Kiron ~ Ranjeni iscelitelj


Kiron Ranjeni isceliteljKiron [Greek – Cheiron; eng – Chiron] jeste asteroid. Veće od meteora ali manje od planete, poznato i pod nazivom – planetoid tj. manje planetarno telo koje se kreće u Sunčevoj orbiti. Otkrio ga je američki astronom Charles Kowal 1977. godine. Kreće se nestabilnom ekscentričnom putanjom i prečnika je 200 – 300 km (120 – 190 milja). 1989 grupa astronoma je otkrila oblak sićušnih čestica oko samog Kirona što ih je navelo da ga preklasifikuju u grupu kometa.

Otkriven 1977. od strane Čarlsa Kovala, koji mu je dao ime po mitološkom biću, najmudrijem od svih Kentaura, učitelju Ahilovom. On je polu-čovek polu-konj, pri čemu konj predstavlja njegovu divlju i animalnu prirodu, a gornji deo – čovek, je njegova pitoma strana.

Od samog otkrića, Kiron postaje simbol za lično i planetarno lečenje i isceljivanje. Kroz njega otkrivamo sopstveni kapacitet kojim sebe možemo isceliti. Ovo se odnosi, pre svega, na ponovno povezivanje sa svojim unutrašnjim bićem i božanskim delom naše prirode, preko lečenja unutrašnjih rana i blokada. Kao srednja tačka između “unutrašnjih” i “spoljnih” planeta Kiron predstavlja most između našeg nižeg i višeg ja. Ovo lečenje može biti fizičko, psihičko, emocionalno, mentalno ili duhovno jer su sva međusobno povezana i predstavljaju iskorak u više stanje svesti, koje je odgovor na probleme kao što su rat, zaraze, bolesti, ekološke katastrofe i ljudsku patnju.

Kiron nije asteroid, ponajviše je planetoid, iako ga prema istraživanjima nojeg datuma smatraju čak kometom. Nalazi se između orbite Saturna i Urana i, kao i Pluton, ima ekstremno elipsoidnu orbitu, samo još ekscentričniju. Potrebna mu je 51 godina da napravi krug oko zodijaka. Kada je najbliži Suncu, preseca orbitu Saturna i tada se nalazi bliže od njega a kada je najudaljeniji od Sunca, dotiče orbitu Urana pa na taj način deluje kao veza ili posrednik.

Kiron leči umirući. Znate li legendu – slučajno pogođen Herkulovom strelom moli bogove da ga izbave bede. Pošto je besmrtan, izgleda da je njegova jedina sudbina večita patnja i bol…

Kiron nije tipičan iscjelitelj, iako je sličan psihoterapeutu – sličniji je šamanu nego psihijatru. Psihijatri su danas elitisti, a on nema tu vrstu akademskog u sebi, čak je u određenoj meri prezire, individualista je, a ne deo struke. Sličniji je možda sportskom treneru koji se oslanja na svoju harizmu i vrlo je blizak nekoj vrsti borilišta, gde se rane prevazilaze kroz zdravu konkurenciju i samopotvrdjivanje, nije pasivan u samoanalizi. 

Saturn ima konzervativan uticaj, odan je tradiciji, ustaljenom poretku i ne voli promene. On je zid koji nas čuva od svega spolja, ali nas na taj način istovremeno i izoluje od novih iskustava, avantura i saznanja. Saturn predstavlja granicu ali istovremeno povezuje spoljne, tj. transcendentne planete i transcendentna stanja svesti, pa se koristeći svešću Saturna možemo povezati sa Uranom, Neptunom i Plutonom. Međutim, ukoliko Saturn ne „otvori vrata“ ništa od ovoga neće biti moguće.

Kiron možemo shvatiti i kao ključ koji otvara vrata i prolaz u novi svet, u spoljni svet, on daje prelaz „preko“. On upravlja i odnosima učitelja i učenika, roditelja i dece, lekara i pacijenta. Bez obzira na koje područje života se odnosi, on označava mogućnost da se prevaziđu ograničenja Saturna.

Sa druge strane one je poput Urana, revolucionar i buntovnik, protivnik svakodnevice i ustaljenih stvari. Želja Urana je ista samo se izražava na bitno drugačiji način. On će srušiti zid ili napasti konvencije i restrikcije, izazivajući destrukciju kako bi nam se predstavio. Kiron svojim akcijama ne liči ni na jednog od njih. On jednostavno ide iznad Saturna, on ga ne ruši. Kiron je ključ koji otvara vrata i dopušta ulazak u novi svet. Kada se vrata jednom otvore, neki aspekti Uranovog sveta prolaze kroz njih i postaju deo tradicionalnog sveta. Takođe on predstavlja sadašnjost dok Saturn predstavlja prošlost, a Uran budućnost, pa tamo gde se nađe u horoskopu ukazuje gde osoba može delovati sada. 


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Dan rodjenja

Thu Mar 14 , 2013
Dan rođenja broj 1/10/19/28Sunce, konj, dan, otac, lingam, motor, srce, krvožilni sistem, kičma ili kičmeni stup, oprez s bubrezima smanjiti unos soli u organizam. Vojskovođa, mentor, organizator, pokretač, inicijator, resi ga odlučnost, viteštvo, mač u zraku, vitez na konju, policajac, aktivista, egocentrik, sebičan dovoljno da shvatite da teško pomaže, pa […]

You May Like