Koji je tvoj podznak?


Koji je tvoj podznakAscendent ili podznak u većini slučajeva može da se prepozna po nečijem izgledu i karakterističnom držanju, kao i utisku koji ta osoba ostavlja na okolinu.
Verovatno vam se već događalo da pogodite znak u kojem je rođen neko koga ste prvi put videli, a još je veća verovatnoća da pogodite podznak, jer uglavnom ličimo na podznak. Ascendent ili podznak, u stvari, predstavlja osu prvog astrološkog polja koje simbolizuje ličnost, izgled, utisak koji ostavljamo na okolinu, zapravo, naš imidž. U većini slučajeva podznak može da se prepozna po nečijem izgledu i karakterističnom držanju. U nekim drugim slučajevima, na formiranje utiska o nekoj osobi dosta utiču i planete koje se nalaze u prvom astrološkom polju. Na primer, Venera daje lepotu, ali i višak kilograma, što je slučaj i sa Jupiterom, Mars i Saturn mršaviju građu i sklonost povredama, Neptun pruža zanosan izgled… Naravno, sve ovo zavisi od aspekata koje te planete obrazuju sa drugim planetama u horoskopu.

 

Rođeni u podznaku OVNA
Vaš samouveren nastup odmah se primećuje, baš kao i vaša spontanost i duhovitost. Iako ste pod uticajem vladaoca vašeg podznaka Marsa, planete akcije, nestrpljivi i brzopleti, ipak delujete dostojanstveno. Hod vam je žustar, a glava ponosno uzdignuta. Puni ste entuzijazma i volite da se dokazujete, pa uvek imate neki cilj pred sobom. Stisak ruke vam je čvrst a sagovornika gledate pravo u oči. Ukoliko vam nešto nije jasno, upadate mu u reč, bez izvinjenja.

 

Rođeni u podznaku BIKA
Prodoran pogled vaših najčešće izražajnih očiju, lepa kosa i prijatna boja glasa ponekad govore više od vaših reči. Pod uticajem vladaoca vašeg podznaka, Venere, planete lepote i šarma, zračite šarmom i seksepilom, pa ne možete ostati neprimećeni. Ukoliko ste dama, umete da istaknete atribute svoje ženstvenosti. Pokreti su vam usporeni, lagani, zavodljivi, a sklonost krajnostima ogleda se i u vašem stilu oblačenja i u načinu na koji se krećete.

 

Rođeni u podznaku BLIZANACA
Uglavnom ste vižljaste građe, lepih šaka i nogu koje vam nikada ne miruju. Vašim podznakom upravlja Merkur, planeta komunikacija i informacija, pa vas ne drži mesto, stalno ste u pokretu i uvek tamo gde se nešto događa. Komunikativni ste, druželjubivi, gestikulirate dok pričate. Cupkate nogom ispod stola dok pogledom prelećete po prostoriji i sve registrujete. Znatiželjni ste, veseli i duhoviti, s vama u društvu nikada nije dosadno. Mladoliki ste, pa je teško proceniti vaše godine.

 

Rođeni u podznaku RAKA
Plenite specifičnom mešavinom šarma, nežnosti i jakih emocija koje stidljivo pokazujete. Ukoliko ste dama, važno je u kom znaku vam se nalazi Mesec, vladalac ascendenta u Raku, ako je u Blizancima, vitki ste i okretni, a ukoliko je u Lavu, krasi vas lepa kosa. Sa podznakom u Raku, uglavnom ste prepoznatljivi po lepoj kosi i grudima. Ukoliko ste muškarac, ili negujete mačo imidž ili imate višak kilograma. Često menjate raspoloženja i nikada se ne zna kako ćete da reagujete. Lako se uvredite i brzo prasnete.

 

Rođeni u podznaku LAVA
Dostojanstvenim, samouverenim držanjem i otmenom pojavom uvek privlačite pažnju, gde god da se pojavite. Vaš hod je ponosan, a visoko uzdignuta glava uokvirena najčešće talasastom “grivom”. Volite da brinete o svom telu, kondiciji, garderobi, što nije čudno kada se zna da vašim podznakom upravlja Sunce, simbol vitalnosti. Ukoliko ste dama, uvek ste sređeni i našminkani, sa naglaskom na usnama. Nastup vam je i pompezan i detinjast u isto vreme, pa ne možete ostati neprimećeni.

