Lilit u VIII kući


Lilit u VIIIVi ste osoba koja uživa u rešavanju zagonetaka vlastite psihe, ali obično nađete načina da zaobiđete pravi problem i tako još više zamaglite ono što ste želeli da rasvetlite. Snagu libida redovno zanemarujete (ili zloupotrebljavate) pa su vam seksualni problemi česti. Moguće je da ste imali bolno iskustvo te vrste pa kasnije na intimnost gledate sa velikim nepoverenjem. Morate se naučiti opuštanju, što vam može biti veoma teško.
Morate u sebi suzbiti podsvesnu želju ka pravljenju neumesnih ispada u društvu suprotnog pola (štipkanja, neumesnih šala i sličnog). 
Vi imate veliku potrebu za samoćom, ali je držite u tajnosti. To radite zato da ne bi privukli pažnju na vašu neobično snažnu potrebu za privatnošću i zainteresovale druge za vas, što bi dovelo do zapitkivanja i otkrivanja vaše  povredljivosti na upade ili uticaj koji ne možete da kontrolišete. Imate veliku averziju prema radoznalim ljudima i zato se ponašate na takav način da tu radoznalost ne probudite. Vama je potrebna samoća da bi na prvom mestu razvili, a onda zadržali veoma potrebnu objektivnost u svetu prema kome imate snažne reakcije. Lilit je ekstremna, nema sredine. U osmoj kući ona uveličava sklonost ka introvertnosti u vama, a naročito prirodu želja, stvarajući intenzivan unutrašnji život. U samoći vi nalazite jačajući mir koji vam je potreban. Nije važno kakav je inače horoskop, privatnost je vama fetiš. 
Iako spolja gledano možete da izgledate direktni i okrenuti ka spolja – ekstrovertno, vi ste bez obzira na to diskretni u stvaranju atmosfere svog privatnog života za sebe, što vas čini teško dostupnim, ili putem izbora mesta stanovanja, posebnog stila života ili okrenutosti poslu. Živeći na dobroj udaljenosti od rodaka i prijatelja, ili radeći van radnog vremena, nudeći prihvatljive i nezanemarljive razloge za svoje retke posete ili primanja poseta i na taj način osiguravajući veću samoću za sebe. Vama je i te kako stalo do onih koje volite i prijatelja, čak i više od ostalih, ali vi morate biti krajnje pažljivi zbog prepada, čak i ako su oni iz najbolje namere. Bez obzira kakvo je stanje, vi sebi dozvoljavate toliko neophodnu privatnost – povremeno čak i anonimnost bez privlačenja nepotrebne pažnje, koja bi privukla mešanje, pogrešno interpretiranje ili vam uskratila kontrolu nad vašim životom. U slučaju da to i prestane da bude deo samo vas samih, vi bi više voleli da to zadržite za sebe, može se reći, da budete tajanstveni o vašoj tajanstvenosti.

Neobično jaka potreba za privatnošću, razlika u vama koja se osetila još u detinjstvu u poređenju sa drugima je konačno skrivena u vama. To je delimično zbog toga da bi porekli nešto za šta niste sigurni da možete da savladate, a delimično da bi se uklopili u grupu i tako bili prihvaćeni – što nije od malog značaja u detinjstvu i mladosti. To bez obzira na sve rezultira malim brojem prijatelja, ali veoma posebnih. Postupanje po svom nahođenju postaje sasvim automatsko u zrelim godinama, a poveravate se samo nekolicini. Vodite mnogo računa da ne izložite drugima nepotrebno svoja razmišljanja, planove ili misli. To je tako sve dok nemate dovoljno vremena da ih samoispitate i formulišeteu potupuno za sebe ali, ako je moguće, da se uverite da ih stvarno kontrolišete kao i sebe. Ne želite da rizikujete da budete minirani ili da privučete nepotrebno suprotstavljanje.
Osećate se čudno povređeni, i jeste, objašnjavajući da tenzije ili ogorčenja potiču iz detinjstva. Kako odrastate, stalno vas opseda neprijatno osećanje da gubite kontrolu nad svojim poslovima ili da ste žrtva. To može biti potpuno nesvesno, ali odnosi se na jedan od onih neobičnih psiholoških faktora koje mnogi astrolozi nalaze u kući u kojoj se nalazi Lilit. Vi naučite pre ili kasnije da ponašanje pokazuju baš to, i da prenagljene diskusije rasipaju želju za onim što želit da uradite. Posle svega, ovo je kuća društvenih standarda i moralnih vrednosti drugih, kuća u kojoj spoljne vrednosti imaju veću moć zastrašivanja nego vas lično, da vas potčine kontroli drugih ili prema postojećem mišljenju. 
Vi morate da izgradite svoju psihičko–emocionalnu odbrambenost, kroz zadobijenu objektivnost iz intelektualnih ili striktno praktičnih pristupa stvarima. Ili, kroz kreativnu ambiciju koja donosi bezlični društveni ventil, čiji intenzitet može produktivno da se kanališe – ili da služi ako hoćete okolnostima u kojima nema drugog izbora. To ne znači da vi nećete biti iskreni ili ljubazni, ukoliko drugi faktori ne pokazuju drugačije, već je to jednostavno velika potreba da sebi obezbedite potrebno vreme i prostor za objektivnost, kojom ćete osigurati svoju privatnost. Sve drugo će vam potajno postati zgražavajuće. Stvarno, to je važno za vaš dalji emocionalni razvoj ili ćete ići težim putem gde će vas neprovereno poverenje (naivnost) držati u kompromisnom položaju. Nasuprot spoljnom izgledu bliskosti i prijatnog interesovanja za vas, vi ste u suštini veoma zatvorena osoba s određenim osećanjima.

