Lilit u X kući


lilit u xRazočarenje dolazi kroz karijeru. Ili ste osoba vrlo vredna, uporna i sposobna i uprkos svemu tome ne uspevate da se afirmišete, ili posle duge borbe da dosegnete određeni položaj otkrivate da vas to apsolutno ne ispunjava, i da je sada dosegnut cilj od početka u stvari bio promašen. Lilit vam ovde neće dozvoliti realizaciju potpuno sebičnih i prizemnih ciljeva jer ste vrlo nadareni i na neki način predodređeni za okultne nauke.
Skloni ste jednostavnom udvaranju i težite luksuzu da bi održali položaj. Vodite računa da u tom nastojanju ne doživite moralni ili fizički pad zbog erosa.
U desetoj kući Lilit harmonično podstiče vašu karijeru na literarnom i umetničkom planu, kao i inspirativni rad u svešteničkom radu ili povezano s njim i u okultnom. Ona podržava profesiju u kojoj se možete iskazati kroz intelekt, kreativnu maštu ili kao iscelitelj. Vrlo je verovatno da imajte jake psihičke i medijumske sposobnosti jer je Lilit uzdignuta i ugaona i širi joj je uticaj neobičnog ili “različitog” u horoskopu.
Svetovni i nekreativni elementi u poslu ne postoje kod Lilita u desetoj kući i ona dugo ne toleriše ništa obično. Pozicija Lilit u desetoj kući zahteva izražavanje na poslovnom planu, koje je na neki način značajno, a ne samo materijalno ili površno korisno. Ništa drugo neće odgovarati. U suprotnom dolazi do frustrirajućih osujećenja ili, u najboljem slučaju, stalnog razdražujućeg straha da nemate dovoljno siguran posao ili da nećete naći posao koji je ono što ste želeli i koji možete da savladate. U okviru uobičajenog, ili kada ste materijalistički motivisani, osećate da vam je pozicija ugrožena na čudan način. Osećate se inferiorno što i jeste, čak i na mestu predsednika kompanije osećate moguće narušavanje svog položaja u bilo koje vreme, kao da ne radite dovoljno, što je ovde tačno. Ako je na ovom nivou Lilit osujećena, ona osujećuje. Frustrirana od mnogo značajnijeg ili različitog od običnog izražavanja Lilit frustrira.
Potreba za vladanjem je jaka, iako to moguće da poričete čak i sebi. Kada ste sebično orijentisani, ispravno ili ne, postoje skrivena osećanja neadekvatnosti u karijeri, kao da ste uvek na pogrešnom mestu. To vam stvara tenziju koju drugi primećuju. Preterana personalizacija na poslu ometa vaše priznavanje – iako to može biti dobar rad, oni iznad vas osećaju da im vi rušite autoritet. To stvara kod pretpostavljenih suptilno osećanje pretnje ili podrivanja u nekom budućem vremenu. To nije vaša namera, ali u poslu u kome nemate kreativnosti vi ostavljate takav utisak i to je uzrok mnogih problema sa vašim poslodavcem. Da li to imate na umu ili ne, zavisi od drugih faktora u horoskopu, ali obično to nije slučaj. Ipak, takav utisak stvara neprijatnu atmosferu ili nepoverenje prema vama koje je nemoguće otkloniti. 
Moguće je da osećate nepoverenje i rastuće neprijateljstvo poslodavca, zbog čega vam je uvek potrebno da imate dokaze za sigurnost na poslu, njegovo prihvatanje ili uvažavanje. To je začarani krug. To može da dovede do neverovatnih svađa, koje vas mnogo puta primoravaju da ih izgladite na svoju štetu i da se jadno osećate na poslu.
Orijentacija na karijeru i javnost veoma je jaka a izgleda suprotno. Prema porodičnim dužnostima odnosite se samo onoliko koliko je potrebno, i upotrebićete bilo kakav izgovor da se vratite u kancelariju. Naročito što ste muškarac.
