Kejt Midlton, Vojvotkinja od Kembridža


Astrotheme_wqfPp64A2uG8Običnoj devojčici iz Berkšira po imenu Kejt Midlton uspelo je da od školske koleginice jednog od članova kraljevske porodice postane prava pravcata princeza koja će, vrlo verovatno, jednog dana biti i supruga britanskog kralja

Pošto je čekala dugih sedam godina da je princ Vilijam Artur Filip Luis od Velsa konačno zaprosi, gospođicu Kejt Midlton mnogi nazivaju Strpljiva Kejti. S obzirom na to da potiče iz porodice koja pripada višoj srednjoj klasi, što se umnogome razlikuje od elitno aristokratskog porekla ma koje evropske princeze, mnogi nisu mogli ni da pretpostave da bi ova devojka mogla čak i da pomisli na to kako je baš ona idealna kandidatkinja za bračnog druga nekome iz britanske kraljevske porodice.

Kao najstarije dete uspešnog preduzimača Majkla i bivše stjuardese Kerol Midlton, 9. januara 1982. godine rođena je devojčica koja je dobila ime Ketrin Elizabet Midlton. Novopečeni milioneri živeli su u modernoj porodičnoj šestosobnoj kući u zaseoku u oblasti Berkšir gde su pokrenuli sopstvenu kompaniju Party Pieces koja se bavila slanjem igračaka i svih neophodnih rekvizita za sve vrste proslava na kućnu adresu. Ketrin ima mlađu sestru Pipu i brata Džejmsa za koje je veoma vezana. Krštena je u župnoj crkvi St. Andrew’s Bradfield 20. juna 1982. godine.

Dvogodišnja Kejt seli se u maju 1984. godine sa porodicom za Aman u Jordanu gde je njen otac radio naredne dve i po godine. Prve jaslice pohađala je od svoje treće godine upravo u ovom bliskoistočnom gradu. Septembra 1986. porodica Midlton vraća se u Zapadni Berkšir i mala Ketrin kreće u privatnu školu St Andrews. Čelnici škole tvrde da je gospođica Midlton uživala u svim blagodetima školskog života, uključujući sve akademske predmete, ali i muziku, glumu i sport.

Sa trinaest godina godina, Kejt postaje student Marlborough koledža na kojem godina obrazovanja košta 15 hiljada britanskih funti. Mlada dama u to vreme bila je oduševljena netbolom i hokejom, a ostala je zapamćena kao pametna, sposobna i izuzetno uspešna učenica koja je ostvarila najviše ocene iz hemije, biologije i umetnosti. U julu 2000. godine, Kejt odlučuje da napravi godinu dana pauze sa studijama i odlazi u Firencu kako bi se bavila izučavanjem na ondašnjem Britanskom institutu, ali je učestvovala i u brodskoj trci oko sveta.

Kao i princ Vilijam, Kejt je tokom ove godine pauze uzela učešće u Raleighinternacionalnom nastavnom programu u Čileu. Naredne godine, baš kao i njen budući izabranik, ona se bacila na izučavanje istorije na univerzitetu St Andrews, ali se nešto kasnije ipak prebacila na oblast geografije. U ovo vreme Kejt upoznaje Vilijama. Njih dvoje prvo postaju prijatelji, a zatim i cimeri, da bi negde oko Božića 2003. godine između njih planula ljubav.

 

Nakon odlaska sa univerziteta, bila je zainteresovana da lagano krene sa razvojem karijere, tako da je osnovala sopstveno preduzeće za proizvodnju dečije odeće. U novembru 2006. priključila se kao honorarni saradnik modnom lancu Jigsaw.

Vilijam i Kejt u aprilu 2007. godine nakratko raskidaju, ali nekoliko meseci kasnije odlučuju da ipak obnove svoju romansu. Tri godine kasnije, tokom njihovog zajedničkog odmora u Keniji, njena strpljivost se isplatila. Princ ju je zaprosio jednog novembarskog dana 2010. godine pruživši joj verenički prsten optočen safirima, koji je svojevremeno pripadao njegovoj tragično preminuloj majci, Lejdi Dajani.

Nakon tri stotine pedeset godina, Kejt Midlton prva je osoba bez aristokratskih korena kojom se ženi neko od pretendenata na britanski presto. Njeni preci mahom potiču iz srednje i radničke klase. Kejt je potomak vlastelinskih i advokatskih porodica sa očeve strane, dok sa majčine potiče od mesara, gipsara, kopača u rudniku uglja, čistača ulica i kućne posluge. Prema londoskom popisu iz 1881. godine, otac njenog čukundede po ocu, Edvard Tomas Glasborou, u to vreme služio je kaznu u zatvoru Holloway.

Istraživači biografije kraljevske porodice, otkrili su da su Kejt i Midlton daleki rođaci, u petnaestom kolenu, tako što su povezani preko familije Ferfaks iz šesnaestog veka koju su činili potomci kralja Edvarda III Takođe, kao Kejtina pretkinja za ponos može se spomenuti i 1802. godine rođena Harijet Martino, zapažena spisateljica i novinarka koja se borila za ženska prava i bolji položaj žena u obrazovnom sistemu, smatrajući da brak ne bi trebalo da bude njihov jedini cilj u životu.

Buduća mlada, poznata je po svojoj klasičnoj, elegantnoj i često uzdržanoj pojavi, ali je do sada primila mnoštvo kako kritika, tako i pohvala na račun svog stila. Plava haljina brazilske kreatorke Danijele Ize Helajel koju je Midltonova nosila prilikom zvanične ceremonije veridbe uzburkala je čitavu modnu javnost. Mnogi su prizvali u sećanje prethodnu princezu od Velsa, Lejdi Di, koja je istim povodom nosila nešto konzervativniji komplet vrlo slične nijanse.

I u prošlosti je Kejt često trpela kritike na račun odabira svoje garderobe. Neki su čak skloni da njen imidž koji je negovala na fakultetu, birajući kašmirske džempere i vunene suknje, uporede sa onim koji je proslavio čeličnu lejdiMargaret Tačer. Mnogi joj zameraju što ostavlja utisak da je sklona da se oblači potpuno staromodno i retko se odlučuje za šik kreacije renomiranih dizajnera. Nedavno je nosila Diane von Furstenberg haljinu uparenu saWhistles jaknom i kao svoj zaštitni znak, LK Bennett crne čizme do kolena, marke koju je volela i njena nesuđena svekrva.

Po svemu sudeći, venčanica koju će Kejt Midlton nositi na venčanju sa Vilijamom od Velsa ostaće misterija do samog kraja. Jedino je sigurno da haljinu neće dizajnirati čuvena Vivijen Vestvud pošto je nedavno izjavila da gospođica Kejt nema dovoljno stila da bi zaslužila da nosi neku od njenih kreacija.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Kladionice: Porodila se Kejt Midlton

Mon Jul 22 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Kladionice: Porodila se Kejt Midlton Sudeći po britanskim kladionicama, princeza Kejt već se porodila, iako zvaničnog saopštenja iz dvora i porodilišta do ovog trenutka nema. Zapravo, sve je poteklo od kladioničaskih kuća koje su opklade na to kako će se zvati naslednik/naslednica […]