivnosti i izvanredne napore. Sposobna za brzu akciju i postiže izvanredne rezultate u trenutku u kom se stvore uslovi, ali pre i posle osoba je začudjujuće spokojna. Kardinalni krst govori o mogućnosti da se pronadje i reši aktuelan problem; tu je reč o suštinskoj delatnosti – Akciji. U pitanju je vrlo efikasan čovek koji je uvek svestan svrhe svojih akcija. Ali Veliki kardinalni krst može periodično dovoditi do iscrpljenosti, obzirom da natus ima neprestanu potrebu za kretanjem. Aktivira se nekom planetom iz dnevnog kretanja. Da bi funkcionisao na najbolji mogući način, (a to važi i za kvadrat i opoziciju), mora imati neku vrstu “ventila”, neometanog protoka, u odnosu na neku planetu, to bi trebao biti trigon ili sekstil.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Nedeljni horoskop 22. - 28.4.

Tue Apr 22 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email OVAN (21.3.- 20.4.) Posao – Prvog dana perioda poslednja Mesečeva četvt može doneti neku novu ideju u vezi sa poslom sa nekim s kim ste se oduvek dobro slagali. Ovo je period u tok kojeg Mesec prolazi kroz mračnu fazu i vi […]