Kao žena, to je karijera ili važna javna funkcija van kuće. Čak i kada su administrativni talenti superiorni, kada lično unesete u to, možete iznenada da se ponašate neverovatno nezrelo, postajući slepa za situaciju, što je rezultat vašeg suviše ličnog učestvovanja u tome. To ostavlja otvoreno pitanje vaše kompetencije. Dok, ili sve dok se vi uspešno ne depersonalizujete u profesionalnom životu, drugim rečima, nemate jedan bezličan, intelektualan ili striktno kreativni pristup, koji vam je veoma potreban (o čemu govori Lilit, a u ovom slučaju kod poslova desete kuće), vi ne možete biti zadovoljni niti pružiti zadovoljstvo. Vaša lična nesigurnost prema poslodavcu, ili kao poslodavca, stvara ili privlači nemoguće napetu atmosferu u kojoj radite.
OU osetljivim horoskopima (vodeni znaci u usponu, Mesec visoko u horoskopu, Neptun u prvoj, mnogo ženskih planeta ili kuća), Lilit može da se manifestuje kao poslodavka, koja se lako intimizuje i pokazuje pomenutu nesigurnost. Zbog takvih problema vi ste na kraju primorani na hladnu bezličnost, koja vam je potrebna da se njome bavite. Ako je to slučaj, privlačenje potiče direktno iz nemogućnosti da razvijete ili zadržite profesionalni (nelični) stav u okviru svojih dužnosti. Vi morate da naučite da te odnose držite striktno van ličnih nivoa da bi funkcionisali i sprečili svoje poslodavce da negativno reaguju zbog osećanja da je ugrožen njihov autoritet.
Lilitine frustracije imaju pozitivan uticaj da bi vas pokrenule prema poslu koji više odgovara vašim talentima i većem razvoju. Negativna Lilitina energija vas pokreće da napustite ono što radite i krenete na nivo na kome bolje izvršavate poslove – bilo vam to prijatno ili ne. To mora biti nešto gde ćete upotrebiti svoj fini poslovni intelekt desete kuće; snaga da inspirišete van uobičajenih ideja i kreativno izražavanje u javnom životu. Lilitova osujećenja dešavaju se samo na područjima koja ste prerasli, pokazujući da je impersonalizacija neophodna pre nego što se veći talenti, koje sigurno posedujete, ne realizuju. To se često dešava kod prljavih poslova ili karijere pune problema. Dovoljno je reći da kao što Saturn zahteva materijalnu objektivnost, tako je na sličan način Lilit bezlična i zahteva emocionalnu objektivnost. U ovom slučaju to je u okviru posla i poslovnih odnosa. To može zvučati hladno ili indiferentno, ali Lilit je indiferentna i postaje zla bez osećanja. Inače, ona uništava, razara, poništava ili frustrira.
Mnogo je pisano o Lilitinim osujećenjima, dovoljno da ovde potvrdi određenu snagu koja deluje na ovoj tački. Međutim, logično je da ako Lilit deluje u nekim horoskopima, ona mora delovati u svima – s pozitivnim efektima takođe, jer ovde nema u svim horokopima problema. Baš nasuprot, na primer, u intelektualnom ili kreativnom horoskopu, gde je bezlični faktor prirodni deo ličnosti (Vodolija u usponu, istaknut Uran ili mnogo vazdušnih planeta), problemi se lakše rešavaju ili su minimalni, ukoliko ih uopšte ima. Kada su ciljevi i namere u poslu nešto više od samog obezbeđenja osnovnih potreba ili ličnog prestiža u svetu, nešto gde može izraziti svoju višu ličnost, kao u književnosti, umetnosti, na polju društvenih usluga, zabave ili pronalazaka, Lilit predstavlja dinamički sindrom uspeha koji osobi pruža neverovatno zadovoljstvo. Bezličnost Lilit u desetoj kući inspiriše one koji razmišljaju u terminima kreativnog ili društvenog doprinosa u onome što rade. To mogu biti učitelji, pisci, glumci, direktori škola ili pozorišta, sveštenici, astrolozi ili sponzori kreativnog izražavanja drugih. Može da bude na psihičkom, okultnom ili parapsihološkom planu, jer se oni izražavaju iz senzitivnog a ne ličnog nivoa. Budite sigurni da ti ljudi imaju nešto značajno da daju, jer je Lilit naročito jaka u desetoj gde je slučajno uzdignuta.