 

Rođeni u podznaku DEVICE
Pod uticajem vladaoca vašeg podznaka, Merkura, simbola komunikacija i vi ste kao i oni koji imaju podznak u Blizancima, mladoliki, šarmantni i duhoviti, i, samo na prvi pogled uzdržani. Jer, kada se raspričate, ne znate da stanete. Stalo vam je da ostavite dobar utisak, pogotovo ukoliko ste dama. Iako više volite neobavezan stil oblačenja, uvek delujete otmeno. Vaš prodoran pogled često govori više od reči, naročito ukoliko ste muškarac.

 

Rođeni u podznaku VAGE
Iako delujete uzdržano, čak pomalo hladno, volite i umete da se dopadnete drugima. Druželjubivi ste i veoma šarmantni, što je za očekivati s obzirom na to da vašim podznakom upravlja Venera, simbol šarma i lepote. Plenite prefinjenim manirima, ljubaznošću i diplomatskim taktom, svakome umete da ugodite. Vodite računa o svom izgledu, uvek ste doterani i umete da izaberete ono što ističe vaše atribute. Posebno vodite računa o kosi, a do poznih godina zadržavate mladalački izgled.

 

Rođeni u podznaku ŠKORPIJE
Tajanstveni ste i prilično zatvoreni i nije vas lako prozreti. Šta god da obučete delujete harizmatično, nikada ne možete ostati neprimećeni, jer vašim ascendentom upravlja Pluton, planeta koje simbolizuje seksualnost, moć i harizmu. Pod uticajem ste i erotičnog Marsa, pa kao magnet privlačite suprotni pol. Na ovalnom licu dominiraju izražajne oči oivičene gustim trepavicama ispod markantnih obrva. Ima nečeg opasnog u vama, a izraz vašeg lica retko otkriva o čemu razmišljate.

 

Rođeni u podznaku STRELCA
Gde god da se pojavite, vi dominirate, ako ne pojavom onda duhovitošću. Zračite vedrinom i bezbrižnošću, vrlo ste društveni i volite da budete primećeni. U toku ste svih zbivanja, volite sportski stil oblačenja i dugo zadržavate mladalački izgled. Ukoliko ste dama, privlačite pažnju svojim lepo izvajanim nogama i lepom kosom. Vašim podznakom upravlja Jupiter, planeta ekspanzije, pa idete iz krajnosti u krajnost, od zdravog, sportskog načina života do uživanja u porocima.

 

Rođeni u podznaku JARCA
Na prvi pogled, hladni ste i uzdržani, a raspoloženje vam je podložno čestim promenama. Vaša otmena pojava privlači pažnju okoline. Dostojanstveni ste i samouvereni, a vaš prodoran, ispitivački pogled sve registruje. Veoma ste harizmatični, naročito ukoliko ste pripadnik jačeg pola, a zbog lepe, uglavnom tamnije kose i vitkije, sitnije građe dugo ostajete mladoliki, pogotovo ako ste dama. Vašim podznakom upravljaju Saturn i Uran, planete oprečnog dejstva koje simbolizuju disciplinu i bunt, pa od njihove pozicije u horoskopu zavisi i koji utisak želite da ostavite na druge.

 

Rođeni u podznaku VODOLIJE
Zbog specifičnog, intrigantnog šarma, privlačite pažnju suprotnog pola, ali vi uživate u tome da budete primećeni. Druželjubivi ste i prijateljski nastrojeni. Pod uticajem vladaoca vašeg podznaka, Urana, planete novina i promena, uvek ste u trendu, naročito po pitanju garderobe i tehnike. Vašim podznakom upravlja i Saturn, simbol discipline i strogosti zbog kojeg delujete staloženo i hladnokrvno. Ukloliko ste dama, u prvom planu su vam lepo izvajane noge.

 

Rođeni u podznaku RIBA
Harizmatični ste i prefinjeni, a mladolik izgled uspevate da zadržite sve do poznih godina. Ukoliko ste dama, imate lepu kosu, grudi i noge, atribute koje uvek volite da istaknete. Pogledom koji mnogo toga skriva intrigirate suprotni pol. Pravi ste umetnički tip, volite poeziju, slikarstvo i muziku, i o tome rado pričate, što je sasvim normalno kada se zna da vašim podznakom upravlja Neptun, planeta koja simbolizuje umetnost, inspiraciju, nadahnuće, lepotu. Iako volite da jedete, ipak vodite računa o broju kalorija koje unosite.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Položaj Marsa u znacima

Thu Oct 3 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Mars je planeta akcije, erotike i strasti, pa njegova pozicija u znaku i astrološkom polju pokazuje kako i gde trošimo energiju – radnu, mentalnu, emocionalnu, seksualnu U antičkoj mitologiji, Mars je bio bog rata, nasilja, besa, uzavrelih strasti, a slično značenje ima […]