Kada ste nesebično ili bezlično orijentisani u svojim interesovanjima, drugim rečima depersonalizovana, Lilit u osmoj kući daće sigumo unutrašnje vođstvo za uzdizanje vaše svesti putem izazova uma, mašte duha, što je u suprotnosti sa svetovnim željama. Kada konačno podignete svesnost iznad samo površnih zadovoljstava (ili ste na to primorani) i prihvatit da je vaš put nešto što je više u vama, vi na kraju (ili treba li da kažem automatski) zadobijate i održavate kontrolu nad svojim životom, to znate i ond ste mirni. Bez obzira na uloženo bogatstvo, bračnu ili društvenu podršku, nasleđe ili čak moć na kraju ne može da vas zadovolji. Kada ste sebično usmereni stalno želite više, jer tada postajete krajnje subjektivni prema svojoj snažnoj prirodi želje poričući Lilitine više energije, i vođeni nadole prema frustraciji. 
Dok se ne okrenete bogatstvima uma, duše ili duha, što je u suprotnosti sa slabostima tela i željama ličnosti, vi se nećete nikada osetiti zadovoljnim. Naravno, u jednom intelektualnom, kreativno motivisanom i jakom uranovskom horoskopu to se realizuje rano u životu zbog prirodne objektivnosti koju stvara nepristrasnost. 
Kada ste pozitivni, često nalazite zadovoljavajuće izražavanje kroz posao, u kojem nalazite odušak, bez obzira da li je direktan ili indirektan za poseban talenat znaka u kome je Lilit. To daje vašem poslu posebno obeležje znaka i čini vas jedinstvenim na tom polju. Bavljenje poslom je zadovoljavajuće zbog svoje bezličnosti koja vas konačno uzdiže iznad malih ličnosti i stavlja vas van domašaja društvene nesigurnosti. To vam daje sigurniji društveni identitet. Na kraju postoji jedna zadobijena snaga, koju neko može da oseti kada je sa vama i koja stvara nelagodnost. Iako ćete nešto zaboraviti, vi nikada ništa nećete oprostiti. Ponos vam je jak. Odbijaju vas mediokriteti, ali cenite visoka dostignuća, izvrsnost i istrajnost.
Osma kuća je orijentisana na seks. Nije neobično naći primere homoseksualnosti ili nekoga iz porodice koji mora time da se bavi. U jednom primeru muž je bio biseksualan, a u drugom – krajnje negativnom – otac je vršio incest nad tom osobom. Kada je negativan, osobu s Lilitom u osmoj kući partner može podvrgnuti perverznom seksu, ili obrnuto – odbijanju, a oba potiču od sprečenosti partnera koja je nastala zbog jake emocionalne nesigumosti (nezrelosti). 
Obično u mladosti, bar jedanput, dešavaju se stvari kod kojih ste vi u takvom položaju da nemate kontrolu, ili glupo dovodite sebe u situaciju gde dominiraju niske strasti, i tada se kompromitujete, bivate kontrolisani, oštro kritikovani ili potpuno neshvaćeni. Osećate se jako poniženo i razdire vas gubitak ponosa. Takvim iskustvom ili nekim koje je slično tome da vas uteši, naročito u pasivnim horoskopima, vi otkrivate kako ste ranjivi. Shvatate svoju veliku potrebu da sebi date više prostora u odnosu na druge da bi razvili objektivnost a to ćete postići ako postanete veći posmatrač a manje posmatrani.
U nekim slučajevima, kada se desi prerana smrt neke vaše bliske osobe, kada ste svedok smrti ili fatalne nesreće, ili vas posao dovede u kontakt sa smrću, shvatićete kako život visi o koncu. To Lilit naglašava u metafizičkoj svesnosti o vašoj smrtnosti što otvara saznanje o objektivnosti.
Osma je, takođe, kuća isceljujuće moći ili snage regeneracije. Neki oblik lečenja može biti još jedno područje koje Lilit u osmoj može kod vas da probudi. Lilit se fokusira u osobinu svesnosti bez obzira na talenat koji imate i kroz vas kanališe lečenje. Svaki put kada se primenjuje lečenje, vi se osećate izlečenijim.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Lilit u X kući

Thu Mar 28 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Razočarenje dolazi kroz karijeru. Ili ste osoba vrlo vredna, uporna i sposobna i uprkos svemu tome ne uspevate da se afirmišete, ili posle duge borbe da dosegnete određeni položaj otkrivate da vas to apsolutno ne ispunjava, i da je sada dosegnut cilj od početka […]