Uspesi na poslu, karijera radi što većeg materijalnog dobitka, prestiža ili moći sami vas nikada neće zadovoljiti, bez obzira kako uspešno spolja možete izgledati. Postoji nemir, ili uvek ta razarajuća sumnja da vas niko ne primećuje, ili ste u opasnosti od toga. Posao koji podstiče vaš um dozvoljava da se pokrene vaša kreativnost ili koristi vaša plodna mašta kao način na koji ćete pronaći blagodeti koje želite.
Ako je horoskop usmeren na posao, motivacija treba da bude ka poboljšanju datih usluga, davanju dužnosti kod kojih će se upotrebiti mišljenja, kreativne snage ili incijative kod ljudi, razvijanje što veće savršenosti kod proizvoda, držeći ih na poštenoj ceni i savesno zadovoljavati zahteve za kvalitetom onoga što se nudi. To je u suprotnosti s kvantitetom ili profitom. Morate se usaglasiti sa samim sobom zbog kompromisa koje vidite oko vas ili osećate da morate da ih pravite zbog većeg profita. Iako ste prihvatljivi i poslovno pametni, vi ipak niste ispravni u etičkom smislu. Poslovi kao skladišta knjiga, prodavnice umetničkih potrepština ili bilo šta što zadovoljava umetničke ili kreativne zahteve ili ukuse, mogu biti neobično uspešni. Usluge ili umetnička motivacija, intelektualna ili imaginarna izražavanja, ili bavljenje nečim neobičnim, pravi razliku između uspeha i neuspeha u onome što radite.
Postoje osobe koje mogu da se posvete dvema karijerama u slučaju kada jedna ne uspe. Ali, značajno je da će druga biti više “uslužna” ili kreativna, u njoj će se izraziti neka originalnost. Osoba će u toj naći više zadovoljstva. Roditelj istog pola, čija neobično jaka ličnost (suptilno ili direktno, u zavisnosti od drugih faktora u horoskopu), gubitak ili zanemarivanje od strane roditelja mogu da imaju jak uticaj na motivaciju kod deteta zbog kasnije ambicije i očekivanja da bude nešto više nego što jeste. Snažno samoprojektovanje kasnije na poslu može biti u direktnoj vezi s tim. 
Osoba s Lilit u desetoj kući mora da bude više odana “duhu” svoje profesije – njenim ciljevima i idealima, ili intelektualnom, kreativnom ili duhovnom razvoju iz koga može da se izrazi ili da ga podstakne u drugima, a ne zbog svojih sebičnih ciljeva. Tada će Lilit biti prava vodilja ka uspehu, kako u profesiji koju obavlja, tako i kao društveno doprinoseće ljudsko biće. Tada se često smatra autoritetom, jedinstvenim ili posebnim u svom domenu.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Lilit u XI kući

Thu Mar 28 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Vi ste izraziti individualac. Ne samo da nemate potrebu da pripadate određenom krugu ljudi već ne želite da bilo kakve emocije podelite sa okolinom. Ukoliko ostatak horoskopa ipak pokazuje druželjubljivost, Lilit će vam ruinirati prijateljstva kroz brojna razočarenja zbog pogrešnog izbora, prevara, zloupotreba ili jednostavno zbog neminovnog razdvajanja. […]