Koji je tvoj današnji izbor?


Card17Džeri je menadžer restorana. Uvek je dobro raspoložen. Kada god bi ga neko pitao kako je, odgovor bi uvek bio: “Da sam bolje ne bi bilo dobro”.
Mnogi konobari u njegovom restoranu dali su otkaz kada je on promenio posao, da bi ga mogli slediti od restorana do restorana. Zašto? Džeri je bio rodjeni motivator. Ako je zaposleni imao loš dan, Džeri je uvek bio tamo da mu kaže da gleda na pozitivnu stranu cele situacije.
Videvši taj stil, postao sam znatiželjan, i jednoga dana, otišao do Džerija i pitao ga: “Ne shvatam. Niko ne može biti pozitivan ceo dan. Kako ti to uspeva?” Džeri mi je odgovorio: “Svakoga jutra se probudim i kažem sam sebi, danas imaš dva izbora. Loše ili dobro raspoloženje. Uvek izaberem dobro raspoloženje. Svaki put kada se dogodi nešto loše, mogu izabrati da budem žrtva ili da učim iz toga. Ja uvek izaberem učenje. Kada neko dodje da mi se žali, mogu prihvatiti njegove pritužbe ili mogu isticati pozitivnu stranu života. Uvek izaberem pozitivnu stranu života”.
“Ali, to nije uvek tako lako” – rekao sam mu.
“Jeste, lako je” – rekao mi je Džeri. “Sve u životu se vrti oko izbora. Kada ne možeš da odbaciš sve gluposti, svaka situacija je izbor. Biraš kako ćeš reagovati na situacije. Biraš kako će drugi uticati na tvoje raspoloženje. Biraš dobro ili loše raspoloženje. Kako živiš svoj život, to je tvoj izbor”.

Par godina kasnije, čuo sam da je Džeri slučajno uradio nešto što u njegovom biznisu nikako nije dozvoljeno. Ostavio je zadnja vrata restorana otvorena. Opljačkala su ga tri naoružana muškarca. Dok je pokušavao da otvori sef, njegova ruka, koja se tresla od nervoze, spala je s kombinacije. Pljačkaš se uspaničio i upucao ga. Srećom, Džeri je brzo pronadjen i prevežen u bolnicu. Posle 18 sati operacije i nedelja intenzivne nege, otpušten je kući sa delovima metaka u telu …
Video sam ga 6 meseci nakon nesreće. Kada sam ga pitao kako je, odgovorio je:”Da sam bolje ne bi bilo dobro. Hoćeš da vidiš ožiljke?”. Odbio sam, ali sam ga pitao šta mu je bilo na pameti tokim pljačke? “Prvo što mi je proletelo kroz glavu, bilo je da sam treba da zaključam vrata. Kada su me upucali, dok sam ležao na podu, setio sam se da imam dva izbora: živeti ili umreti. Odlučio sam živeti”.
“Zar te nije bilo strah?” – upitao sam ga. Nastavio je: “Bolničari su bili odlični. Stalno su mi govorili da će sve biti u redu. Ali kada su me uneli u kola i kada sam im video prestrašeni izraz na licima, uplašio sam se. Čitao sam im u očima “on je mrtav”. Znao sam da je vreme za akciju”.
“Šta ste uradili?” – pitao sam.
“Pa, tamo je bila jedna velika medicinska sestra, koja me stalno ispitivala. Pitala me je da li sam na nešto alergičan – da na metke, bio je moj odgovor. Kroz njihov smeh, rekao sam im “Biram život. Molim vas, tretirajte me kao da sam živ, ne mrtav”.
Džeri je preživeo zahvaljujući sposobnosti doktora, ali i zbog svog zadivljujućeg stava. Od njega sam naučio da svaki dan imaš izbor: uživati u životu ili ga mrzeti. Jedina stvar koja je tvoja – koju niko osim tebe ne može da kontroliše – je tvoj stav. Zato, ako se pobrineš za to, sve ostalo u životu postaje lakše


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Boja očiju govori o vama

Wed Apr 27 , 2016
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Oči su ulazi u čovekovu dušu. Oči govore mnogo o nama. Ukoliko na licu imate osmeh, a vaše oči ne pokazuju sreću, zaključak je da istinski niste srećni. Psiholozi mnogo pažnje posvećuju očima kada žele da otkriju da neko laže ili kako […]